Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amica_mia

Myśli o rozwodzie - przed ślubem?????

Polecane posty

Gość amica_mia

Za pół roku wychodzę za mąż. Kocham mojego narzeczonego, a jednak mimo wszystko zauwazyłam, że dzieje się ze mną coś dziwnego... Po pierwsze - nie umiem się w ogóle cieszyc z tego ślubu, niby się cieszę, ale jakoś nie umiem o tym rozmawiać, ekscytować się... Mam nadzieję, że wszyscy goście będą się dobrze bawić - i to tyle, co mnie interesuje. Po drugie - wiele razy złapałam się na dziwnej myśli: np. kupowaliśmy coś wspólnie do naszego domu, a ja zastanawiałam się w duchu, jak byśmy to podzielili w przypadku rozwodu. I te myśli pojawiają się co jakiś czas, są co najmniej dziwne. Przecież zakładam, że będziemy razem do końca życia! Nie rozumiem, co się ze mną dzieje...

Gość amica_mia
Zdaję sobie sprawę, że w życiu są tylko 2 rzeczy pewne : śmierć i podatki, ale nie jest fajne mieć nastawienie na wstępie - że coś na pewno się skończy. Czy ktoś też tak miał?

Gość anikaaaaa
nie bój sie to jest normalne. skoro go kochasz a on ciebie to nic sie złego nie dzieje:) po prostu stres pzredslubny i masa watpliwosci...zawsze tak jest.wyobrz sobie ze ja jak brałam slub z moim (jest rozwodnikiem) to myslałam soebie ze wroci do byłej itd....paranoja.kazdy reaguje inaczej. psycholog mi to wytłumaczyl, chyba ze rzeczywiscie dzieje sie cos nie tak w zwiazku to przemysl to, lepiej pozno niz wcale

Gość amica_mia
Wiesz co, może to faktycznie jakiś stres przedślubny, a swoją drogą - mój też jest rozwodnikiem.

Gość madlen_20
ja tez tak miałam. Teraz jestem 4 miesiące po ślubie i nic sie na lepsze nie zmieniło