Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka86

Co myślicie o szczepionce na pneumokoki?? Chcę zaszczepić moją córcię...

Polecane posty

Jak w temacie... odkąd poszła do żłobka we wrześniu cały czas choruje... w grudniu będzie miała 2 latka, ja wiem że wszystkie dzieci tak mają, ale ona wyjątkowo, u niej w grupie tylko jej nie ma tygodniami, zanim poszła do żłobka to nigdy nie dostała antybiotyku, a teraz od wrześńia już dwa... ciągle kaszel, katar, gorączka dwa dni w żłobku i znowu tydzień w domu i tak w kółko, szkoda mi jej bo się męczy bardzo... i cały czas mówi że chce do dzieci i do cioci. Byłam wczoraj z nią kolejny raz u lekarza, tyle że nie u naszego pediatry, bo chory na zwolnieniu - jakaś inna lekarka nas przyjęła, i poleciła aby zaszczepić pneumokoki, wcześniej już myślałam nad tą szczepionką i myśle że skoro i lekarka o tym wspomniała to może warto? (meningokoki szczepiliśmy w czerwcu). I przy okazji zapytam czy ktoś wie jaka jest cena, bo dzwoniłam dziś pół dnia do apteki i dodzwonić się nie mogłam. A i jeszcze dodam że w lutym urodzę drugą córcię i boję się że będzie chorować razem ze starszą. Z góry dzięuje za odpowiedzi :)

aneczka ja szczepiłam synka zaraz na poczatku kiedy mial 6 tyg żadnych skutków ubocznych nie miał nawet gorączki ale każde dziecko przechodzi inaczej wiadomo zle dostał już dwie dawki jutro trzecia i zadowolona jestem ze się na nie zdecydowałam a u mnie koszt to ok 240zł ale warto wydaje mi się ze najlepszy prezent jaki mozemy sprawić dziecku to szczepienia:)

Gość ja tez szczepie.....
Jeśli zaszczepisz córcię po ukończeniu 2 lat to wystarczy jedna dawka. Najdroższa na rynku kosztuje 300-400zł- synflorix i jest najlepsza, bo ma aż 10 typów pneumokoków. Starsza prevenar ma 7 typów, jest tańsza ok 200zł. Ja w grudniu szczepię swoje dziecko, ale ma dopiero rok więc muszę 2 dawki zastosować

Dziękuje bardzo za odpowiedzi... Doris drugą córcię też będę od razu szczepić, teraz troche za późno o tym pomyślałam, no ale lepiej późno niż wcale.

Gość ahaaaaaaahaa
Na szczęście klauni nie są jeszcze ekspertami ani od farmacji ani od zastrzyków.