Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worthworth

warto?

Polecane posty

Gość worthworth

mam 23 lata, spodobał mi się chłopak 3 lata młodszy. kiedyś powiedział, podczas rozmowy w grupie, że związek to nie dla niego. to było ok pół roku temu, wtedy nie zwracałam na niego uwagi. dopiero teraz zobaczyłam w nim coś więcej. czy warto próbować? jeśli tak, to jak? mieliście kiedyś sytuację, w której przeciwnik związków zakochał się i jego postulaty poszły na marne?

Z jednej strony tak, z drugiej nie. Jeśli zmienił swoje poglądy, to można spróbować, choć może być Ci ciężko z innego powodu. Jako, że jesteś starsza od niego, to raczej Ty będzie "przewodniczyć" w związku. On może nie chcieć przejąć inicjatywy właśnie z takiego powodu. Może czuć się niedoświadczony, za mało odważny. Możesz mu pomóc w tym, by czuł że też ma możliwość "kierować" w związku, że też może przejmować inicjatywę. Ale to może być trudne. Różnica trzech lat w górę - patrząc od jego strony - to może być problem, choć nie mówię, że na pewno będzie. Każdy z nas jest innym człowiekiem. On również może inaczej zareagować niż tu napisane. Konkluzja: zobacz, czy jego poglądy się zmieniły. Jeśli tak, to masz szanse. Jeśli nie, będzie Ci ciężko przekonać do związku jeśli Ci na nim zależy...

Gość worthworth
Dzięki za opinię. Ktoś jeszcze się wypowie?

Nigdy nie bylam w takiej sytuacji, zazwyczaj dopieram sobie facetow tak aby byli starsi ode mnie albo nawet w tym samym wieku. Ostanio tzn jakis czas temu trafil mi sie ktos kto byl mlodszy o rok... Postanowilam dac temu "związkowi" szanse i okazalo sie ze to ze jest mlodszy to nie znaczy ze mniej doswiadczony czy mniej rozumu w glowie. Bylo nawet ok. Rozstalismy sie z pewnych powodow o ktorych nie chce wspominac ale nie mialo to zwiazek z tym ze byl np mlodszy... Chodzilo o cos zupelnie innego. Jesli chodzi o Was... chcesz to sprobuj... staraj sie o niego zabiegac, byc moze go do siebie przekonasz...? sprobowac zawsze mozna, moze wam sie ulozy, moze bedzie chcial byc z Toba... musisz dac mu to odczuc ze jestes nim zainteresowana...