Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszka cointreau

Pierwszy raz w saunie. Jak się do tego zabrać?:)

Polecane posty

Gość puszka cointreau

Witam, wybieram się na saunę, ale nie wiem jak się do tego zebrać;p Mam do wyboru suchą i parową. Powiedzcie mi którą mam wybrać:)

Gość zalezy co lubisz
ja nie lubie wilgoci i zdecydowanie wole sucha ;) Ja bym Ci poradzila na poczatek saune na podczerwien, jak sie boisz ;) To taki lajcik jest - 60stopni zaledwie. Zwykle siedze w takiej 45 min i przysypiam tak przyjemnie ;)

Gość puszka cointreau
No jak z obu naraz?? Nie byłam nigdy, nie wiem jak się to robi. Która lepsza na pierwszy raz? Jak to w ogole, wchodzę, siedzę do kiedy dam radę i wychodzę? Czy jak?

Gość zalezy co lubisz
do sauny wcale nie trzeba wchodzic nago ;) Do sauny suchej wchodze w reczniku :) Oczywiscie bez stroju ;) Ale w saunie na podczerwien w miejscu gdzie wchodze to obowiazujacym strojem jest stroj kapielowy :P Wiec nie do kazdej sauny nago ;)

Gość puszka cointreau
Ale piszę przecież jaką mam do wyboru. nie mam na podczerwień:(

Gość zalezy co lubisz
jak czujesz ze mdlejesz to wychodzisz, wiadomo ;) Wtedy zimny prysznic, troche pokiwac sie, zeby ochlonac i z powrotem ;) Sama zobaczysz co i jak Ci najbardziej pasuje. A ja na pierwszy raz na prawde polecam Ci saune na podczerwien ;)

Gość puszka cointreau
czyli co? w suchej jest sucho? tzn co? nie bede się pocić? nie bede cała mokra?

Gość puszka cointreau
Czyli to się tak seriami wchodzi, tak? Ze wchodze na 5 minut? Ide pod prysznic? Zimny? Koniecznie? I potem znów wchodzę na 5 minut? itd?

Gość zalezy co lubisz
no ale idziesz gdzies za frajer? Bo jak tak to rozumiem,z e nie masz do wyboru. Ale jak nie - to sie idzie w inne miejsce zeby bylo do wyboru ;) Zalezy - jesli lubisz wysokie temperatury to idz do suchej. Jak nie przeszkadza Ci wilgoc to do parowej :P Sama musisz sprawdzic, nikt Ci nie powie ;)

Gość miśka566666
bzdura z tym "jak mdlejesz to wychodzisz" na pierwszy raz nie więcej jak 10 min, potem zimny prysznic i możesz jeszcze raz, max 3 razy, później może być do 15 minut ale jak jest np. 80 stopni to nie można więcej niż 15 siedzieć.

tylko Polacy są pruderyjni i wchodzą w stroju/ręczniu do sauny. A do parowej w ręczniku to w ogóle bez sensu. W berlińskim Tropical Islands wszyscy chodzą nago w strefie saun, odziane osoby są wypraszane:-)

Gość zalezy co lubisz
w suchej jest suche wszystko poza Toba :D Na 5 min to troche krotko... Ja to z reguly wchodze tak na 15 minimum. Oczywiscie nikt Ci nie kaze dluzej siedziec niz chcesz ale sama zobaczysz jak to fajnie tak sie wygrzac ;) I zimny prysznic to wielka radosc po wyjsciu. Tez tego doswiadczysz. Im zimniejszy tym przyjemniej :D

Gość zalezy co lubisz
" bzdura z tym "jak mdlejesz to wychodzisz"" Jak bzdura? Pogielo Cie? Ma sie trzymac jakichs tam ustalonych minut, mimo ze sie zaczyna zle czuc?? do autorki--- jak i bedzie zle to wychodzisz bezwzglednie. Po co sie katowac, w imie czego. Nie sluchaj tych co pisza ze to bzdura ;)

Gość zalezy co lubisz
i mozesz wejsc sobie tylko raz i styknie. To tak bardziej dla relaksu. Natomiast w celach treningowych to powtarzasz te naprzemienne wejscia i prysznice ;) I tak mozna caly dzien ;) Chociaz jeszcze dluzej jak 3 godziny to nie siedzialam ;)

Gość puszka cointreau
Jaaaaaaaaa, ludzie to są czasem dziwni:| napisałam że MAM DO WYBORU.... Czyli tam gdzie idę jest sucha i parowa! Tyle. Nie ma w tym obiekcie sauny na podczerwień... Oki, nom, to już wszystko wiem chyba;p ahaaa, w coś do picia mam tam ze sobą zabrać?

Gość zalezy co lubisz
Poza tym w saunie sa zwykle pieterka. Nizej jest chlodniej, na poczatek na dolna lawke usiasc mozesz ;) Jest duza roznica temperatur.

Gość zalezy co lubisz
Nie powiem Ci, zebys zabrala piwo... Ale ono wypite przed i w czasie (o ile dluzej siedzisz) pomaga pozbywac sie toksyn :) Koniecznie wez wode ;)

Gość puszka cointreau
a mogę się tam położyć na tej ławce? tzn. no na ręczniku;p

Gość zalezy co lubisz
no jak nie jak tak :D Jak bedzie miejsce oczywiscie ;) Tylko tego recznika tyle musi byc, zeby starczylo ;)

Gość zalezy co lubisz
aaa no i po saunie jak juz sie pozbedziesz tych toksyn to z reguly sie bierze kapiel, nie? Ale wtedy niewskazane sa wszelkie chemikalia. Ja nie uwywam po saunie mydla ani nic z tych rzeczy. i jeszcze napisze, bo ostatnio mialam taki przypal na saunie z tym zwiazany: Nie piluj sobie na saunie piet tarka i nie rob pilingu...

Gość moja tez jest podobna
roznica miedzy sauna sucha a parowa jest jak roznica w wakacjach na sacharze i w lesie rownikowym ;) ja tam wole suche cieplo, jak jest wilgotno ciezko mi oddychac i zreszta bardziej sie to goraco odczuwa

Gość puszka cointreau
Hmm, dzięki wielkie:) jutro idę na basen i na saune;) Ciekawe jak bedzie;p i mam nadzieje ze nie bedzie duzo ludzi:)