Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciamciak:)

Czy kobieta po zawodówce jest gorsza ? lub mniej inteligentna?

Polecane posty

Gość ciamciak:)

jakie sa waszedoswiadczenia ? Warto sie z takimi zadawac?

Gość buhahahahahahhahaaha
jest lepsza, im głupsza tym bardziej podatna na sugestie. Powiesz ciągnij mi pałe i robi a taka wykształcona, to zaraz powie, żeby ją umył bo zarazki, itp.

Gość rolnik z opoczna
robotna bardziej jest

Gość aleksander KLO
sa to glownie wiesniary ,dajace na prwo i lewo -max do 20roku zycia taka chce slubu i dzieci i wpier dala ci sie do domu

Moja przyjaciółka poszła do szkoły zawodowej na fryzerkę, potem na jakieś dodatkowe kursy i zagraniczne szkolenia się załapała. Ma 23 lata i już otworzyła własny salon fryzjerski, ma dryg w łapach, lubi to co robi i jest obrotna. Szkoła nie jest wyznacznikiem poziomu inteligencji, a zwłaszcza inteligencji emocjonalnej. Osobście nigdy nie dzieliłam ludzi na lepszych, czy gorszych ze względu na poziom wykształcenia.

Gość mmnb
trudno powiedziec . .Niektore sa po zawodowce dlatego ze miały biednych rodzicow i musialy isc od razu do pracy , bo starych rolnikow nie bylo stac nawet na internat i ksiazki w szkole sredniej .. Niekotre kobiety ukonczyly zawodowke przez ogromna biede... CZasem musialy pracowac na polu zeby na przyklad siostra mogla isc do szkoly ... Zwklasza z rodzin wielodzietnych na wsi .. Chociaz malo jest takich kobiet, olbrzymia wiekszosc kobiet po zawodowce nie mialo skrajnej biedy a wiec moglo sie uczyc ..

Gość mmnb
ale były rodziny w ktorych rodzice wrecz nie pozwalali sie uczyc dzieciom , bo one mialy byc na polu czy pomagac w utrzymaniu 10 osobowej rodziny A corki takie bez problemu ukonczylyby szkole srednia gdyby mialy warunki do nauki a nie były zaganiane przez rodzicow do pilnowania swoich siostr czy braci albo do noszenia workow i budowy domu .

wola balować i sie puszczac , co to za problem isc do szkoly sredniej ? :O zreszta w liceach i technikach (zwlaszcza tam ) te jest pelno osóbek z ograniczeniem umyslowym - papierek z matury i szybkie zamąz pojscie :O

a co ma do tego inteligencja? Mi się wydaje, że to jest cecha nie wyuczona, a wrodzona, nabywa się co najwyżej mądrość, wiedzę;) Z doświadczenia powiem tak - jeśli jedno skończyło zawodówkę, a drugie ma doktora, to raczej jest spora przepaść, i ciężko nawet rozmawiać z sobą na dłuższą metę. Chyba że ta mniej wykształcona osoba jest na prawdę inteligentna.

Gość wiekszosc po zawodowkach
to panienki ,ktorym nie chcialo sie uczyć,wolały wagary i chlopaków.Sam/a/sobie odpowiedz.

Gość to masz pechaja c
a ja znam, dziewczyna po zawodówce- świetna, inteligentna, poszła tam bo tylko tam był taki kierunek który ją interesował,naprawdę niezwykle inteligentna osoba i rozmawiając z panią doktor wcale nie odbiegała od jej pozoimu, oczywiscie nie mówie tu o tematyce ściśle związane z dziedziną pani doktor ale oglnie, więc to zależy jaki człek,etc.

mało jest takich ,ktore ida do zawodowki bo tego Chcą ! chca miec np zawod fryzjerki to ich marzenie od zawsze... Wiekszosc to pustaki , imprezy , faceci o 10 lat starsi koniecznie z beemką i pol kilo tapety :classic_cool:

czy zawodówka czy średnia to nie ma nic do inteligencji..przecież to wykształcenie i zawodówce są ciołki i w średniej, charakter sie liczy a nie wykształcenie.. Niektórzy idą do zawodówki, bo tylko tam jest ich wymarzony kierunek do pracy..

Gość vcxvcx
kobiety po zawodowce lepiej obciagają i nie stroją focha

Gość EWkaaaaaaaa
Nie znam zadnej normalnej, nawet odrobine inteligentnej dziewczyny po zawodowce. Znajome z liceum, gimnazjum, osiedla ktore poszły do zsz były delikatnie mowiąc tępe i ich jedyną ambicją bylo zaciążenie w wieku 18 lat Nie twierdze, że wszystkie są takie same, ja po prostu znam tylko takie i opinie mam wyrobioną Co dziwne znam dobrze przynajmniej 5 chłopaków po zawodowce, ktorzy są naprawdę inteligentni i ogarnięci, często o wiele bardziej niz moi koledzy ze studiów. Nie wiem od czego to zależy ale Ci sami kumple po zsz nie raz mówili ze nigdy nie związali by sie z dziewczyną z takim wykształceniem bo wszystkie ich kolezanki z klasy reprezentowaly podobny poziom

Gość vcxvx
kobiety po zawodowce połykaja , a studentki wypluwają

Gość EWkaaaaaaaa
Na pewno są takie, które poszly do zawodowki bo ich życiową pasją było fryzjerstwo a wiadomo ze technikum nie przygotuje tak dobrze do tego zawodu. To jest jednak tylko promil, zresztą w takim wypadku na pewno kontynuują pozniej naukę zaocznie Te wszystkie inne "pasjonatki" fryzjerstwa mozna bardzo łatwo zaobserwowac gdy pojdziemy skrócic sobie koncowki a one opitolą nam włosy do połowy długości bo nie zrozumialy jednego prostego zdania