Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość treteterterette

Chcę sprzedać wszystko co mam i wyjechać do Londynu

Polecane posty

Gość treteterterette

Hej, mieszkam w Warszawie ale bardzo chciałabym przeprowadzić się do Londynu. Obecnie nie mam żadnych środków (studiuję i pracuję - powiedzmy, że zarobione pieniądze starczają mi na waciki). Mam alimenty (jeszcze przez 5 lat, o ile będę się uczyć oczywiście - a będę). Chcę sprzedać mieszkanie (podejrzewam, że dostanę za nie ok 450 tyś) oraz ziemię (mała, ok 800m2, więc pewnie mało za nią dostanę). Pozostaje jeszcze auto, ale je "zabiorę" ze sobą. Zakładając, że będę mieć 500 tyś złotych, czy jest jakakolwiek szansa na zakupienie jakiegokolwiek mieszkania (może być małe) w Londynie (w jakimś sensownym miejscu?) Pozdrawiam :)

Gość jakis z jukej
mozesz kupic 1 lub 2 bed mieszkanie wejdz soboie na www.rightmove.co.uk i tam poszukaj

Gość treteterterette
Nawet 2bed? Super, dzięki, przejrzę co tam mają :)

Gość treteterterette
Oj, cena przygniata niestety

Gość jakis z jukej
szukaj szukaj tam jest tego od groma masz ok 110 k

Gość jakis z jukej
a dlaczego londyn najdrozej tam jest poszukaj moze cos w innych okolicach majac 110 k masz niezly depozyt na kilku pokojowy dom w innej czesci uk

Gość treteterterette
Serio? Kilku pokojowy dom? Wow... Co możesz mi polecić (jakie okolice UK)? Najlepiej blisko LDN ;) Londyn to dla mnie wymarzone miasto...

Gość jakis z jukej
to wszystko zalezy gdzie chcesz pracowac okolice sa zle i dobre tak jak wszedzie poszukaj popatrz zastanow sie :D

Gość treteterterette
Dzięki za pomoc :) Niestety nie znam Anglii zbyt dobrze. Co prawda byłam tam kilka razy, ale miałam wówczas kilka lat :) Możesz mi powiedzieć jeszcze jedną rzecz? Mianowicie, gdybym kupiła dwa apartments i jedno wynajęła, to czy z tego da się "żyć na poziomie"? Pytam, ponieważ chciałabym przyjechać z mamą. Ma wyższe wykształcenie, długi staż pracy i średnią płacę. Uważam, że zna angielski na poziomie komunikatywnym, ale ona upiera się, że nie dostanie tam żadnej pracy (nie licząc zmywaka oczywiście). Ja chciałabym kontynuować studia i pracować.

Gość jakis z jukej
to takze zalezy od wielu czynnikow gdzie chces kupic te mieszkania (okolica lepsza cena lepsza) :D apartament to raczej wykonczenie na lepszy polysk czyli trzeba troche kasy wlozyc ale jesli kupisz 2 mieszkania w dobrej okolicy i wynajmiesz 1 to powinno ci starczyc na normalne zycie bez szalu ale powinno

Gość treteterterette
studio*

Gość treteterterette
41 000 oczywiście :)

nie oplaca Ci sie tego robic, nie sprzedawaj mieszkania ani ziemi!! to bedzie Twoj blad... Lepiej znajdz sobie praca najpierw w londynia i wez mieszkanie na kredyt, i ew po pol roku jak wszystko bedzie Ci sie dobrze ukladalo to wtedy mozesz sprzedac. Pamietaj ze mozesz stracic swoje mieszkanie i moze okazac sie za nie bedziesz miala do kad wracac:( a w londynie wcale nie musi byc tak kolorowo jak ci sie wydaje. zastanow sie nad tym dokladnie 🌼

moze cos pod Londynem?? Crawley?? Redhill? czy nawet troche dalej Brighton..z Brighton masz okolo godzinki do centrum Londynu z Redhill kolo 30 min.