Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dokładnie tak jak w

NAJLEPSZY, PRZYSZŁOŚCIOWY KIERUNEK STUDIÓW!!!

Polecane posty

Gość Dokładnie tak jak w
Budzimy się :) Może jeszcze ktoś się wypowie? Choć widzę, że głównie kierunki medyczne górują.

Gość popka12
Oj, jesli chodzi o prosektorium, to nie jest wcale tak jak sobie to ludzie wyobrażają, masz jednego trupa na grupę i asystent pokazuje co i jak, oczywiście to już trzeba umieć, nikogo nie obchodzi fakt, że na cała kończynę dolna (czyli jakies 200 str w Bochenku + znajomość atlasu i paru innych materiałów)masz 2 dni, a są jeszcze inne zajęcia jak np. moja zmora-histologia, czy tam biologia z parazytologią. odpowiednie części trupa są przygotowane, spreparowane, mają zmieniony kolor, skóra nie wygląda tak, jak u żywego człowieka, ale zajęcia nie są straszne, ja nie miałam przynajmniej oporów, mi zawsze gorzej wychodziło cholerne mikroskopowanie i rysowanie preparatów. A jeśli interesują Cię choroby itp, cóż mnie też interesowały, ale na dwóch czy chyba nawet 3pierwszych latach, nie ma przedmiotów typowo klinicznych i uczysz się nikomu nie przydatnych bzdur, plus jeszcze łacina, wszytko, nawet najmniejszy szczególik należy znać po łacinie, a anatomia człowieka w liceum to maleńka kropelka w oceanie. Radzę się z dziesięć razy zastanowić nad tymi studiami i nie sugerować się prestiżem kierunku

Gość Dokładnie tak jak w
Wezmę sobie do serca Twoje rady:) Właśnie mi się to wydawało najstraszniejsze. Te zajęcia do najprzyjemniejszych raczej nie należą. Ale wydawało mi się, że inaczej to wygląda. Teraz przynajmniej wiem, że nie jest tak źle. :P Musiałaś się bardzo dobrze uczyć. ;] Skoro dostałaś się na medycynę.

Gość kacha00
Bardzo dobrze się się uczyłam, ale doszłam do wniosku, że 6 lat studiów + 6 lat późniejszej specjalizacji, to dla mnie o wiele za dużo, wolę w trochę szybszym czasie skończyć studia i więcej czasu poświęcić bliskim, ale to zależy, jakie, kto ma priorytety :-) Wolę tez położnictwo z tego względu, że nie będę musiała ponosić tak wielkiej odpowiedzialności jak lekarz ;) wolę być dobra położną niż kiepskim, słabym psychicznie lekarzem A jeśli chodzi o ludzi na kierunku, to często są t nadęte snoby i bufony, nie wszyscy, ale większość

Przyszłościowe zawody- związane z matmą, informatyką, fizyką, chemią i biologią, czyli umyśly ścisłe, miejcie radochę ;-) Biotechnologia, informatyka (w Europie pilnie potrzebują tych drugich) No i oczywiście trzeba zakuwać języki obce... bez tego ani rusz....;-)

Gość gość
Pełną listę przyszłościowych kierunków studiów znajdziecie na http://study4u.eu/pl/