Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosssmmaannnn

dla osób pracujących przy kasie fiskalnej

Polecane posty

Gość rosssmmaannnn

jakie macie "sposoby" na wydawanie pieniędzy, reszty klientom, żeby wszystko się zgadzało ?

Gość kumka
wbijanie na kasie danej sumy...i osobne wyliczanie kazdego PIENIAZKA przy oddawaniu klientom

Gość qwer
sposób bdedwhda jest najlepszy :)

ten sposob z liczeniem w gore jest najlepszy. ja pracowalam kiedys w malym sklepiku i tam mialam taka mala kase, reszty chyba nie wyliczala (ale tego nie wiem bo nikt mi nie pokazal ja obslugiwac), a jak mialam komus oddac reszte z jakiejs skomplikowanej sumy (czasem ktos tam jeszcze dodaje pieniazka zeby niby ci ulatwic) to mi slabo z nerwow bylo

Nie mam problemów z liczeniem, ale nawet jeśli to 99% kas fiskalnych ma taką opcję, że pokazuje ile reszty trzeba wydać klientowi. Nawet te najprostsze.

Ja mam starą i prostą kasę i pokazuje ile wydać reszty. Ale trzymam w razie czego kalkulator zawsze na wierzchu i nie ma problemu. A jak biorę pieniązki z kasetki i jest to większa suma, to liczę wszystko klientowi, jak nie, to przed oddaniem reszyty spoglądam na resztą wybitą na kasie i na to co oddaje. Grunt to zawsze być skupionemu przy wydawaniu, inaczej łatwo się pomylić. Szczególnie jak ktoś jeszcze w międzyczasie o coś zagaduje.

Gość rooosssssssmmmannn
na mojej kasie pokazuje mi ile mam wydać klientowi, i jeszcze nikt nie zgłosił się z "reklamacją", ale od 2 tygodni codziennie mam od paru do parunastu złotych za dużo! wbiajam na kasę odpowiednią kwotę, która dał mi klient - wyskakuje mi wtedy kwota którą powinnam zwrócić i wszystko niby ma być ok, ale pod koniec dnia okzauje się że coś jest nie tak :(( czy to jest ważne, czy na początku wydawać paragon, czy kasę czy pytać o siatke ?

Gość kozibonk
1.dajesz siatke 2.dajesz kase 3.dajesz paragon

Gość kozibonk
chyba ze pracujesz w uk to wtedy: 1.dajesz siatke 2.dajesz paragon 3.dajesz kase

To jak masz za dużo, to ejszcze pół biedy. Mnie ostatnio tak klienta zagadała, że miałam 4 zł w plecy i niestety odniosłam wrażenie, że nie zrobiła tego nieumyślnie :/ Po prostu trzeba przed oddaniem reszty popatrzeć dokładnie czy dobrze się wydaje zgodnie z resztą na kasie i to za każdym jednym razem.

Gość rooosssssssmmmannn
tak. staram się dokładnie! ale przeliczę zawsze raz i w sumie za każdym razem mi się sprawdza. pracuje od paru tygodni wiec nie jestem we wszystkim "oblatana" wiec sprawnie mi to nie idzie, ale staram sie uważać! są to kwoty do 20 zł, czasami 4 zł, czasami pare groszy. baardzo mnie to stresuje i wiem że nie wygląda to dobrze jako dalszy pracownik firmy :(

Gość rooosssssssmmmannn
nigdy nie byłam rostrzepaną osobą, i dobrze pracowałąm "w stresie" , ale tym razem średnio mimo chęci mi wychodzi, przez nadwyżki w kasie dzięuję Wam za odpowiedzi :)

Gość rooosssssssmmmannn
tak, raczej tak :) czasami 1 lub 2 gr się zaplątają

Oj tam sama wiem jak to jest, tu się pomyśli o czymś innym, tu coś rozproszy, tu ktoś zagada i mimo, że wydaje Ci się, że sprawdzasz resztę, to myśli uciekają i wychodzi różnie z tym wydawaniem. Chyba nie da się tego uniknąć, ale można zmniejszyć ilość tych błędów właśnie tym sprawdzaniem za każdym razem reszty po 2 razy, szczególnie tej dużej. Takie już uroki pracy sprzedawcy.

Widać, przez nieuwagę :) Nie stresuj się kolejką, ludźmi gadającymi: co za powolna baba no ile ja będę stać w tej kolecje itd. ;) Spokojnie i powoli, z czasem nabierzesz wprawy.

ja za dużo ostatnio w takim pośpiechu wydałam 50 zł kolejka robi swoje każdy się spieszy i to wielki błąd, na koniec dnia za mało wydałam o 5 zł przez przypadek, było mi strasznie głupio ;/

Gość gość
hej dziewczyny...ostatnio coraz częściej zdarza mi sie, ze na koniec zmiany zostaje mi a to 50 a to 20 zł.(oczywiście zostają one zawsze w sejfie sklepu) nie wiem o co chodzi staram sie bardzo uważać a mimo to wychodzą takie głupie błędy. zaczynam sie martwic bo nie wiem co sie dzieje:/ jedt mi juz głupio przed szefową:/ poradzcie coś.

Gość jans221
Kasy z informacją o wysokości reszty jest bardzo przydatna i komfortowa. Zazwyczaj wszystkie kasy teraz mają tą opcję. Ja swoją kupiłam w sklepie Fiscash i na pewno ma taką możliwość ;)

Gość gość
I nie chowajcie kasy od klienta od razu do kasetki, bo da wam 50 zł, a będzie się kłócić, ze 100 zł.. Tylko uwaga też na to, żeby mu kasy nie oddać razem z resztą :D

Gość gość
Bardzo profesjonalnie kasami zajmuje się firma http://www.alltech.pl/, nasza firma z reguły robi tu fiskalizację kas oraz programowanie, zdarzają się także usługi serwisowe, wszystko szybko i na miejscu.

Gość gość
Praca przy kasie wcale nie powinna być taka trudna. Zalezy to pewnie od kasy. W mojej firmie mamy kasy od http://kdf.poznan.pl/ - dzialaja szybko i sprawnie. Jestesmy zadowoleni z nich.