Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszonyON*****

Pękła gumka

Polecane posty

Witam serdecznie. Mam pewien problem dziś kochałem się z moją dziewczyną, po dosyc dluzszym czasie pękła nam gumka, nie doszlo do wytrysku ale z tego co wiem w plynie ejakulacyjnym znajdują sie plemniki. Chcialem zaznaczyc ze dzis jest 14 dzien cyklu mojej partnerki czyli są to dni plodne. Nie jestem pewien jak dlugo robilismy to z pękniętą gumką (podejrzewam ze okolo 2 minuty). Chciałbym się dowiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo zajscia w ciąże, oraz jak zachowac sie w takiej sytuacji. To wszystko wydarzylo się dzisiaj i jestem okropnie zdenerwowany i zestresowany az boje sie pomyslec co bedzie przez następne dni. Bardzo prosze o sensowne i prawdziwe wypowiedzi. Zgóry dziękuje

nie ma sensu wyliczać prawdopodobieństwa bo możesz się zdziwić dziewczyna musi iść do ginekologa po tak zwane tabletki "po" i to jak najszybciej lepiej dmuchać na zimne czasami czytam, że nawet na pogotowiu albo rodzinny wystawia receptę ale pewna nie jestem nie ma co kombinować trzeba działać :)

Gość lolusienka
tak,racja.Najlepsze bd tabletki do 72 h po stosunku. Sa na recepte,cana 80 zł. A jesli nie pojdzie dziewczyna bo bd liczyc na szczescie to wg mnie ciaza w dni plodne gwarantowna niestey;/

Idźcie do lekarza po ESCAPELLE. Tabletka, którą można zażyć maksymalnie 72 h po stosunku, może ją wypisać każdy lekarz ( tylko nie każdy chce, katolicki kraj :O ale jest jak najbardziej legalna ). Aby ją kupić musisz mieć receptę. Kosztuję w granicach 72 zł. Uniemożliwia zajście w ciążę poprzez zagęszczenie śluzu i coś tam jeszcze.

do wytrysku nie doszło więc ryzyko jest małe ale wciąż jest tak jak mówiłam lepiej dmuchać na zimne:)

Nie mówicie, że ciąża gwarantowana, bo para starająca się w pierwszym cyklu ma tylko 40 % szans na poczęcie dziecka. Po drugie tak może ją wypisać lekarz na pogotowiu, mi tak wypisali.

Gość doktórka nałók medycznyh
ja uprawiam tylko przerywany od 2 lat i wciaze nie zaszlam ,wyzluzuj po co te 72 po

dokładnie jest różnie więc lepiej wziąć tabletki niż potem gorzko płakać

Gość do pękła gumka
na 90 nie jest w ciąży, ale dla waszego spokoju psychicznego obdzwoń jutro wszystkich ginekologów w mieście, u jakiegoś napewno bedzie wolne miejsce, i zapisz ją. Przygotuj pieniążki, pojedź z dziewczyną do gina, zapłac za wizyte, pojedź do apteki i kup tą tabletke. ja tak robiłam 2 razy. ten sam przypadek, 1 nie poszłam do gina, ale życie w strachu czy przyjdzie ten okres to koszmar, nie byłam w ciąży:) ale w takich niepewnych sytuacjach poźniej ( 2) poszłam i zrobiłam ( i mój facet) tak jak wyżej napisałam

czytalem rózne fora na jednych piszą ze plyn ten nie zawiera plemnikow a na innych sa pewni ze zawiera ale te plemniki są słabsze ("upośledzone") i nie ma szansy zaplodnienia badz jest bardzo mala. Jest tak wiele opcji. Pytanie w co wierzyc ?

Na wszelki wypadek przygotuj się na to, że będziesz tatą. :)

Gość Zuzanna Aamelia
Ike ma racje. Teraz - mozna to jeszcze szybko zalatwic. Potem - moze byc duzy klopot..

Gość JA)(*&^%$#(@*
mam pytanie, dlaczego wiekszosc osob obstawia, ze jednak szanse sa? skoro w niektrorych przypadkach ciezko jest zajsc w ciaze z wytryskiem w pochwie, to akurat plyn zawiera na tyle silne plemniki, by moglo dojsc do zaplodnienia?

Gość Zuzanna Aamelia
Ja obstawiam , ze zapobiegabnie jest zawsze tansze, latwiejsze, mniej czasochlonne i mniej obciazajace emocjonalnie, ekonomicznie i perspektywicznie niz potem ewentualna koniecznosc ponoszenia skutkow wydarzenia. Stopien prawdopodobienstwa nie ma tu zadnego znaczenia

skoro w niektrorych przypadkach ciezko jest zajsc w ciaze bo jak słusznie zauważasz w niektórych a czasami człowiek ma pecha odwrotnego nawet 1 % ryzyka to wciąż ryzyko a czasu się potem nie cofnie