Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość labradorka :)

do wlaścicieli labladorów :)

Polecane posty

kochani - gdzie spedzaja noce wasze psiaki ? Kieruję to pytanie oczywiście do tych , którzy mają podwórka i maja możliwości ,zeby pies nocowl w budzie . Czy wasze labladory to bardizej psy domowe - czy podwórkowe ?

Gość ########$$$$$$$
w domu trzymam pieska

Gość Iza87
Ja nie mam podwórka i mój spi w sypialni drugiej (na lozku), ale rano nam sie laduje razem z kotem do naszego lozka.

Gość Gwiazdore
Labrador, dyslektyczna szmato 🖐️

ale trzymasz go w domu - mimo ,ze masz warunki " na budę " - czy nie masz innego wyjścia ? dopytuję sie tak poniewąż widze jak pies aduje sie do domu i to wcalen nie z powodów pogodowych tylko dla towarzystwa :) a przy okzaji nanosi sierści , piachu , no i najgorsze - bez przerwy za mną lazi :) i trochę mnie zlośc ogarnia ale nie mam sumienia jej pogonić do budy ...

Gość labradory to otyłe
dzikusy

"a przy okzaji nanosi sierści , piachu " A myślałaś, że będzie pomagał Ci w sprzątaniu? :o

no wlaśnie - jak już zostaje w domu - to pakuje sie do lóżka syna i rozwala sie na maksa , chrapiąc niemilosciernie :) ale lato cale spala w budzie i nic jej nie bylo - teraz za to widże jak smutnieje w te dlugie wieczory kiedy jest sama ...

Gość labradory to otyłe
pcha się do domu, bo pewnie jej pizdzi

Nie mam labradora akurat ale się wypowiem. Mój pies latem przebywal doslownie gdzie chcial. Mogl wejść i wyjść z domu do ogrodu kiedy mial na to ochotę natomiast na noc zabieralam go do domu i zamykalam wszystko żeby nie latal po dworze. Wtedy byl jeszcze malutki następne lato będzie jego wyborem gdzie woli spędzać noce. Nauczylam psa tego, że z ogródka do domu nie wchodzi przez taras prowadzący do salony a przez drzwi tylnie gdzie jest takie pomieszczonko na graty. Dzięki temu mogę wycierać mu lapy zanim wtargnie z brudem do salonu. Uważam, że jak ktoś chce kupić psa i zamierza go trzymać tylko na dworze i zakazywać wstępu do domu to powinien w ogóle nie inwestować w żywe stworzenie a kupić sobie krasnoludki do ogródka :o a Wy co o tym sądzicie?

czyli jak ktoś ma psa stróżującego - to powinien wpuszczać go na noc do domu ? i samemu nie spać po nocach ? posluchaj mnie dobrze - przy wyborze psa wiedzialam jakie ma cechy charakteru czym wyróżnia sie ta rasa , jakie ma potrzeby i ograniczenia - ale mam warunki na to zeby pies spędza noce poza domem . Nie mówie o tym ,zeby izolować sie od niego - tylko ograniczać jego potrzebę kontaktu tak jak ograniczam jej apetyt . Za dnia dużo czasu spedza w domu , z rodzina i na brak towarzystw nie narzeka - ale skoro można dostać dużo - to mo żna jeszcze wiećej :)

Gość cześć labradorka :)
Jak wizyta męża i synka w schronisku? Do tematu - moje 3 labki śpią w łóżku, wiadomo :D

Gość trzeba bylo sobie wilczura
kupic a nie psa ktory ma w genach zapisane zycie non stop z czlowiekiem!!! to sa psy do dogoterapii !! psy przewodniki i nie istnieja po to zeby je zamykac w budzie i co moze jeszcze na lancuchu !! Labek psem strozujacym hahah dobre sobie!!

kochana pies stróżujący to nie czujnik alarmowy o czym Ty w ogóle mówisz? Jak Ty sobie wyobrażasz psa stróżującego, hę? Nie śpi nocami tylko siedzi i czeka aż przyleci bandyta żeby go zjeść czy co? Pies nie musi a nawet NIE POWINIEN spędzać nocy na dworze jeżeli tego nie chce bo to szkodzi jego psychice. Tak samo może spać w domu i zacząć szczekać jak coś niepokojącego będzie się dzialo na zewnątrz i tak samo zaalarmuje o tym. Oczywiście co innego jak pies sam pcha się na podwórko. Ja sama też psa wypuszczę jeśli będzie mu tak lepiej ale nie ograniczam mu żadnych kontaktów z czlowiekiem to glupota pies powinien tego mieć tyle ile potrzebuje i ani tyci mniej. Jak pies wychodzi i jest z tego zadowolony a nie pcha się do domu do Ciebie to jest ok, ale jak psa zaprowadzasz do ogrodu i każesz mu tam spędzać noce to będzie nieszczęśliwy wtedy nie wspomnę już o ludziach, którzy absolutnie zabraniają psom wstępu do domu zarówno w dzień jak i w nocy. Poza tym Labrador nie jest psem stróżującym i nie nadaje się na calonocne przebywanie w ogródku...

kupila sobie zeby ladnie ( drogo ) kolo domu wygladal!!

Wilczura? Wilka z lasu? :P a tak na poważnie toowczarek niemiecki też nie będzie szczęśliwy jak będzie się go zamykalo w budzie i ograniczalo kontakty z czlowiekiem. Nawte jeśli wielu niedoświadczonym wydaje się że to rasa do tego stworzona...

wspolczuje temu pieskowi!! U nas pieski mieszkaja w suterenach gdzie prowadzimy dzialanosc i caly dzien jest tam kilku naszych pracownikow w tym rodzina. Obecnie mamy remont i pieski mieszkaja na polpietrze tz spia maja miski wiekszosc czasu spedzaja na dworze bo bardzo lubia a ciagla zmiana temperatury im nie sluzy wiec nie sa co chwile wpuszczane do domu jak juz to na wiekszosc dnia np. brzydka pogoda ale moga tez siedziec w suterenach zalezy gdzie wola

Wilczura w sensie, ze do spania w budzie :) sasiad ma wilczura w domu a spi wbudzie bo w nocy budzi im dziecko jak zostaje w domu i sam chce wyjsc nagle w polowie nocy :)