Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22latka bez zycia

OSZCZEDNOSCI,oszczedzanie

Polecane posty

Gość 22latka bez zycia

macie na koncie jakies oszczednosci? u nas niestety, kiepsko, maz zarabia 2500 zl po oplatach zostaje 1500 zl mnie niedawno zwolnili z pracy i szukam nowej, ale o prace ciezko mamy na koncie 300 zl jutro ma byc wyplata kolezanka powiedziala mi ze 1500 zl to ona ma na siebie i jakim cudem mi na miesiac wystarczylo 1200 zl- ano wlasnie-ubrania lumpeksy, zarcie biedronka, zero imprez, kina itp jak wy sobie radzicie

Gość nie ma co przesadzać
ubrania - nie lumpeksy, zwykłe sklepy, ale niekoniecznie 10 nowych ciuchów miesięcznie, tylko wtedy, kiedy faktycznie czegoś potrzebuję. jedzenie - w biedronce suchy prowiant, warzywa i owoce też, jeśli sa świeże, co można sprawdzić przed kupieniem, mięso rzeczej gdzie indziej. imprezy, kina - mnóstwo jest imprez darmowych, w tym seanse filmowe, wystawy, spotkania autorskie, spektakle teatralne: wielu jest w Polsce społeczników, którzy organizują takie imprezy kulturalne i sfrustrowani narzekają, że prawie nikt na nie nie chodzi, chociaż są za darmo. Ja chodzę :) na ile mi czas pozwala. Informacje znajduję w lokalnej prasie i w necie.

Gość melodyjny karaluch
spróbuj poszukać pracy w agencji towarzyskiej