Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljhgfbnb

Kto się zna na funduszach inwestycyjnych i innych inwestycjach:?? PYTANIE.

Polecane posty

Gość kljhgfbnb

Dlaczego jeśli fundusze inwestycyjne są niby tak opłacalne (na stronie PKO jest napisze, że stopa zwrotu wynosi 40%) tak mało ludzi w nie inwestuje????? w jaki sposób można stracić, skoro jest tak wysoki odsetek zysków?? Pytam bo nie bardzo na tym się znam...

Gość Psycholodżista
Nigdy nie znasz stopy zwrotu, podaja pewnie stope zwrotu z najlepszych lat, zeby macic w glowie. Na funduszach mozesz takze stracic. Oczywiscie tracisz juz na starcie, jak wplacajasz 100 000zl to pobieraja prowizje, np. 2%, czyli de facto wplacasz 98 000zl i te pieniadze pracuja. Jesli nie masz glowy do finansow to wplac pieniadze na lokate, ktora da realna stope zwrotu - inflacja wynosi 2,8% - zatem lokata, ktora da stope zwrotu na poziomie 2,8% (realnie, bo wiadomo, ze istnieje takie cos jak podatek Belki) spowoduje, ze Twoje pieniadze nie straca na wartosci. A zrodla swoich dochodow szukaj gdzie indziej ;)

Gość kljhgfbnb
a jeśli mam pieniądze, którymi mogę zaryzykować??

Gość Dzoe Stillaci
Idz do kasyna ;) Fundusz akcji = firma kupuje akcje za Twoje pieniadze i pobiera za to wynagrodzenie. Jak cena akcji rosnie i chcesz sie wycofac to jestes na plusie ... miuns to, to im zaplacisz za zarzadzanie Twoimi akcjami. Jak cena akcji leci w dol to jestes na minusie i musisz im placic za to, ze jestes na minusie :o Jesli masz pieniadze, ktorymi mozesz zaryzykowac ... to sama kup akcje ;)

Gość kljhgfbnb
http://www.ambergold.com.pl/pl/katalog/lokaty_i_inwestycje/amber_gold_lokata_w_zloto przyciągnęła mnie tak wielllka piętnastka, tylko teraz zastanawiam się jaki ti jest haczyk... bo nie ma tak dobrze, że bank rozdaje 15 procent na prawo i lewo... jest napisane DO 15 procent i - ''w przypadku gdyby spadł kurs złota na koniec okresu trwania lokaty, tzn. że w momencie zakończenia lokaty w złoto wypłacane jest minimum 100% kapitału + gwarantowany zysk.'' gdzie jest haczyk? może mi ktos powiedzieć, bo na pewno gdzieś jest tylko nie mogę się go dopatrzeć...

Gość vcvvcvcvcvc
upppp

Gość gwiazseczka
Na lokacie się nie zarabia a złoto przynosi małe korzyści ale za to plasuje się na podobnym poziomie więc nie stracisz na nim.

Gość dfdfdffd
jak to na lokacie się nie zarabia????