Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tylko grzecznie pytammm

Ktory ogrodek dzialkowy wybrac ? - doradzcie !

Polecane posty

1. 300m2, zarosniety, altanka murowana do remontu, teren dookola altanki mnostwo szopek,okropne wc do rozbiorki,pelno gratow do wywozenia, cena 15tys. 2.600m2 w miare zadbany, altanka murowana, ale ze stojaca woda w piwnicy po kolana oraz do generalnego remontu jesli nie rozbiorki, mnostwo zelastwa dookola domku do wywiezienia, cena 17tys. ktora wybrac ? boje sie, ze koszty wywozu/transportu/remontu okaza sie pozniej kolosalne a zupelnie nie mam pojecia jaki to moze byc koszt :( prosze o doradzenie.

Gość fghjmk,mnd
ogródek działkowy za tyle kasy? nie pomyliło ci sie coś?

nie pomylilo mi sie :( Mieszkam w duzym miescie i takie sa tutaj ceny - niestety :o

za 17tys. to kupie dzialke na wsi, ale rolna z ktora nic nie bede mogla zrobic :( a tu chodzi o bliskosc zamieszkania.

no doradzi mi ktos ? :o

Gość fghjmk,mnd
ale to ma być działka własnościowa czy z POD

Gość 11211
no niestety potwierdzam, że takie są ceny ogródków w dużych miastach. zastanów się czy naprawdę potrzeba Ci aż 600m2. jeżeli planujesz jakieś grządki itp. to okej, ale jeżeli tylko trawkę to lepiej bierz mniejszą działkę. będzie mniej do koszenia :P altanka murowana to wielki plus, ja budowałam taką na działce i wyszło mnie to 10tys... ta woda stojąca w piwnicy może być trudna do usunięcia = większe koszty. ja bym brała mniejszą działkę. aha sprawdź jakie sąsiedztwo Ci się szykuje ;)

jaka wlasnosc? normalny ogrodek dzialkowy POD wlasnosc za 17tys.to chyba w Pcimiu Dolnym 5 arow i to rolna :o

11211 cenna wypowiedz, dziekuje :) tez raczej sklaniam sie ku mniejszej, bo tez mniejsze oplaty roczne. Ja tez jak nie interesowalam sie ogrodkami, myslalam,ze beda kosztowaly gora 5tys, jednak gdy zaczelam sie tym tematem interesowac tez sie zdziwilam wygorowana cena, ale wkrotce okazalo sie,ze tyle sobie cenia za to, ze mam blisko domu .... Prosze jeszcze o wypowiedzi, im wiecej cennych spostrzezen tym lepiej.

Gość fghjmk,mnd
ojej, no pytam, bo tu gdzie ja mam dzialkę, to zaniedbane prezes za darmo oddaje - tylko wpisowe i już jak zadbane i z altankę to max 5tys dlatego aż szczęka mi opadła znaczy mój mogłabym sprzedać za jakieś 50 tys, bo i prewie 2 razy większy i zadbany i altana murowana nigdy nie sądziłam, że mam tyle dobra :D

to nie jest tak jak to z kolei policzylas :D GDZIE prezes rozdaje za darmo ? jutro tam bede :P NAPISZ !!!

ja tylko grzecznie pytammm jaka wlasnosc? normalny ogrodek dzialkowy POD wlasnosc za 17tys.to chyba w Pcimiu Dolnym 5 arow i to rolna gówno wiesz...! W woj. świętokrzyskim na wsi ok 15km od miasteczka 6755 mieszkańców działki budowlane (nie z ogłoszenia tylko od ludzi ze wsi) stoją ok 20 tys za niedużą działkę BUDOWLANĄ!

gówno wiesz...! W woj. świętokrzyskim na wsi ok 15km od miasteczka 6755 mieszkańców działki budowlane (nie z ogłoszenia tylko od ludzi ze wsi) stoją ok 20 tys za niedużą działkę BUDOWLANĄ! od dwoch lat szukam dzialki taniej poza miastem + ogrodek dzialkowy. W ub.roku dzialka w woj.malopolskim 10arow ROLNA 50tys. najtansza jaka udalo mi sie znalezc to 35tys. tez ROLNA, ale w tak wstretnym miejscu, bez dojazdu, ze nie bylo sensu nawet jej ogladac poza fotami w necie, wiec LOKALIZACJA ma najwieksze znaczenie a nie CENA !!!!!!!

Gość fghjmk,mnd
nie rozdaje za darmo, ale daje za wpisowe zaniedbane nie użytkowane działki, bo inaczej nie wolno prezes przecież nie może na tym zarabiac, to tylko włascicele /tzn ci użytkujący/ mogą sprzedawać i wtedy liczą sobie za to co na działce jest /altana, krzewy, drzewka, inna architektura/ bo za ziemię brać nie mogą, gdyż nie jest własnością natomiast u nas po kilka lat stoją dziaki zaniedbane i nikt się nie decyduje tego brać /darmo/ jest nawet jedna, na której od roku zadomowili się bezdomni :D

Gość fghjmk,mnd
sąsidka z przyległej działki sprzedawała rok temu zadbaną działeczkę z murowaną aktanką i wzięła 4tys a miejsce cudowne, przy strumyczku, zaciszne...

fghjmk,mnd - blagam ADRES !!!!!!!!! :D

woda w piwnicy to straszny problem, kupa roboty i kasy aby usunąć problem na stałe. wez to pod uwagę przy podejmowaniu decyzji :)

"woda w piwnicy to straszny problem, kupa roboty i kasy aby usunąć problem na stałe" no wlasnie a orientujesz sie moze jakiego rzedu sa to koszty? w jakim przedziale cenowym ? bo ja nie mam o sprawach budowlanych/remontowych pojecia :o

poczekaj. zapytam sie ojca - na jesieni usuwali wode z piwnicy brata

czekam, czekam :)

więc tak - materiały wyniosły 1500 zł - rury,jakiś specjalny żwirek (otoczka czy otoczek ;) ), siatka plus robocizna, która kształtuje się na poziomie 250 zł za metr bieżący roboty. bo jeśli masz już budynek postawiony a wodę w piwnicy to musisz budynek obkopać i w ten rów włożyć żwirek, siatkę i rurę którą będzie spływać woda do kanalizacji.

aha piwnica wcale nie była u nas jakaś super duża.

asda - bardzo Ci dziekuje za informacje, okazuje sie, ze do ceny dzialki musialabym doliczyc niezla kase na remonty, bo tam nie tylko sama woda w piwnicy, ale cieknacy dach, wilgotne sciany etc...wiec nie mam sie w to co pakowac, oj naprawde jestem Ci wdzieczna za wypowiedz, jeszcze raz dzieki i pozdrawiam :) 🖐️

jak jest dach to już odpuść ją na 100%. nie ma za co ;) pozdrawiam :)

Pan Tolek - dzieki za stronke, problem moj polega na tym, ze ofert jest b.malo na rynku tzn.takich, ktore by mnie intersowaly a jak juz sie pojawia, to zawsze cos nie tak :O Dziekuje wszystkim za wypowiedzi, zamykam temat :) Pozdrawiam 🖐️