Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana87.....

BRAK 2 KRESKI

Polecane posty

Gość załamana87.....
Dziękuje Wam kochane za wsparcie. Macie rację przestane tak o tym myśleć może to mi pomoże. Czytałam sobie kiedyś na jakiejś stronce że im bardziej chcemy zajść w ciążę tym bardziej się nie udaje bo wytwarza sie jakaś blokada... Porozmawiam dzisiaj o tym z moim mężem. Powiem mu żebyśmy o tym na razie nie myśleli i przestali o tym rozmawiać.

Gość Adgjm
malinowamalinowa - widze ze mnie rozumiesz. Czasem wlasnie mysle ze pozniej gdybym chciala to nie mogla bym zajsc w ciaze. Moze to lepiej ze jestem w ciazy.. Sama nie wiem

Gość bezalinkaP
załamana87..... radziłabym ci dac na luz bo taka metoda nie sprzyja zachodzeniu w ciąze ciągle myslenie chodz my z moim męzemprzerabialismy to mimo tego nie pomoglo erz jestesmy w trakcie leczenia

Ja mam cykle 28-29 dniowe. Dziś jest mój 22 dc. Nieplanując tego współżyłam z mężem traf chciał 14 dc do końca .... Dwa dni temu robiłam test taki z czułością 10 wyszedł niby pozytywny. Dziś powtórzyłam taki od 25 niegatywny :/ Boje się kolejnej ciązy i chciałam poczekać... w życiu nie przypuszczałam, że mogła bym wpaść. No ale to jeszcze wcześnie i musze poczekać.... Autorko, uda się... zrób sobie dla świętego spokoju podstawowe badania np. na prolaktynę, może Cię to uspokoi.

Gość gdgdgdgdgdgd
Adjgm widocznie Bóg tak chciał wiem że to moze Cię śmieszyć ale jak zwierzam się mojej mamie z tego że nie mogę zajść ona mi zawsze mówi że jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypusci

Gość załamana87.....
zastanawiam się czy po miesiączce po prostu nie zapisać się na wizytę do ginekologa i nie zrobić jakiś badań. Może serio coś ze mną jest nie tak ? Ostatnio robiłam badania okresowe do pracy i miałam podwyższone OB.

Gość brak II KRESKI
a dostałaś już okres , że tak rozpaczasz z powodu braku ciąży? Mnie się wydaje, że po prostu test zrobiłaś za wcześnie - bo mogło dojść do zapłodnienia, ale jajeczko jeszcze się nie zagnieździło w macicy i test jeszcze nie wykrył ciąży. Powtórz test za 2 dni (chyba,że pojawi się @ to będzie wiadomo,że nie ma ciąży). Nie ma sensu robić testu za wcześnie. Dopóki nie ma okresu, to nadzieja na ciążę JEST ;) powodzenia

Gość załamana87.....
No miesiączki tak na prawdę jeszcze nie mam. Zrobiłam test bo miałam kilka objawów: powiększyły mi się piersi miałam dziwne bóle jajników duża ilosć śluzu takiego białego no i oczywiście naczytałam się gazet z objawami ciąży. Kupiłam najczulszy test na rynku i wyszła 1 kreska...

Gość malinowamalinowa
Adgjm - tak się stało i musisz się z tym zmierzyć. Fakt, że lepiej, że teraz masz to dziecko, niż potem w wieku np, 37 lat miałabys rozpaczać, że nadal nie jesteś mamą. Na pewno wiek 18 lat to dla większości dziewczyn nie jest czas na dziecko, to oczywiste, wtedy myśli się o innych rzeczach. Szkoła, młodość, imprezy, chłopacy, plany na przyszłość.No ale też wiadomo,że w tym wieku czy wcześniej zaczyna się często z seksem i bywa, że można wpaść. I wtedy trzeba się z tym zmierzyć. Na razie ciesz się , że masz wsparcie i wierz, że się ułoży. Masz jeden plus, Twoje dziecko będzie miało np. 10 lat, a Ty nadal będziesz młodą, 28 letnią kobietą. A jak się późnien rodzi, to dziecko ma kilka latek dopiero, a mama już np. prawie 40.

moze jeszcze nic nie jest stracone:) ja test robilam dwa dni po spodziewanej miesiaczce i wyszly dwie krechy. masz regularne miesiaczki?

Gość poleczka27
Boszeeee, ja jestem w początkowej ciązy ,mamy z mezem po 27 lat, bylismy na wczasach i tak nam wyszło jakoś i wydaje mi się,że jesteśmy jeszcze za młodzi, ze nie nacieszyliśmy sie sobą we dwoje... a tu autorka ma 23 lata i już te krechy wyczekuje... czemu dziewczyny sa takie beznadziejne :-( tylko te pieluchy i zupki a pewnie nie ma innych tematów do poruszenia z mezem bo nic nie widziała, nic nie słyszała, nic nie przeczytała bo zajeta kreskami z sików!!!

Gość bezalinkaP
załamana87.. bo zrobilas go za wczesnie i dlatego objawy moga równiez swiadczyc o zbizającej sie @ po co robic wczesniej ???? po co sie nakrecac nie lepeij poczekac do dnia spodziewanje @ albo ja ci sie bedzie spozniac?? nawet zdrowe pary staraja sie do roku czasu a ty byc schciala cyk i jest??? jedni tak mjaa a niestety inni musza poczekac bedzie co ma byc cierpliwosci!!!!

Gość malinowamalinowa
Załamana, więc poczekaj do tej miesiączki jeszcze.Nie robi się testu przed planowanym terminem @.

Gość malinowamalinowa
I nie kieruj się objawami typu powiększone piersi,. To najbardziej błędne doszukiwanie się ciąży. Ja ze 100 razy miałam w ciągu 2 lat starań takie "objawy" , a ciąży nie było. A jak zaszłam w ciążę wreszcie, to nie miałam żadnych objawów.Czułam się zwyczajnie jak przed @, byłam pewna, że nie jestem w ciąży, a tu 2 kreski.

Gość paaulaaaaaa90
kazdy jest w innym wieku gotowy na dziecko. ja mam 20 lat i tez sie staram o dziecko od maja i narazie zadnych efektów;/ załamana87 - nie martw się, nie myśl i się uda.

Gość Adgjm
gdgdgdgdgdgd ja sobie tez mowie ze Bog tak chcial. Moja kuzynka ma 28 lat i bardzo dlugo stara sie o dziecko i nic..

Gość bezalinkaP
malinowamalinowa dokladnie zgadzam sie z toba milam kiedys podobnie i nigdy nie robilam testu przed@ bo nigdy mi sie nie spozniala najlepeij dac na luz zajć sie czyms chodz do konca sie nieda sie wyluzowac ja z perspektywy czasu patrze na to zupelnie inaczej po 2 latach staran.... z ktorych i tak nic nie wynika bylsimy na wakcjach dalismy na luz i td nie udalo sie a dzis mąz leczy słabe plemniki czekamy terz 3 miesace na jakąs poprawe

Gość brak II KRESKI
powtórzę, NIE MA SENSU ROBIĆ TESTU PRZED SPODZIEWANĄ MIESIĄCZKĄ , bo nawet , jeżeli masz regularne cykle, to np. stres związany z chęcią zajścia w ciążę może spowodować opóźnienie owulacji. Wiem coś o tym. Starałam się kilka lat,nieregularne cykle i inne cuda, lekarze, leki, itp. stało się to tak męczące, że sobie po prostu odpuściłam :(. Jak przestałam myśleć o tym wszystkim, to zaszłam w ciążę ( jak się okazało na badaniu usg) około 50 dnia cyklu. A test zrobiłam 40 dnia cyklu , no i wtedy nie było szansy na to , żeby test pokazał II kreski. Co do objawów, to raczej za wcześnie na tym etapie, chociaż każda reaguje inaczej...

Gość bezalinkaP
ja tez mam 28 idzie mi 28 i z mezem od dwóch lat bezskutecznie walczymy ale mam nadzieje ze przyszly rok bedzie bardziej łaskawy i wkoncu sie uda najwazniejsze to nie poddawac sie i nie tracic nadzieji

Gość malinowamalinowa
Tutaj na forum jest wiele kobiet, które starają się latami, leczą i nic z tego nie wychodzi i wiem, że się irytują, czytając temat, że staram się 3 miechy i nic. Ja już inaczej na to patrzę, bo doczekałam się ciąży i wiem, że nie zawsze można tak patrzeć złośliwie, że "A, ja się staram, a taka smarkula raz się kochała i ma ciążę". Różnie to bywa w życiu, jeden ma tak, drugi siak. I ten, co wpadnie ma prawo się z tego nie cieszyć, nie musi dziękować Bogu, że ma tę ciążę. Tak samo jak ja , doczekałam się dziecka, a nie raz też narzekam, że nie mam czasu na to czy owo, a niejedna "starająca się" by mnie zjechała, że mam dziecko, to powinnam się cieszyć, nie narzekać. Ale życie samo pisze scenariusz,nie da się wszystkiego ułożyć, że powino być tak czy tak.

Gość bezalinkaP
29 mialo byc:P

Gość Adgjm
malinowamamamalinowamama - dziekuje za wsparcie:* jest czasem tak ze sie ciesze ale czesto zle sie czuje, nie moge siedziec w cieplym, mam zle samopoczucie i czasem mam tego dosc. Wtedy siade i lzy same mi plyna jak grochy

Gość bezalinkaP
malinowamalinowa MASZ RACJE bo tak wlasnie jest ty staralas sie 2 lata ??? jak ic sie udalo byliscie zdrowi czy jak

Gość paaulaaaaaa90
Adgjm Nie martw się, wczesna ciąża ma swoje plusy:)

Gość malinowamalinowa
Moja znajoma też wpadła swego czasu, fakt, nie miała 18 lat, tylko 23, ale była załamana, jak zrobiła test. Płakała z tydzień, chciała brać nawet tabletki poronne. Ale jak dziecko zaczęło się w niej rozwijać, rósł brzuch, coraz bardziej się z tym oswajała, choć jeszcze w 7-8 miesiącu miała chwile zwątpienia, że nie wyobraża sobie, jak to będzie.. A jak się dziecko urodziło, to już samo poszło, miłość do dziecka , nie może bez synka żyć i go kocha.I sama wspomina, jak mogła w ogóle pomyśleć, by brać tabletki na poronienie.

Gość załamana87.....
poleczka27 nie wiem może ty jesteś taka benzadziejna ale ja mam również inne tematy z swoim mężem. Widziałam już wiele byłam w Egipcie Grecji Bułgari Holandi i na Węgrzech. Studiuję mamy swoje mieszkanie 70 m2. Mamy samochód więc nie wiem czego się czepiasz to że chciałaś dziecko w takim wieku to twoja sprawa. Ja chcę teraz i nic Ci do tego. A co do znajomości z mężem znamy się 6 lat.

Gość załamana87.....
Dobra dziewczyny poczekam do miesiączki jak się nie pojawi w terminie to wtedy zrobię test tylko wiecie na tych testach pisze że nawet do 6 dni po zapłodnieniu Wiem że same zapłodnienie moze trwać 5 dni więc jakurat 11 a ja zrobiłamw 12

Gość Adgjm
Dziekuje dziewczyny:) kochane jestescie:*

Gość a taaaaaaaaa
zawsze znajda sie takie sfrustrowane babsztyle jak poleczka27 ktora nic w zyciu nie osiagnela i nawet w wieku 27lat nie wie co to antykoncepcja.. skoro w tak "mlodym" wieku nie chcialas ciazy, bo nie dojrzalas do tego to trzeba bylo zrec tabletki..

Gość załamana87.....
a taaaaaaaaaaaaaa dokładnie nie wiem skąd w nich tyle jadu