Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia86665

krwawienie z odstawienia - proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość kasia86665

witajcie dziewczyny, mam pytanie. Przez ponad 2 lata brałam plastry, lecz postanowiłam je zmienić na qlairę. Przez całe pierwsze opakowanie krwawiłam, jak również plamienia miałam podczas drugiego opakowania. Teraz jestem pod koniec drugiego opakowania - dziś biorę pierwszą tabletkę z 3ciego. Dwa dni przed terminem kiedy krwawienie miało się pojawić - pojawiło się i trwało z 2-3 dni i było dość mocne, teraz mam tylko plamienia, czasem mocniejsze, ale to jedynie plamienia a nie krew. Czyli można uznać, że krwawienie z odstawienia mogło wystąpić jeszcze podczas brania dwóch ostatnich tabletek(z progesteronem) ? Czy może te plamienia co mam teraz to krwawienie z odstawienia tylko takie b.słabe bo sama już nie wiem. Na plastrach miałam zawsze mocne krwawienia w terminie.

Gość nataalkaaa
krwawienie z odstawienia pojawia się tak jak jest w ulotce przy czerwonych albo białych pigułkach. Jeśli krwawienie pojawia się przy tabletkach o innym kolorze - trzeba to zgłosić lekarzowi.

Gość kasia86665
to jest dopiero moje drugie opakowanie i chyba takie rzeczy mogą się dziać. generalnie to cały czas plamie, tylko, że takie stricte krwawienie było o 2 dni za wcześnie niż powinno, a teraz znowu jest plamienie..

Gość nataalkaaa
To prawda, bo w ciągu tych 2-4 pierwszych opakowań organizm musi się przestawić. Niemniej jednak powinnaś poinformować o tym lekarza przt kolejnej wizycie, żeby sprawdził czy wszystko w porządku. Czasem warto się przemęczyć, bo potem może się wszystko uregulować. Najlepiej zapisuj sobie wszystko, żeby potem skonsultować to z lekarzem

Gość kasia86665
już konsultowałam się z nim telefonicznie, powiedział, że coś mogło mi się znowu pomieszać, ale ja i tak się denerwuje..! naczytałam się o tym co się dzieje, jak nie ma krwawienia, ale przecież u mnie jest .. tylko takie b.skąpe, ale takie chyba też sie liczy?