Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zezujące oko

boję się wyłączyć komputer...

Polecane posty

Gość zezujące oko

... znowu nie będę go mogła odpalić przez 2 dni 😭:( oszalał? :O

Gość zezujące oko
😭

Gość tak se wlazlam i patrzę
a co jemu jest? :D

Gość lalunia2222222
to idź z nim do lekarza.

Gość vftgfcvft
To lepiej nie wylaczaj.

Gość pewnie płyta główna
ma zużyte spuchnięte kondensatory i dlatego komp ma problemy z rozruchem!! Rozumiem że jak go włączysz to maszyna wyje, a na monitorze pojawia się czarny ekran?? No tak, jeśli tak właśnie jest to na bank poszły kondensatory na płycie. Wystarczy wymontować płytę, zanieść do dobrego elektronika, który za pomocą lutownicy wymieni kondensatory i będzie git :) Nawet windowsa nie trzeba będzie przeinstalowywać :)

Gość zezujące oko
siedzę sobie teraz za tapczanem cicho popiskując i merdam frywolnie swoim kosmatym ogonkiem

Gość zezujące oko
no nie wiem czy to te spuchnięte :O objawy są takie: odpalam z przycisku i... cisza, nic się nie dzieje, nie szumi, nie piszczy a jak mi się wreszcie uda to jest wszystko ok

Gość zezujące oko
ja bym go nie wyłączała wcale ale dość głośno chodzi :O nie zasnę przy nim :(

Gość tak se wlazlam i patrzę
sprawdż kable , może nie dochodzą:D

Gość pewnie płyta główna
A z jakiego miasta zezujesz ? :P Ja mogę pomóc, jestem informatykiem. Może wystarczy zasilacz wymienić (koszt niecała stówa), a może to przycisk wyłącznikowy się zacina to wtedy w ogóle to groszowe sprawy, wymiana przycisku wraz z robocizną (trochę roboty jest bo trzeba rozerwać przedni panel, wyrwać przycisk i wkleić nowy) kosztuje najwyżej 50 zł :)

Gość zezujące oko
jestem z Warszawy :) wiecie co mi powiedzieli w pracy? żeby go w środku odkurzyć odkurzaczem, co też uczyniłam :classic_cool: a potem poodłączać wszystkie kabelki powyciągać jakieś kości (?!) podmuchać i powkładać na miejsce :O

Gość zrób zdjęcie otwartego kompute
ra, ale tak żeby było widać na nim wszystkie kondensatory i scalaki na płycie głównej. Wklej je tutaj :D

Gość zezujące oko
zrobie zdjęcie :D tylko to potrwa... :O

baterie może po prostu trzeba wymienić? Ja mialam podobny problem i po wymianie wszystko bylo ok.

Gość kurde, światło pada na kondki
Na kondensatory pada światło, więc cholernie źle widać. Chyba bez sensu latarką zaświeciłaś (albo lampką). Fakt, jeden kondensator (przy radiatorze) wygląda na zużyty, ale mogę się mylić. Komputer tak czy owak powinien wylądować w serwisie!! Jak możesz to strzel inne foto ale tak, żeby na kondensatory nie padało światło bo na serio kiepsko widać...

Gość zezujące oko
19 01 to nie ja.. :o

Gość nie, tamto było lepsze
Ale zrób tak, żeby światło nie padało na kondensatory !! Tutaj pokazujesz kartę graficzną, która raczej nie wiele ma wspólnego z tym że komp Ci się nie odpala :P

Gość zezujące oko
ładny piesek :) niestety nie znam się na zawartości komputera i nawet nie wiem co fotografowałam 😭 jest jeszcze coś czasami naciskam przycisk i... nic, i dopiero po kilkunastu minutach samoistnie odpala :classic_cool: mam czadowego kompa :D

a ile masz komputer lat? w tych starszych komputerach montowali kondensatory elektrolityczne. Po jakimś czasie u góry kondensatora następowało spuchnięcie czasem się wylewał elektrolit. W tych nowych płytach teraz montują kondensatory polimerowe.

Gość zezujące oko
jakieś 5-6 lat ma

a zasilacz jakiej firmy? jeżeli nie markowy to może już być do wywalenia. Problemy z kondensatorami mogą pochodzić od lipnego zasilacza który nie trzyma napięć. Mi ze 3 lata temu taki gówniany zasilacz tak właśnie załatwił kondensatory na płycie:(

Gość zezujące oko
nie mam pojęcia :( chyba wezwę kogoś z pogotowia komputerowego...

ale oni Cię sporo przytną za to. Nie masz jakiego znajomego co by Ci zrobił tanio.

Gość Daria89
Np, mogę Ci pomóc jeśli chcesz atsd od jakiego czasu masz styczność z komputerem ? btw: Napisz jeszcze kilka słów o swoim oprogramowaniu