Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mama

Jak spędzasz dzień z kilkutugodniowym dzieckiem ?

Polecane posty

Gość ciekawska mama

Jak wygląda Wasz dzień? Moja córka ma 7 tygodni i prawie wcale nie chce spać. Cały czas chce na ręce i żeby mówić do niej GUGU- wtedy się uspokaja i po swojemu mówi GUUU. Czasem się śmieje, ale głównie chce na ręce. Nie poleży sama w łózeczku. Czekam aż zacznie przesypiać całe nocki to może wtedy wypocznę :P W nocy czasem budzi się co 5 minut a czasem przepi nawet 4 godziny. Jak jest/było u Was?

No teraz to ciezko ,latem mozna wychodzic na cale dnie na poeietrze..A co do przesypiania nocek,ja czekam do teraz :P

Gość Ojjojoj
Niestety pierwsze tygodnie są najcięższe.Właśnie dlatego,że dziecko może nie chcieć spać, dużo płakać, wciąż chce być na ręku. Musisz przeczekać, aż będzie starsze. Dziecko wciąż się zmienia wraz z wiekiem.

Gość jjjsssss
sorki ale 7 tyg. dziecko powinno spac cala noc i pol dnia, ja to nudze sie czasem albo czekam kiedy moje si e obudzi, bo mi teskno:)dla mnie siedzenie w domku jest zajebiste, moglabym tak cały czas , za rok znow ur, dziecko i chce ok 10l posiedziec w domku i wychowac malenstwa, po tyly latach tyrania. odkryłam ine powołanie.

Gość ciekawska mama
Masz szczęście :P Moja chce żeby ją nosić na rekach po domu, ogląda ściany i cieszy się nie wiadomo z czego :P Z płaczem na szczęście nie ma problemu bo płacze sporadycznie jak nie może zrobić kupki albo jak ma jakiegoś nerwa np. za długo w jednej pozycji leży albo ma mokro. Jakby ją nosić cały dzień po domu to oprócz GUUUU nie wydawałaby z siebie żadnych dźwięków :D Teraz śpi już od 40 minut. Jestem w szoku :D

Gość mama 3 miesiecznej natusi
szczerze to sama jestes sobie winna ; nauczyłaś dziecko nosić to noś ; dzieci bardzo szybko "podłapują" co dobre. jak bedziesz tak dalej postepowac to niedługo nie bedziesz miec czasu nawet sie załatwić. dziecko ma prawo sobie troche popłakac i pokwekac. nie leć zaraz jak tylko kwęknie bo sie dziewczyno wykończysz, daj dziecku chwile - poczatkowo 2 min...zeby nie myslało ze jest pepkiem swiata ,bo pozniej bedzie tak jak usłyszałam ostatnio w sklepie : kobieta mowii do meza - przyjdz mnie kochanie obejrzec czy ladnie wygl.w bluzce ; na to tato : jak MI ZUZIA POZWOLI NO WYBACZCIE LUDZIE - ALE KTO TU JEST NAJWAŻNIEJSZY - DZIECKO CZY RODZICE ????? POLECAM ARTYKUŁ http://babyonline.pl/niemowle_opieka_i_wychowanie_artykul,7544,1.html

POWIEM CI JESZCZE ze dla takiego małego dziecka gorsze jest to noszenie ; ponieważ tak małego dziecka nie powinno sie trzymac długo w pionie niż to ze sobie troche pomarudzi i popłacze na pionowo - jak sobie popłacze to sie zmeczy i usnie samo dziecko małe powinno duzo spac bo wtedy rośnie ; te noszenie nie jest korzystne

moj ma 3 miesiace przesypia cała noc od 19 do 8 rano z 2 pobbudkami na karmienie ale zasypia przy butelce:) a w dzien to tez spi kilka godzinek

ja ci poradzę zebys próbowała ją zagadywać jak leży na podłodze na kocu lub macie ; jesli masz taką mozliwość to kup mate edukacyjna moze to pomoże a jak nie to poprostu połóz ja na kocu i pokazuj rozne zabawki lub kolorowe przedmiotu i gugaj do dziecka ; staraj sie jak najmniej nosic tylko baw sie z nia na ziemi pozdrawiam

Gość Ja jestem mamą
osmiotygodniaka. Jest taki jak Twoja córeczka :) Czekam na przespanie całej nocki jak na zbawienie.