Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SennaPFG

Przyszłościowy kierunek

Polecane posty

Gość SennaPFG

Cześć. Piszę w tym roku maturę i powoli zaczynam rozmyślać nad kierunkiem studiów. Zainteresował mnie kierunek: nauki o rodzinie, spec. mediacja rodzinna. Moim zdaniem to długo wyczekiwana odpowiedź na nie przynoszącą żadnych rezultatów w naszym kraju politykę prorodzinną. Mediacje to też dość nowe rozwiązanie, dające wiele pozytywów. Myślę, że w tym momencie jeszcze sukces tego kierunku (w naszym kraju) nie jest pewny dlatego chciałabym się dowiedzieć o nim czegoś więcej. Od osób studiujących lub już absolwentów.

Gość kawka08881
Bardzo ciekawe. Potrzeba nam specjalistów w tej dziedzinie. U mnie na uczelni wykładowcy chwalą ten kierunek pomimo, że jest na innym wydziale.

''Przyszłościowy kierunek'' Wątpie aby cokolwiek o rodzinie było przyszłością. Załóżmy że skończyłaś studia i gdzie idziesz do pracy? Do MOPSu? Z pracą różnie bywa, jakbyś miała jakiś konkretny kierunek np. ekonomiczny itp. to zakładasz swoją firmę. Wybieracie nikomu nie potrzebne kierunki a potem narzekacie że po studiach pracy nie macie albo tylko za pensje głodowe w hipermarketach.

Gość momozil
moim zdaniem przyszłościowym kierunkiem jest taki z którym łączy się nasza pasja bądź talent

Gość tym samym
kierunkiem jestem bardzo zainteresowana..Jak ktos go studiuje/studiowal niech sie odezwie:)

"moim zdaniem przyszłościowym kierunkiem jest taki z którym łączy się nasza pasja bądź talent" - otóż jest chyba zupełnie na odwrót... Ja tego nie studiuję, ale jak dla mnie kierunek bomba! :) jest stosunkowo nowy, więc jeszcze wielkiego popytu nie ma...

Pracuje sie po to by mieć pieniądze. Po to sie chodziło do szkoły i na studia. Wszystko kręci się wokół pieniędzy. Ciężko jest znaleźć prace która by była jednocześnie pasją. A po za tym to mnóstwo ludzi jeszcze jej nie odkryło.