Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trufelka1234

kto sie zna na samochodach?

Polecane posty

Gość trufelka1234
Sebastos 740i no mam nadzieje ze pierdolka jakas, bo jestem przerazona, ze moze faktycznie silnik zatarty i przez moje zaniedbanie:(

Gość Sebastos 740i
No tak ale pisalas ze jest bardzo malo oleju , ale jesli kiedy jezdzilas a kontrolka sie nie swiecila to jeszcze tragedi nie bylo , a poza tym normalnie przyjechalas zgasilas samochod . To nie mozliwe ze ise zatarl od stania . A jak jechalas ostatnio slyszalas jakies dziwne odglosy ? Takie metaliczne , stukanie czy cos takiego dochodzace z silnika? Obroty mialas normalne silnika ?Chodzil rowno?

Gość trufelka1234
A jak jechalas ostatnio slyszalas jakies dziwne odglosy ? Takie metaliczne , stukanie czy cos takiego dochodzace z silnika? Kurcze, raczej nie. Ale nie wiem, moze nie uslyszalam,bo mam wlaczone radio. Obroty mialas normalne silnika ?Chodzil rowno? Tak. Wlasnie dobrze jechal ostatnim razem. Normalnie wyjechalam z domu i przyjechalam. Nic sie nie dzialo. Moze faktycznie akumulator. Po pierwsze od niedzieli znacznie sie u nas ochlodzilo. Po drugie kiedys juz mialam z tym problem w tym aucie. Jakies kabelki od akumulatora nie stykaly (czy jakos tak, nie znam sie).

Gość Sebastos 740i
No dlatego zacnij od aku , a potem pomysli sie dalej , jak mroz przychodzi to padaja jak muchy nawet moze nie byc stary.Klemy moge tez byc zasniedziale , nalezaloby je przeczyscic.

Gość trufelka1234
Dzięki wszystkim za rady. Lecę coś podziałać w powyższej sprawie. Postaram się dać znać jak się to wszystko zakończyło. Pozdrawiam

Gość matacz ,,,...
jaki samochód z jakim silnikiem , bo nikt tu wróżką nie jest ...

Gość ist kaput pronden
niezle ci bierze tego oleju 1 litr oleju na 1 tysiąc km to samochód rupieć grat nadaję się tylko na złom

Gość matacz ,,,...
litr oleju na 1000 km to bierze kazdy VW z silnikiem 1.6 i mam na mysli silnik 101 kM TO NORMA DLA TEGO MOTORA

Gość trufelka1234
Hej ten moj wspanialy "rupiec" juz sprawny. Wystarczyło podładować akumulator (zrobiliśmy ladowanie od drugiego auta) i jeździ. Pewnie już akumulator stary i niestety trzeba będzie kupić nowy.

Gość trufelka1234
matacz zanim się wypowiesz w jakims watku, to moze sie zapoznasz z jego treścią i uwaga polecam czytanie ze zrozumieniem, bo to ci nie za bardz wychodzi;)

Gość Sebastos 740i
No widzisz jednak aku ;)

Gość trufelka1234
Aku, ale wydatek jednak będzie, bo trzeba kupić nowy;) Ach ta zima...

Gość Sebastos 740i
No tak , ale zawsze to toniaj wyjdzie niz remont silnika po zatarciu hehe ;)