Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co moze byc powodem

czy jestem zagrozona chorobą?

Polecane posty

Gość co moze byc powodem

w mojej rodzinie były częste przypadki raka jelita grubego co często kończyło sie smiercia, a dodam, ze od kiedy pamietam mam problem z zaparciami, czy tez moge byc zagrozona tym nowotworem?

Gość tego samego sie boje
moj tato na to zmarl

Gość Edmunt Pipa
jesteś zabieg kolonoskopii zrób i oczyszczaj grube jelito. skłonnosci nowotworowe są genetycznie dziedziczone co nie znaczy , że musisz mieć nowyotwór

Gość ale najwspanialsze jest to
skoro występowała ta choroba w rodzinie, to oczywiste jest , ze tak dbaj o diete i wybierz sie do lekarza z tymi zaparciami

Gość ciotka klotka.
jedz dużo błonnika, pij dużo wody mineralnej, nie żałuj sobie keczupu (ale jakiegoś porządnego), może też jakieś jogurciki probiotyczne...generalnie dbaj o siebie, a ryzyko zapadnięcia na tą chorobę będzie mniejsze profilaktyka najważniejsza

Gość co moze byc powodem
dbam o siebie, u lekarza juz wiele razy z tym bylam, codziennie jem blonnik-taki do rozpusczenia w wodzie, pije dziennie 2l wody i dodatkowo jem otreby i tak co dzień-jak chociaz jeden dzien sobie odpuszcze to koniec...mam juz takie problemy, a mam dopiero 20lat, az strach pomyslec co bedzie pozniej, nie chce zeby ta choroba i mnie kiedys dopadla:o

Gość jest się zagrożonym
niestety