Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia ZMC

RATUNKU!!!!WYPADAJĄ MI WŁOSY!!!

Polecane posty

Gość Monia ZMC

Witam Zapewne nie jeden raz pojawiał się post na temat wypadających włosów i problemów z tym związanych,jestem jedną z wielu jednakże chciałabym poznać Wasze -Drogie Panie opinie i jeżeli to możliwe uzyskać pomoc,chociaż cień nadziei... Strasznie,ale to strasznie od jakiegoś roku wypadają mi włosy.Kiedy myję włosy na moich rękach zostaje ich bardzo dużo,ręce mam wręcz oblepione nimi.Kiedy czeszę włosy nie trudno odgadnąć,że na szczotce jest ich nie mniej. Wątpię,żeby w moim wypadku wpływ na to miała dieta ponieważ lubię i staram się odżywiać w miarę zdrowo.Chodzę do fryzjera na malowanie na ciemny kolor( jestem naturalną,ciemną blondynką).Ograniczyłam jednak takie eskapady z racji tego wypadania.Używam dobrych szamponów i odżywek.Ostatnio stosowałam ten z Vichy (Dercos Aminexil).Niestety nic...Skrzypovita itp.itd . nic nie działają:) Jak myślicie...Co może mieć wpływ na taki stan rzeczy??Hormony( zwiększona ilość męskiego hormonu-testosteronu)??czynniki zewnętrzne??Ja nie mam pojęcia...za 1.5 roku mam ślub i nie chcę stać przed ołtarzem jako ŁYSA PANNA MŁODA:(:(:(:(:(

mam to samo wlosy wypadaj garsciami :( wszystkiego probowalam nic nie pomaga witaminy odzywki nic kompletnie nic nie dziala

Gość piiiiiiiiiiiiiiiiip
zbadaj hormony tarczycy. ths t3 t4

Gość Monia ZMC
piiiiiiiiiiiiiiiiip właśnie o to chodzi,że miałam robione padania pod tym kątem.Moja mama choruje na nadczynność tarczycy więc lekarz rodzinna od razu mnie skierowała na konieczne badania i z tego co mi mówiła z moja tarczycą jest wszystko okey,a może to coś z jajnikami.Mam nieregularne i bolesne miesiączki( miesiączkuję ok 9 lat).Teraz dopiero zaczęłam stosować tabletki,żeby to zmienić,ale jak jestem PRAWIE łysa tak tez ku mojej rozpaczy chyba pozostanę:(