Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felcia helcia

Pomóżcie. Moja mała ma straszne zatwardzenie.

Polecane posty

Gość felcia helcia

Moja 4 miesięczna córeczka ma zatwardzenie . Już cały dzień pcha pręży się napina a kupki zrobić nie umie. Dałam jej już herbatkę koperkową drażniłam termometrem i udało jej się wycisnąć tylko troszeczkę strasznie twardych kuleczek kupki. Teraz znowu strasznie się pręży aż tak bardzo że płacze. Co jeszcze mogę zrobić, jak jej pomóc? Nie mogę patrzeć jak tak bardzo cierpi:-(

Gość ljkhklhjkl
lepiej idz z nia do lekarza...

Gość felcia helcia
No i jeszcze chciałam zapytać co jej mogło zaszkodzić. Karmię piersią ale od tygodnia zaczęłam podawać jej jabłuszko skrobane z bananem i kaszkę bobowita mleczno ryżowa bananowa. Czy coś z tych rzeczy mogły jej zaszkodzić??

Gość looooool
banan...

a prubowałas jej brzuszek masować??? Jak jest bardzo źle to wyślij kogoś po czopki glicerynowe jak ktoś wcześniej pisał to powinnno pomóc, albo jak sie nie bojisz zrób jej lewatywr strzykawką PS' jak podajesz już różne pokarmy to dzieciątko powinno wiecej pić co powinno na przyszłosć zapobiedz takim sytuacją

Gość ljkhklhjkl
a w ogole moim zdaniem jest za malutka na taki jedzenie

kaszka ryzowa jeszcze z bananem. Sam bana powoduje zaparcia, kaszki ryżowe również. Zdrzygnuj z kaszek, po co jak dajesz pierś? zamiast banan jabłko, śliwki z gerbera , masuj brzuszek.

Gość a co ma być głodne ????
karmisz piersią , a rozszerzasz dietę w 4 mż - klupnij się w główkę ! a o schematach żywieniowych się nie czytało !!! biedne dziecko , herbatka koperkowa ,coś na kolkę i ewentualnie śliwki

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
super pomagają czopki glicerylowe (nie glicerynowe), ewntualnie jak nie masz to termometr tak jak pisalas ale z odrobiną mydła, też pomaga. Masowanie brzuszka, zginanie nóżek i dawaj dużo pić, najlepiej samej przegotowanej wody- odstaw banany- za wczesnie.

Gość felcia helcia
ale wszędzie pisze ze po 4 miesiacu mozna podawać właśnei banany z jabłkiem. Pewnie że jej nie daję całych tylko po troszeczce.

Gość ljkhklhjkl
to dobrze :p no jest tak napisANE... ale wiesz , jak sie karmi to powinno sie poczekac do 6 miesiaca, wyslij kogos po te czopki , bedzie ok :)

a prubowałas jej brzuszek masować??? Jak jest bardzo źle to wyślij kogoś po czopki glicerynowe jak ktoś wcześniej pisał to powinnno pomóc, albo jak sie nie bojisz zrób jej lewatywr strzykawką PS' jak podajesz już różne pokarmy to dzieciątko powinno wiecej pić co powinno na przyszłosć zapobiedz takim sytuacją

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
ale też troche zdrowego rozsądku, czasami trzeba samemu pomysleć- jak nie masz czopków to masuj i mydełko;)

Gość felcia helcia
Mam poradnik żywienia noworodka do 4 roku życia. I właśnie tam zalecają aby powolutku rozszerzać dietę od 4 miesiąca jeżeli karmi się piersia a od 6 jak mlekiem modyfikowanym. Sama nie wiem gdzie się radzić. Pediatra też powiedziała że powolutku mogę jej podawać owoce i warzywa. Ale żeby zacząć od jabłka banana i marchewki. Wszystko oczywiście zmiksowane na muss

Gość ljkhklhjkl
felcia helcia naucz sie czytac , napewno jest na odwrot albo wyczytalas to w bravo

Gość własnie ......
banan , marchew ,kaszki ryzowe powoduja zaparcia mozesz dziecku podawac tarte jablko sok jablkowy oraz wode przegotowana jak dziecko ma skłonnosc do zatwardzen zamiast kaszek ryzowych podawaj kaszke kukurydziana jak karmisz piersia - to tez jedz rzeczy lekko strawne miedzy innymi zjedz jablka

Gość pielęgniarkaa jakby co
Jeśli karmisz piersią najedz się śliwek suszonych, efekt murowany :-) Zjedz tak mniej więcej jedną paczuszkę. Z kaszkami,bananami poczekałabym miesiąc-dwa jeszcze. Jeśli karmisz piersią to ogranicz rzeczy powodujące zaparcia u dorosłych:kakao,czekolada,biała mąka i duże ilości mięsa. W razie takich kłopotów w przyszłości sięgaj po śliwki to najbardziej naturalna metoda.Ale jeśli to by nie pomogło to skontaktuj się z lekarzem.

Gość pielęgniarkaa jakby co
Właśnie jeszcze marchewka powoduje silne zaparcia.

Gość felcia helcia
No ok na przyszłość będę trochę mądrzejsza. To moja pierwsza dzidzia. A stanie się coś jak poczekam do rana, zobaczę co będzie, brzuszek ma miękki. Teraz mała jest znowu wesolutka, smieje się macha nóżkami, gaworzy,czasami tylko się na moment pręży. nawet widzę że nie ma zamiaru wogóle spać, choć zawsze o tej godzinie już śpi.

Gość ,nm,.m
dla dzieci ktore sa karmione piersia diete rozszerza sie od 6 miesiaca..., dla tych ktore sa karmione mlekiem modyfikowanym po 4..

Gość Autorko jak córka ?
:-)

Gość Autorko jak córka ?
:-) ?

Gość mama to ja
Za wczesnie na roszerzanie diety. Karm piersia i przpajaj woda. Jak koniecznie chcesz to podaj dwie lyzeczki musu jablkowego. Z kaszek w ogole zrezygnuj. Kaszki sie powinno podawac dzieciom, kotre zaczynaja raczkowach, chodzic zeby dostarczyc im wiecej energii. Tazki maluszek jak towj najbardziej potrzebuje twojego mleka.

Gość ghjklo;ipijhygfd
mojej córci szkodzi wszystko co z ryżem!

Gość gość
A próbował ktoś Zioła Tybetańskie ? http://odchudzanieziolatybetanskie.pl/film/ Jeśli nie, zdecydowanie polecam każdemu. Działają bardzo mocno i dobrze. Przerobiłam kilka suplementów i ten jest naprawdę najlepszy i zdecydowanie najzdrowszy. Zaparcia i niemożność wypróżniania przeszły jak ręką odjął.

Gość gość
U mojego szkraba na zatwardzenia pomaga sok hipp jabłkowy od 4 miesiąca :) podaje mu rozcieńczony pół na pół z wodą. Nawet na butelce jest ostrzeżenie, że powoduje luźne stolce.