Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Platynkaaaa

Jak uzyskać ten cholerny platynowy blond?

Polecane posty

Gość Platynkaaaa

Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond podobny to tego: http://princessofmoon.home.pl/ALLEGRO/WLOSY/K ITKI_60CM/AUKCJA/ciemny_blond.jpg Chcę uzyskać platynowy blond, wpadający w popielaty. Uzywałam różnych farb (z Joanny - Księżycowy blond, Szlachetna perła, Srebrny pył) i różnych rozjaśniaczy (z Joanny rozjaśniacz o 4-5 tonów i z Delii o 6 tonów). Teraz mam coś tego typu: http://www.kegel-aj.com/22.JPG Używam też srebrnej płukanki z Delii i ostatnio wyszedł mi niebieski u nasady:/. Szorowałam włosy, żeby to zmyć, w końcu zeszło. Mam bardzo grube włosy, w dodatku długie, dlatego wszystko tak je "chwyta". Jak mogę uzyskać taką platynę? http://www.stylistka.pl/img/artykul/281/platy nowy-blond-na-twojej-glowie_2658_2.jpg Prosze, nie proponujcie mi drogich farb z Loreala, bo muszę kupować 2 lub 3 na moje włosy, bo nie starcza, dlatego wolę te tańsze. Myślałam nad farbą z Joanny Gołębi popiel, ale nie wiem, czy nie wyjdą siwe lub niebieskie:/.

Gość Platynkaaaa
up

Gość usmiechaj sie
chyba musisz sie wybrac do profesjonalej fryzjerki

Gość Platynkaaaa
Do fryzjera nie ide, bo nie mam kasy teraz.

Gość Platynkaaaa
up

platyne uzyskasz tylko i wyłacznie z rozjaśniaczy kupionych w sklepie fryzjerskim. w "normalnym " sklepie nawet jak jest napisane rozjasniacz to jest to zwykła farba

Gość Platynkaaaa
Tak myślałam... Kupie sobie chyba ten Golebi popiel, a jak bedzie schodzic, to plukanka.

Gość oko do góry
"do fryzjera nie ide" - bedziesz leciala w podskokach jak ci wyjdzie marchewa albo zolte - wiem co pisze :classic_cool:

Gość Platynkaaaa
to wtedy znowu pewnie zolc i jebane plukanki:/. ile taie cos kosztuje? mam tyle wlosow, ze 2 rozjasniacze to za malo, a farby akura starcza.

Gość oko do góry
ja wczoraj widzialam niezla blondyne (czekalam za ia az pociag przejedzie) jasno-szara marchewka wlosy ,a niektore jakby pasemka calkowicie jak szmata od podlogi niebiesko-szare

Gość Platynkaaaa
ta, zeby jeszcze kolo mnie byl skep fryzjerski. kurwa jebane wlosy...

Gość Garnier nr 111
bardzo.bardzo jasny-popielaty blond...to nazwa farby...wychodzi lekko niebieskawy ale schodzi po nast myciu i zostaje ładna platyna...mi łapie na naturalnie ciemnych zielone opakowanie

Gość Garnier nr 111
ps a rozjaśniaczem jak będziesz robić to możesz jedynie uzyskać efekt "ukrainki"...pewnie się domyślasz

Gość Paole16
1.możesz kupić sobie szampon koloru ultramaryna z joanny 2.albo użyć farby do włosów w odcieniach siwości(taką możesz kupić u fryzjera) 3.albo po prostu pójść do fryzjera(on najlepiej doradzi) ja mam ten sam problem z włosami,pomarańczowy odcień,a chciałabym mieć platynowy. mimo, iż wspomniałam w pierwszym punkcie o szampone, to ostrzegam, bo takie niszczą włosy(wypłukują z nich potrzebne witaminy i substancje odżywcze!) więc jeśli zdecydujesz się na taki szampon to myj nim włosy 1 raz w tygodniu,używając w tym czasie swojego codziennego szamponu.

Gość perelka4
Bardzo jasną platynę uzyska się tylko rozjaśniaczem, a żeby pozbyć się żółci najlepszy jest filetowy szampon z joanny( taki z pompką, do kupienia w sklepie dla fryzjerów; 500ml-ok.16zł). Jednak z tym poszłabym do fryzjera, rozjaśnianie jest bardzo inwazyjnym zabiegiem, sama sobie zniszczyłam włosy, nie mówiąc o tym że nie wychodziło równo. Teraz chodzę do fryzjera i jestem zadowolona, a koszt nie taki straszny 60 zł, a w tym jest rozjaśniacz, maseczka, płukanka fioletowa i ułożenie włosów.