Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia i joasia

co robić z dzieckiem w taką pogodę?

Polecane posty

Gość kasia i joasia

Zabawa w domu zabawą w domu. Spacer niestety krótszy, no bo leje i wieje (i tak chodzimy)... a co poza tym można robić? Na zoo za zimno, na muzeum za małe... Macie jakieś pomysły? A może coś konkretnego dla Wrocławia?

Gość parrova
Zalozyc kurtke, peleryne przeciwdeszczowa i isc normalnie na spacer.

Gość kasia i joasia
Ale napisałam, że chodzimy na spacery. Ale chodzimy dwa razy po godzinie, bo inaczej za zimno. Ale wychodzą z tego dwie godziny. A o z pozostałym dniem? Jak było ciepło siedzieliśmy w zoo lub w parku praktycznie cały dzień... a teraz zero pomysłu (oczywiście, w domu się bawimy, ale ile można...)

Gość parrova
Mozna isc do ikei :P i bawic sie w tym pojemniku z kulkami

Gość Ella.k
A ile dziecko ma lat? W wielu dużych miastach przedszkola i żłobki mają coś w stylu "dni otwartych"- w każdym razie raz w tygodniu lub miesiącu (zwykle w sobotę) można przychodzić z dzieckiem na zabawy.

Gość kasia i joasia
16 miesięcy. Super ten pomysł z kulkami. I z przedszkolami też. Poszukam na necie. A te baseny kulkowe od jakiego wieku są?

Gość kasia i joasia
Dzięki Bezczelny :D Jakby nie Twoja nieoceniona pomoc nadal bym myślała, że plastikowe kulki do basenów to wytwór III w.p.n.e... :D TV generalnie nie oglądamy. Na wspólne gotowanie/ pieczenie Mały jest za mały. Ale klub urwisa to fajny pomysł...

Mozna skorzystac z zabaw zawartych w empikowskich poradnikach dla rodzicow..Jest kilka do wyboru i do wieku dziecka..Np.W co sie bawic z maluchem..Jak fajnie spedzac czas z niemowalkiem itd..Niektore bardzo fajne..

też mam taki problem. A i nawet dziecko w podobnym wieku. Nie czuje potrzeby kupowania książek z zabawami, bo znam ich sporo i w domu dziecko się nie nudzi. Raczej ja, wolałabym gdzieś wyjść z nim. Tylko pogoda nie zachęca do długich spacerów no a nie wiem, gdzie z takim maluchem iść...

Dokładnie, kluby urwisa albo zajęcia w przedszkolach i żłobkach dla dzieci i rodziców. Ewentualnie zoo, bo we Wrocławiu jest teraz dużo krytych hal, wiec tam można trochę czasu spędzić. Aquapark jeszcze jest... Mi się też spodobał pomysł kulek, ale to chyba dla trochę starszych...