Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anti-dotum21.

chcę zacząć brać tabletki anty - porady, sugestie

Polecane posty

Gość anti-dotum21.

do tej pory stosowaliśmy prezerwatywy ale mój mężczyzna coraz częściej mówi o tym, że wolałby bez, że seks z gumką to nie to samo itp. Ja zawsze byłam na nie, boję się tabletek, mam trochę paranoję na ich tle - pewnie nieuzasadnioną. W każdym razie chcę zrobić niespodziankę mojemu A. i pójść do gina po te tabletki. Mam 21 lat, regularne cykle. Czy lekarz zaleci jakieś dodatkowe badania? Zapisze tabletki od razu? Miałyście jakieś skutki uboczne? Proszę o rady

Gość czy idzie ,..
pewnie da ci od reki bez badan..

powinien ci zrobic cytologie zeby przepisac tabletki To sama dla siebie powinnas sie o to badanie upomniec Bedziesz wiedziala czy jestes zdrowa itd... To nic nie boli i trwa 5 sekund A co do tabletek.. Ja biore juz 3 lata i od jakiegos roku zupelnie zanikla u mnie potrzeba seksu! Nie mam wogole na niego ochoty co powoduje wieczne konflikty z facetem poza tym mam tez wahania nastroju ale to jest kwestia odpowiedniego dobrania tabletek Ale ogolnie to polecam Zero stresu jezeli chodzi o ciaze przy regularnym braniu! Ja raz zapomnialam i to pierwszej z nowego cyklu ( podobno najwazniejsza) i kochalam sie wtedy ciagle ale tez na szczescie nic sie nie stało :)

brałam pigułki przez jakieś 15 lat, aż do htz, czyli też pigułek hormonalnych, tylko o innym składzie nie miałam żadnych skutków ubocznych, moż elibido lekko spadło, ale nie jakoś drastycznie koszt pigułek i wizyt jest spory, ale pewność i poczucie bezpieczeństwa - bezcenne :)

Gość anti-dotum21.
moja paranoja polega właśnie na tym, że prezerwatywę widzę, wiem, że jest kiedy się kochamy a tabletki nie widzę, mogę wierzyć lub nie w jej działanie ale strasznie się boję, że będziemy to robić bez niczego.. wiem, że to debilne myślenie ale nie mogę się tego pozbyć, mimo że znam statystyki..

hormony w organizmie zajmują się wszystkim regulują wszystkie procesy życiowe, mają "wielką moc" :) nie można ich łykać bylejak, zapominać, pomijać, łykać po dwie, trzeba myśleć o tym, interakcjach z innymi lekami i alkoholem, tudzież ogólnym stanem zdrowia wymagają dyscypliny i rozwagi, ale przyjmowane własnie tak, jak należy - dają Ci 100% pewność, ze nie zajdziesz w ciążę

Gość anti-dotum21.
ale ich działanie może być osłabione przez stres, osłabienie, chorobę - tego się bardzo boję. Ciąża teraz to byłaby bardzo nieodpowiedzialna rzecz