Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfffff

Jak to jest z tą laktacja przy wczesniejszym porodzie??

Polecane posty

Gość asdfffff

Grozi mi przedwczesny poród, nawet w 7 miesiacu... Zastanawia mnie kiedy i czy w ogole dostane pokarm w takim przypadku

ja prawie 10 dni walczyłam ale pokarm udało mi się wytworzyć. różnie to bywa.zależy od wielu czynników,miedzy innymi od samozaparcia:)

Gość asdfffff
wybacz, ale jak to udało Ci sie wytworzyc??? Kurcze chyba bym sie zalamała gdybym nie mogla wykarmic swojego malenstwa

Gość fdeee
pierwsze dziecko urodziłam przez cc w 30tyg, następnego dnia miałam nawał pokarmu (karmić nie mogłam, bo dzieko trafiło na OIM), drugie urodzone też przez cc w 37tyg i na pokarm czekałam 2dni. Reguły nie ma kazda kobieta i każda ciąża inna.

Ty się póki co martw żeby wszystko było w porządku. moje dziecko leżało w inkubatorze a ja całe dnie męczyłam piersi, masowałam. na początku nie było nic. później pojawiła się jedna kropelka "wody", później kilka kropli mleka i wtedy poszło już z górki.

Gość malinka_malinka
Laktację można wywołać nawet u kobiety, która nigdy nie rodziła. Wszystko zależy od psychiki, samozaparcia i dobrego nastawienia. Ja urodziłam dziecko, którego nie mogłam karmić na początku. "rozbujałam" laktację laktatorem elektrycznym. Najpierw zaczęło się od jednej kropli, potem 2-3. Po dwóch dniach miałam już mleko.