Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WańkaWstańka

dziwny bój brzucha w 30 tc

Polecane posty

czy któraś z Was na tym etapie ciąży miała/ albo ma bóle w górnej części brzucha czasem połączone z twardnieniem? Bój umiejscowiony jest gdzieś na wysokości żołądka (ale to na pewno nie żołądek), tak jakby bolały mięśnie czy ścięgna, raczej pieczenie - takie jakby coś nieprzyjemnie się tam rozrywało. Do tego jak dotykam te okolice to mam takie uczucie jakbym się mocno uderzyła w to miejsce i teraz miała siniaka (choć oczywiście nic takiego nie nastąpiło). Czy to zupełnie normalne czy raczej powinnam się niepokoić???

Hmm, trudno powiedzieć. Ja jestem w 33 tygodniu i miewam uczucie twardnienia brzucha i takie jakby ciągnięcie i to raczej w dolnych partiach, ale to jak opisałaś swój ból to chyba u mnie nie wystepuje. Najlepiej jak sie skonsultujesz ze swoim ginekologiem.

mam chyba to samo. Akurat jak leżałam w szpitalu to mi się zaczęło, więc szybko skonsultowałam. Lekarz twierdził, że to skóra się rozciąga. Sama nie wiem, bo u mnie to tylko w jednym miejscu pod lewą piersią czyli na wysokości serca: piecze praktycznie cały dzień, jak dotknę to trochę boli. Mam to już kilka tygodni i pomaga mi mycie szorstką stroną rękawicy, więc może rzeczywiście skóra

no właśnie to trochę przypomina rozciąganie się skóry, ale to jest głębiej. Sama nie wiem, może to po prostu ścięgna albo mięśnie muszą się dopasować do rosnącego brzucha. Będę obserwowała czy się nic nie nasili.