Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolaborantka antka

Mam straszne bóle brzucha bo zatrzymało mi się powietrze!

Polecane posty

Gość kolaborantka antka

Już trwa to ze 3 dni. Zawsze z zajęć wracam głodna a potem jem obiad i to z pewnością przez powietrze. Strasznie mnie boli brzuch, tak kuje pod żebrami. Co zrobić żeby to powietrze wyszło? Nie mogę wszystkiego wyprykać :O Naciskam na brzuch i też nic, może napić się czegoś? Doradźcie bo boli!

Gość kolaborantka antka
błagam!

Gość wredna menda
Kup jakąś herbatkę wiatropędną. Koperkową np.

Mi pomaga wegiel leczniczy lub espumisan. Naprawdę warto spróbować. A ponadto nalezy jeść POWOLI, długo przezuwać, a nie łapczywie. Gryźć spokojnie. Nie pić gazowanego i sztucznych hamburgerów czy ciężkich frytek. Jeśc błonnik (czyli warzywka lub otręby) oraz jogurty z rana - na czczo. Oczywiście żadnych cudów natychmiastowych nie oczekuj, ale kilka dni na takiej diecie pomoże. Tylko trzeba sie jej trzymać. Powodzenia

Gość ninka899
Wiesz co ja uwazam ze powinnas isc z tym do lekarza i po prostu on powinien to zdiagnozowac.Bo tak samo jak sa to problemy z jelitami moze to tez dotyczyc i pęcherza.

Gość ....D....
Możesz miec skręt kiszek... Tak miała moja koleżanka .. skarżyła się na mocne bule brzucha ... a wszyscy myśleli że oszukuje i wieczorem wylądowała na pogotowiu na stół trafiła ....

wiesz co ja Ci powiem ze gazy na az tak dlugo raczej sie nie zatrzymuja(choc to moglo sie stac) lepiej jak pojdziesz do lekarza albo nawet na izbe przyjec jesli masz takie silne bole,bo moga byc spowodowane czyms zupelnie innym( np promieniujacym wyrostkiem ,bolem od nerek-a ten lub sie usadawiac w innych miejscach stad ludzie tak pozno lapia sie ze to jednak nerki oraz wieloma innymi schorzeniami. nie radze tez Ci brac lekow typu no-spa przed wiztya u lekarza.czemu??a no temu ze taki lek moze zamaskowac objawy jezeli to nie zatrzymane gazy.