Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blue_cockroach

Czemu komp mi się zacina

Polecane posty

Ad-Aware, jak sama nazwa wskazuje, nie jest programem antywirusowym. Stara wersja usuwała śmieci, które nie miały żadnego wpływu na działanie komputera... Dobrym skanerem anty, jest Kasper : http://www.dobreprogramy.pl/Kaspersky-Rescue-Disk,Program,Windows,12771.html Wypalasz obraz na płycie i skanujesz dyski przed uruchomieniem systemu. ashSimpl.exe, to Avast.

a mam takie pytanie, bo moj znajomy ktory mi naprawial komputer tzn. caly system jak to sie mowi... nie defragmentowla tylko fragmentowal chyba juz kilka razy, ma takie urzadzenie, ktore pzowala kopiowac dokumenty na nie zeby potem spowrtoem zrzucic je na komnp, zeby nie zniklnely po fragmentacji. ja mam takie pyt- czy jesli oddalabym mu komputer na fragmentacje dysku to daloby sie przerzucic te filmy ktore ja sciagalam zeby potem dalo sie je ogladac, bo ja je kilka dni dobrych sciagam nie chce zeby poszly na marne... moze potem tylko trzeba bedzie posciagac programy potrzebne zeby one dzialaly ale same filmy będą cały czas?

Kasper to cos w stylu avasta tak? ze jak juz go masz to zebys lepiej innego duzego programu antywir nie instalowal, czy to tylko program pomocniczy? takie niewielki w stylu hijackthis np.

Gość joikjoi
to urzadzenie to po prostu dysk zewnetrzny, ale jak robisz defragmentacje, to nic ci sie nie usuwa. Jedynie jakbys robila reinstalacje Windowsa, to trzeba przenisc pliki

Gość joikjoi
a jesli chodzi o antywirus, to najlepszy jest avast5. Jak zainstalowalam kasperskiego, to komputer mi znacznie zwolnil, mimo iz mam szybki procesor.

Formatowal a nie fragmentowal. Oczywiscie ze sie da i pewnie tak tez zrobi jesli go o to poprosisz.

ale czy jak sformatyuje to da sie przeniesc na to urzadzenie te filmy ktore ja tak sciagalam przez ostatnie kilka dni? da sie je ocalić? tak zeby nie trzeba bylo sciagac od nowa

"a jesli chodzi o antywirus, to najlepszy jest avast5" Nie ma czegoś takiego, jak najlepszy antywirus... a już na pewno darmowy. "Jak zainstalowalam kasperskiego, to komputer mi znacznie zwolnil" Kasper, którego podałem w linku nie jest wersją instalacyjną, a uruchamianą z płyty, niczym oddzielny system.

Kasper, którego podałem w linku nie jest wersją instalacyjną, a uruchamianą z płyty, niczym oddzielny system. co to znaczy i czy mam najpeirw odinstalowa c avast zeby sciagnac kaspera? avast 5 jest najlepszy? a slyszeliscie o avg albo bit defender? podobno bitdefender jest dobry, przeczytalam teraz na jakiejsc str int

Jeśli masz dość miejsca na innych partycjach na dysku twardym, to przenieś tam filmy, a formatuj tylko tę partycję, na której jest system, tym samym, instalując go od nowa. Kaspersky Rescue Disk jest wersją, którą trzeba najpierw nagrać na zwykłą płytę CD-R np. w Nero, następnie uruchamiasz ją zamiast systemu (jeśli nie wiesz jak, to nie bierz się za to). "czy mam najpeirw odinstalowa c avast zeby sciagnac kaspera?" Nie, Kaspersky skanuje dyski na Twoim kompie bez potrzeby uruchamiania Windowsa.