Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bajkowa mama

czy to depresja?

Polecane posty

mam 23 lata i 19 miesiecznego synka, wychowuje go sama bo maz pracuje za granica. wszystko jest na mojej glowie, caly dom wychowanie dziecka i inne rzeczy ktorych nie da sie przewidziec. czasami mam juz dosc, mieszkam na 4 pietrze wiec jak robie zakupy to z placzem je wnosze;-( nie mam tu zadnej rodziny, jedynie kolezanki z pracy bo pracuje a maly chodzi do zlobka. o co mi chodzi? chodzi mi o to ze nie mam juz sily, jestem tym wszystkim wyczerpana, coraz czesciej krzycze na malego bo mnie wnerwia jego zachowanie, ja rozumiem ze teskni jak chodzi do zlobka ale bez przesady, dzisiaj mam wolny dzien i co caly dzien mi jeczy, nie robi tego co bym chciala w sumie ciezko takiemu maluchowi spelniac moje zachcianki czy wykonywac polecenia. karmie piersia wiec najchetniej by wisial caly dzien przy piersi. mam dosyc! jestem taka rozbita! przepraszam za skladnie i forme tego mojego żalu ale moze jest tu mama w podobnej sytuacji? moze mic os doradzicie? bo oszaleje!!!

wiesz to nie jest wcale takie proste, probowalam juz kilkukrotnie a to byl chory nie chcial jesc wiec bylo moje mleko, i zawsze cos, obiecalam sobie ze z nowym rokiem koniec piersi!

Probuj, jesli nie idz do poradni laktacyjnej,Moim zdaniem mamy same sobie kreca bata..Dziecko powinno sie odstawic od piersi jak jest mniej swiadome czyli ok pol roku...Potem jest juz coraz wiekszy problem niestety :(

tydzien w danii kolejne 2 w niemczech a za chwile jest w holandii, nie mozemy zamieszkac razem za granica, a musi pracowac za granica bo w naszym cudownym kraju nie zarobi na nasze utrzymanie (mamy kredyt hipoteczny)

Nie wiem,zylam w zwiazku na odlegosc w ciazy..To na dluzsza mete lipa,tym bardziej przy dziecku..Wydaje mi sie ze maz powinien znalezc stabilna prace i sciagnac was do siebie.Rodzina powinna byc razem,bo jesli nie to nie jest rodzina,,

wiesz jak mi go brakuje, jestem kobieta i facetem matka i ojcem juz nie wyrabiam, on ciagle szuka stabilnej pracy ale trwa to juz ponad 2 lata i nic sie nie zmienia;-(

Dwa lata to bym nie czekala...sorry,jesli chcesz poprawic swoja sytuacje psychiczna,popraw sytuacje z partnerem..

Synek ma 19 miesiecy to on wyjechal jak bylas w ciazy?..Tym bardziej nie ma wiezi z malym zbyt..Ja bym chyba olala taki zwiazek..ALe kazdy jest inny...

kocham go kocham moje dziecko, nie wyobrazam sobie zycia bez nich, ale jezeli chcemy miec ten dom na wlasnosc ta gehenna musi troche jeszcze potrwac bo w naszym kraju praca na 2 etatu bylaby niedostateczna by to wszystko oplacac

jak bylam w ciazy wyjezdzal na tydzien i na tydzien wracal, tak bylo przez jakies 16 miesiecy teraz wyjechal na dluzej wiesz co mam wrazenie ze ci sie tlumacze, a ty probujesz mi udowodnic z emam olac mojego meza tylko dlatego ze chce dla nas dobrze piszac tu szukam wsparcia, pocieszenia, kontaktu z mama ktora ma podobnie jak ja widze ze ty masz wszystko o czym marzy kobieta wiec do konca mnie neir ozumiesz

to nie depresja :) tylko ze juz jestes tym wszystkim zmeczona bo wszystko jest na twojej glowie , dziecko dom praca zakupy nie masz z nikad pomocy dziecko powoli odzwyczajaj od piersi , nie od razu , dajesz np 2 razy piers dziennie daj tylko raz , na nastepny dzien znowu raz a w pewien dzien nie dawaj moze pomoze ? :) jesli nie skonsultuj sie z pediatra itp. Dziecko z pewnoscia potrafi wyprowadzic z rownowagi , ale nie mozesz tak wiecznie do niego miec pretensji bo ono czuje sie tak ze ta cala sytuacja jest jego wina , i z biegiem czasem i m starsze bedzie bedzie czulo sie winne a chyba tego nie chcesz ? Kazde dziecko jak jest w przedszkolu w zlobku pozniej sie tuli do mamy bo potrzebuje ciepla ,a moze tak na miesiac by maz zjechal do domu ? albo zapros kogos z rodziny mame ? zawsze jakas pomoc towarzystwo sie przyda :) Pozdrawiam

maz przyjedzie dopiero na swieta rodzina mnie odwiedza co jakis czas, ale to nie to samo co stały kontakt z nimi co do piersi maly je 3 razy dziennie a czasami jak mu sie jakas faza wlaczy to caly dzien jak noworodek;-(

panno z de nie krzycze ciagle na moje dziecko, kocham go wiec nei krzycze nie bije tylko ostatnio cos we mnie peka i wlasnie wtedy sie irytuje na niegi i krzykne bo po prostu nie wytrzymuje

bajkowa mama panno z de nie krzycze ciagle na moje dziecko, kocham go wiec nei krzycze nie bije tylko ostatnio cos we mnie peka i wlasnie wtedy sie irytuje na niegi i krzykne bo po prostu nie wytrzymuje Nie pomyslalam ani ze non stop krzyczysz , wiesz moze to ta pogoda szybko robi sie ciemno brak slonca, a wszystko na twojej glowie , zrob sobie jakis dzien wolny , ugotuj byle co zrob sobie kompiel idz z malym na basen cokolwiek byle by odpoczac ;) idz do knajpki zjedz cos gotowego taki dzien bez pracy domowej itp :) odprez sie .

wygrzej pupe w saunie itp wkoncu cos dla siebie :D zrob siebie i dziecku super dzien ;) a zobaczysz poczujesz sie lepiej meza wykus jak przyjedzie rowniez na basen itp :)

to do jacuzzi :) taki fajny dzionek sobie zasponsorowac a chandra przejdzie pogoda jest teraz marnowata i tak sie czujesz :) Pozdrowka:)