Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o odpowiedz

czy znieczulenie zo przed cesarka boli?

Polecane posty

Gość kijevna
ja miałam zewnątrzoponowe przy cesarce (na pewno nie to drugie) i nie było za słabe i nie bolało (chociaż chyba znieczulili to miejsce - już nie pamiętam) - owszem czułam, że coś jakby ciągnęło, wypychało i inne takie dziwne odczucia, ale nic nie bolało. Operacja była przed 20, na drugi dzień rano wstałam i poszłam pod prysznic i zaczęłam się już zajmować dzieckiem (karmienie, chociaż przebierały je przeważnie pielęgniarki), przez 2-3 następne dni jechałam na paracetamolu, nie pamiętam, żeby jakoś strasznie ta rana bolała, po 7 dniach zdjęto szwy i po problemie... aa jedynie śmiać się nie dało za głośno i bolało przy kichaniu; dzięki temu już się nie boję cesarki, ale teraz dla odmiany wolałabym urodzić naturalnie

Gość grosik84
oczywiscie ze po cesarce boli jakiś tydzień przy wstawaniu, ale później już z kazdym dniem lepiej. I powiem wam ze to i tak jest duzo lepsze od tego bólu przy SN. Oczywiscie może sie zdarzyć ze rana sie źle goi i ropieje, ale i to minie. Ja miałam znieczulenie ogólne bo to w kręgosłup nie zadziałało i nic z tego nie wiem.

Gość 8 lat po cc
Witam, ja jestem 8 lat po cesarce i pamietam jakby to bylo wczoraj. Moje dziecko bylo ulozone posladkowo do rodzenia. Jak sie dowiedzialam ze bede miala cesarke to wpadlam w taka panike z placzem... Mama mnie pocieszala ze bedzie wszystko wporzadku (byla jeszcze chwile ze mna po zalozeniu cewnika) po ok. Godzinie zabrali mnie i sie zaczelo :-× dali mi glupiego jasia :-) wbili mi sie w kregoslup i pytali czy cos bolalo..powiedzialam ze nie, bo byl taki stres ze nawet nie myslalam o igle tylko o tym kurna cieciu (strasznie sie balam). Po chwili (po podaniu zastrzyku) poczulam taka ulge ze przeszlo mi przez mysl ze moga sobie robic ze mna co chca ,bo juz nie czuje zadmych boli, skurczow... No i cesarka trwala 20 min. (nie bede was rozsmieszac tym jakie glupoty mowilam do lekarzy po tym glupim jasiu hehe). Zakoncze tym ze po cc mialam gorzej bo nie mialam rzadnych drenow ani nic. Ale wstalam szybko i cieszylam sie moim malenstwem. Piekne wspomnienia :-) pozdrawiam