Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keiko26

Podobno SN jest najlepszy

Polecane posty

byl niedawno temat z tym filmem a tematy o porod sn i cc zawsze staja sie kontrowersyjne kazda niech rodzi jak chce ;) ale ten filmik jest okropny od strony lekarskiej bo przy porodzie tego nie widzisz :O buuu

Gość keiko26
no tak przy porodzie nie widzisz ale ta mielonka i wielka dziura między nogami jest okropna :o jak patroszenie żywcem

Gość ljkhklhjkl
ja mialam porod próżniowy..... masakra jakas :/

Gość keiko26
ja też nie biorę pod uwagę inne opcji niż CC , wolę nie podnieść się z łóżka 2 dni po cięciu które trwa 20minut niż 2 dni wyć w bólach i żeby mi taka mielonka została i dziura :( normalnie płakałam jak oglądałam ten film...

Gość nemirososa
pewnie niezła ma traumę po tym porodzie :o zresztą pewnie dlatego wiele kobiet ma depresje etc.po SN

Gość keiko26
no kto co lubi

Gość nie dałam rady
obejrzec tylko kawałek

no ja mysle ze porod sn wiaze sie wiecej komplikacji (moze a nie musi) oczywiscie blizna po cc moze sie maslaczyc dlugo goic itp wiadomo to operacja ale sn - niedotlenienie, jak trzeba dopomoc wlasne tymi kleszczami /proznociagiem , moze zostac skrzywdzone dziecko w glowke , ehhh kiedys nie wiem ile temu chyba z kilka miesiecy bylo glosno w jednej klinice w niemczech ze dziecko zmarlo poprzez wlasnie kleszcze , i debatowali nad zakazaniem tego typu ale wiecej nic mi nie wiadomo zreszta komplikacje dla kobiet , pekniecie az do odbytu badz nie wiem ile kobiet cierpi ale od mojej babci bardzo dobra znajoma po 3 porodach dzis ma 50 ponad lat i wypada jej pochwa :O

Gość ,nm,.m
proponuje znieczulenie:P wtedy nie bedzie boli przez 2 dni:P mielonka:D to samo moge powiedziec o cieciu, moja siostra miala mielonke na brzuchu, gojaca sie miesiacami...

Gość ,nm,.m
bolalo*

[zgłoś do usunięcia] nemirososa pewnie niezła ma traumę po tym porodzie zresztą pewnie dlatego wiele kobiet ma depresje etc.po SN kazdy kobieta inna i przypadek , ale moja znajoma przy pierwszym dziecku miala tak ciezki i traumatyczny porod ze miala depresje i to ciezka , ona poprostu nie chciala nie mogla zajac sie jej wlasnym dzieckiem ,a bylo planowane chciane , i to trwalo 2 lata poprostu nie mogla , dopiero pozniej sie ocknela jak jej dziecko zachorowalo , teraz jest juz ok , 2 dziecko ma ale 2 porod byl latwy wiec nie taki zawsze latwy orzech do zgryzienia :(

Gość ,nm,.m
i z ktorego roku ten filmik?:P

Gość keiko26
jasnee moja siostra po CC ma cieniutką prawie niewidoczną bliznę-białą kreseczkę i to wzdłuż bikini więc gdyby mi jej nie pokazala to nie zauważyłabym. Moja kuzynka też po 2 CC i nic nie widać, bardzo zadowolona.A jak patrzę na te filmiki z SN i słucham kolezanek i ich przypdałościach po SN to mi słabo i dziwię się,że to tak się odbywa że ktoś ci grzebie w pochwie, rozcina rozrywa i traktuje to tak niedelikatnie jak mięso, wiem,że inaczej sie nie da dziecka wyciągnąć, ale SN dla mnie bardziej przypomina patroszenie a nie poród :o i ta dziura porozrywana do odbytu :o

Gość keiko26
a co teraz myślisz że jak nacinają to inaczej wygląda?:o że poród SN tez inaczej wygląda phi...

Hmm film okrutny:O Rodzilam Sn dwa razy nie mam mielonki krocze jest naprawde dobrze zagojone nie wypada mi pochwa:) seks jest lepszy teraz niz wczesniej nie ma chyba zlotego srodka to wszystko zalezy od rodzacej wskazan medycznych progu bolu,jedno co to to ze kazde kolejne CC jest ryzykowne i dla matki i dla dziecka.niestety pekniecie macicy sie zdarza...nie ma sie co licytowac bo jak bedzie trzeba bedzie cc i nikt sie nie bedzie zastanawial:)

Gość nemirososa
na forum wszystkie piszą,że po porodzie są jeszcze ciaśniejsze ale jak patrzę na te wielkie wynaciągane dziury zamiast normalnych cipek to się brzydzę fuj

Gość zimna cola
Ja miałam próżniowy, ale dobrze ze nie widziałam tego filmu od razu po porodzie, bo depresja gwarantowana.

Gość kamilwawa28
tak tak najlepiej nie myślec o sobie niech tam będzie wielka "czarna dziura" bo najwazniejsze jest zdrowie dziecka, ale obłuda... Po przepchnięciu piłki przez pochwę robi się ona ciaśniejsza :D nie no tym mnie zagięłaś... juz nie mowię o nietrzymaniu moczu czy bliznach po nacięciu bo o ile narzekacie na bliznę że przy CC zostaje to oczwiście żadna nie wspomni że ma TAM wielką bliznę jak ją tak powycinali :D ale jesteście zakłamane :o

to akurat nie jest argument. przy seksie pochwa tez sie musi rozciągnąć do rozmiaru członka, dzieje sie tak o wiele czesciej nz w wyadku porodu, a jednak sie wszystko schodzi. po porodzie tez eie schodzi, a na pewno nie zostaje takie jak PRZY porodzie :)

wiem ja bylam cieta dwa razy jedno obok drugiego ale tak mnie zszyli ze seks bywal bolesny ale to minelo:)

mnie wlasnie z pozostałości po SN najbardziej odstraszają hemoroidy, nietrzymanie moczu i wypadanie pochwy. w wiadra nie wierze, "mielonka" tez jest przesadą,natomiast te trzy rzeczy - rany... i uprzedzam - nie ma co pisac ze to sie zdarza rzadko :) powikłania po cesarce zdarzają sie rownie rzadko :)

to sa miesnie jak nazwa wskazuje kurcza sie i rozkurczaja nie wiem czy padlo stwierdzenie "ciasniejsza" u mnie seks jest po prostu przyjemniejszy, mocz trzymam nic mi nie wypada, a dziewczyny po CC- jedne maja male blizny inne wieksze to tez zalezy od ciecia od gojenia i wlasciwosci danej skory.

taaajasne u mnie poki co hemoroidow nie ma choc w drugiej ciazy ucisk glowki na zyly spowodowal żylaki warg sromowych ale w momencie porodu problem zniknal jesli chodzi o nietrzymanie moczu mozna cwiczyc miesnie kegla to naprawde pomaga pomysl jeszcze o jednym sn mozesz rodzic wielokrotnie przy cc 3 to juz klopot ile razy mozna ciac w tym samym miejscu:(

Gość garwra
ja mialam porod kleszczowy, nie wiem co tam na dole sie dzialo, ale nie bolalo nic, mialam zzo. Wstalam 20 min po porodzie, poszlam wziac prysznic, przebralam sie i normalnie moglam siadac, wstawac, chodzic. Urodzilam o 4 rano, wieczorem tego samego dnia bylam juz w domu. Nie odczuwam zadnej zmiany jezeli chodzi o seks, mialam nawet nadzieje, ze bedzie troche luzniej, ale nawet ciasniej zszyli to wszystko. Ogladalam sie na bierzaco w lusterku jak tam to wyglada, nie widac juz absolutnie zadnej roznicy. Porod porodowi nierowny, nie ma co sie sugerowac. Jedne po cc wstaja zaraz na 2 dzien i chodza szybko, inne po sn tygodniami dochodza do siebie.

bo to troche tak ze kobiety zakladaja ze bedzie tak jak chca a nie zawsze tak mozna wskazania medyczne sa najwazniejsze i mozesz blagac o sn a i tak zrobia cc bo tak jest w tym przypadku bezpieczniej czy to wazne az tak najwazniejsze jest zdrowie dziecka i mamy:)

Gość gryczka
Umówmy się co do jednego. Poród sn oznacza SIŁAMI NATURY. Poród kleszczowy (czy przy użyciu próżnociągu) takim porodem nie jest, te porody to porody zabiegowe. Poród sn jest najlepszy, jeśli nie ma komplikacji - pojawiają się one często m.in. wtedy, gdy kobiecie każe sie przeć na leżąco :-o

A ja jestem zadowolona z SN..Przy pierwszym bylo troche dlugo,ale przy 2 3 h i juz po 6 h bylam w domku..Natomiast przyjaciolka musiala zrezygnowac z karmienia piersia,bo wrocila na tydzien sama na poloznictwo:( Rana po cc sie jej rozpaprala..Do dzis ma okropna rozlazla blizne..A ja nie mam zadnego sladu dwoch ciaz..A i sexik o wiele lepszy..A Porody kleszczowe i inne zabiegowe to jest juz patologia porodu..I nikomu tego nie zycze..:(