Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambo225

swędzenie nóg i rany

Polecane posty

Gość bambo225

Witam może miał ktoś podobne coś co ja mam od roku na nogach mam czerwone plamy bardzo swędzące i jak swędzi to się drapie dlatego ranki powstają i szybko się goi i znowu powraca to samo w kółko . byłem u lekarza dał mi pimafucort ale nie momogło byłem u dermatologa dal mi travocort i też nie pomogło dalej to samo w pracy chodzę w gumakach uczulenie na gumę ale przez wiele lat bylo ok może uczulenie na chemię często środków chemicznych używam w pracy albo buty wszystkie razem są w jednej szafie do suszenia nie mam pojęcia lekarze nie wiedzą powiedzieli że to nie grzybica tylko nie wiadomo co nogi wygladają jak poparzone.

spróbuj u innego lekarza dermatologa, najlepiej prywatnego i sprawdzonego. Polecam stronkę: ranking lekarzy, tam możesz wyszukac dobrego specjalistę ze swoich stron. Być może to uczulenie na coś?? Albo egzema?? Może należy je natłuszczać?? Problem jest rzeczywiście nieprzyjemny. Mam nadzieję, że znajdziesz sposób na swoją dolegliwość :(

Gość bambo225
dzięki za odp Natłuszczałem kremami różnymi to pomaga ale jak tylko się zagoi to zaraz z powrotem strasznie swędzi i to samo ciągle i tak już rok ale spróbuje u innego dermatologa też prywatnie u poprzedniego też byłem prywatnie ale te leki co przepisują nie pomagają jak na razie.

Gość ONA ODPOWIADA
Miałam podobny problem,u mnie swędziało całe ciało.Wyskakiwały mi czerwone koła :)Przy nasileniu kończyło się zastrzykiem odczulającym.Zrobiłam testy skórne i wyszło na co jestem uczulona.Teraz odczulam się raz w tygodniu i jest ok.Droga impreza ale w końcu mam spokój. Życzę zdrówka i trafnej diagnozy

Bo to trzeba natłuszczać ciągle. Po każdej kąpieli. Poczytama króciutko w necie i rzeczywiście może to być egzema. Moja ciocia to ma i ciagle smaruje ręce by sie przed tym uchronić. Przykra dolegliwość i niestety - trzeba się smarować non stop. wyrobic sobie taki nawyk poprostu jak golenie czy mycie zębów. Powodzenia :) Acha - i jakimś jak najbardziej naturalnym, niszkodliwym kreme czy oliwką - czyli dla skóry alergicznej - popytaj w aptece.

Gość bambo225
dzięki bardzo spróbuje zastosować kremy natłuszczające z apteki popytam się ja z ulotki ostatniego leku travocort poczytałem że trzeba ciągle skórę natłuszczać ale mam tylko nivea a kupię w aptece dla skóry alergicznej nigdy nie byłem na nic uczulony i żadnej alergii nie miałem ale z wiekiem może się zmienia mam 34 lata

Gość ....finka
Odtruć wątrobe ...................

Gość For71
Cześć. Mam tak samo. Małe zadrapanie i już jest problem. Swędzi i zaraz mam rozdrapana ranę i krwawi. Podejrzewam, że stało mi się to jak pracowałem w firmie co produkuje szyby zespolone. I kiedyś się skaleczylem i zabrudzilem takim uszczelniaczem gumowym w stanie polplynnym który zastyga w temp pokojowej. Nie wiem do jakiego lekarza się zgłosić. Jestem z okolic katowic. Pozdrawiam Robert