Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona870704

spirala antykoncepcyjna

Polecane posty

Witam serdecznie. Mam 23 lata, nie mam dzieci i chciałabym zmienić tabletki antykoncepcyjne na spiralę. Opinie są podzielone co do tego czy można ją stosować, gdy kobieta jeszcze nie rodziła także sama nie wiem. Czy któraś z was ma jakąś wiedzę na ten temat i mogłaby coś poradzić? Od prawie 2 lat sposuje antykoncepcje doustną- tabletki qlaira, podobno taka rewelacja, ale wiem sama po sobie że jednak nie. Calkowity spadek libido, ciągły ból piersi od kilku miesiecy od około połowy cyklu, bóle głowy, ogólnie to nie ja... Czytałam, że przy założonej spirali ma się normalny okres ktorego ja nie mam juz od 2 lat i ogólnie samopoczucie się nie zmienia. Kobietki poradzcie proszę czy w moim przypadku spirala to dobre rozwiązanie, bo sama już nie wiem. Pozdrawiam.

zapytaj swojego ginekologa. nasza opinia nic tu nie zmieni, bo jeśli ginekolog nie uzna za wskazane założyć ci spirali, to nic nie zrobisz, choćbyś bardzo chciała. nie słyszałam o spirali dla kobiet, które nie rodziły, ale jest wątek założony przez dziewczyny ze spiralą - może one pomogą :)