Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 musze nauczyc sie juz zaraz

musze sie nauczyc jezyka niemieckeigo w 3miesiace

Polecane posty

Jestem weterynarzem, dosta艂em propozycje pracy w niemczech, zona jest pielegniarka, rownierz wyjezdza lecz jej wystarczy angielski. Nie znam slowa po niemiecku, kurcze czy dam rade, intensywna szkola odpada bo pracuje po 10 godzin dziennie a jeszcze dojazdy.... Moze podpowie mi jakis madry czlowiek:) Dodam,ze bardzo by mi zalezalo, zarobilbym tam w miesiac tyle co tu w pol roku..tylko ten jezyk mnie przeraza;(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie ma takiej opcji
chyba ze rzucisz prace i bedziesz tylko i wylacznie sie uczyc, ale i tak 3 miesiace to za krotko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vres
na poziom podstawowy moze by ci sie uda艂o , ale watpie szczerze mowiac . A na zaawansowany to nawet w rok sie nie nauczysz .. Nie ma takiej mozliwosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zale偶y
na jakim poziomie chcesz opanowa膰/musisz opanowa膰 j臋zyk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vres
zaawansowany poziom to znajomosc przynajmniej 50 tys s艂ow .. Sredniozaawansowany 20 tys slow a podstawowy 5 tys s艂ow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vres
angielski na przyklad liczy oko艂o 600 tys s艂ow . Ale do znajomosci na poziomie zaawansowanym wystarczy 50 tys .. 600 tys to nawet Anglicy nie znaj膮 ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwio1984
jestes lekarzem weterynarii wiec jestes inteligentny. niemiecki to piekny jezyk i bardzo logiczny. dasz rade na pewno. w ksiegarniach jezykowych jest duzo samouczkow, jest b. dobry slownik obrazkowy pons.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Perwersja z doskoku
a znasz angielski?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdsDFs
upsss, chyba nie dasz rady, ale wykuc mozesz zdania ci potrzebne,kup sobie ksiazke niemiecki w 28 dni, pomaga bardzo ,ale nie ucz sie z niej wszystkiego na blaszke, wez prywatne nauki, by nauczyl cie gadac to co ci potrzebne, i bys polizal troche gramatyki der ,die ,das, najpierw musisz nauczyc sie przedstawic, typu mam na imie..., moj zawod..., mieszkam..tu i tu, hobii takkie i takie, pochodze z polski, mieszkam tam i tam, mam zone i dzieci,,,, tyle wystarczy o sobie potem zdania potrzebne ci do pracy, najlepiej w niemczech idz na kurs niemeickiego, poteem uznaja ci zawod, itd,, droga dluga ale dasz rade...kazdy tak mial...

Udost臋pnij ten post

dokladnie, na razie jakas ksiazka z podstawami, wiecej i tak nie da rady. nop ewentualnie jesli masz pracowac jako weterynarz to jakies slownictwo z tego zakresu tez by sie przydalo. jak juz tam bedziesz to przeciez jakos pojdzie, bez nauki przyswoisz powoli, ewentualnie douczaj sie w domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tak wla艣ciwie
Ucz臋 si臋 ju偶 10 lat i nadal nie umiem, tak偶e czarno to widz臋...:p

Udost臋pnij ten post

J臋zyk musz臋 chocia偶by w poziomie podstawowym z branzowymi zwrotami Angielski znam b.dobrze. je艣li kto艣 m贸g艂by poleci膰 mi jakie艣 sprawdzone p艂yty, ksi膮偶ki,samouczki to b臋d臋 bardzo wdzi臋czny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezalogowana furgonetka
ja jestem na 4 roku germanistyki, ucze sie tego jezyka ponad 10 lata, ale ne wiem iel sow znam, czy 50 tys?? sw贸j j臋zyk oicenia艂am na zaawanswonay, ale teraz to nie wiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewolina
musisz zlikwidowac spacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwio1984
slownik obrazkowy pons ISBN: 9788376080574 tutaj link: http://pons.pl/index.php?pid=232#obrazkowy na tej samej stronie slownik tematyczny tez niezly. slowniki szkolne sa slabe, takich nie kupuj. do tego slownik langenscheidta S艂ownik Kieszonkowy Polsko-Niemiecki, Niemiecko-Polski, zolty dosyc gruby ale niewielki formatem, w niem jest naprawde duzo. tutaj link: http://www.empik.com/slownik-kieszonkowy-polsko-niemiecki-niemiecko-polski-walewski-stanislaw-czerska-urszula,7290,ksiazka-p samouczki: koniecznie starter ISBN: 978-83-7608-243-4, tutaj link http://pons.pl/index.php?pid=233 na tej samej stronie masz kursy na 1 miesiac i 3 miesiace. moj chlopak Niemiec kupil sobie taki sam kurs polskiego na 3 miesiace i naprawde swietny byl. potrafil sie po tym na tyle porozumiec ze moglam go zostawic spokojnie samego z moimi rodzicami na kilka godzin.

Udost臋pnij ten post

Ewolino ja nic z tego nie rozumiem, musze raczej od podstsw zaczac;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nhuiu
Ci ktorzy cie zniechecaja sami po prostu bez sukcesu uczyli sie jezykow i nie wiedza nawet, ze zdeterminowany czlowiek jest w stanie osiagnac prawie wszystko. Jasne, ze po 3 miesiacach nie bedziesz plynnie mowil, ale jak sam widzisz, sa osoby, ktore 10 lat sie ucza i dalej dukaja i wcale nie dlatego, ze jezyk jest trudny. Po prostu oni nie ucza sie jezyka, tylko bezmyslnie wkuwaja gramatyke. Mowisz, ze dojezdzasz do pracy. Ten czas mozesz wykorzystac na osluchiwanie sie z jezykiem. Zgrywasz na mp3 dialogi z kursu i sluchasz w kolko. Zapoznaj sie z metoda Assimil, moim zdaniem jest to znacznie lepszy sposob nauki niz wkuwanie slowek i tabelek z koncowkami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nienawidze potwora
ja angielskiego w prawie rok na poziomie komunikatywnym

Udost臋pnij ten post

Sylwia wielkie dzieki, dam zanc jak mi idzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nhuiu
co do postu sylwio, to odradzam kupowania slownikow niemiecko-polskich i tematycznych, szkoda kasy. Mozesz korzystac online ze slownika niemiecko-angielskiego Wordreference.

Udost臋pnij ten post

Ja pojechalam do Niemiec na stale maj膮c 12 lat. Znalam wtedy podstawy czyli Guten Tag, Entschuldigung, Bitte, Danke, Guten Abend, auf Wiedersehen itp. jednak nie chcialo mi si臋 siedzie膰 w domu i wychodzilam na podw贸rko. Tam od dzieciak贸w innych wiele lapalam, po miesi膮cu poszlam do szkoly, do specjalnej klasy dla obcokrajowc贸w gdzie uczy si臋 j臋zyka i po nast臋pnym miesi膮cu potrafilam si臋 dogada膰 mo偶e i nie znalam wszystkich sl贸wek ale potrafilam wytlumaczy膰 innymi slowami o co mi chodzi. Szczerze to nie chc臋 Ci臋 martwi膰 ale wiem na jakim poziomie s膮 kursy niemieckiego w Polsce i 偶e po trzech miesi膮cach intensywnego kursu nie wiele si臋nauczysz - ale mo偶e chocia偶 podstawy? Spr贸buj wieczorem ze slownikiem w r臋ku uczy膰 si臋 sl贸wek, kilkana艣cie dziennie czy ile tam dasz rad臋. Jak poznasz sl贸wka i podstawy jakie艣 to i bez zlo偶onej gramatyki dasz rad臋. Do jakiego miasta jedziesz? :) jak chcesz i艣膰 na weta to koniecznie jak si臋 b臋dziesz oglaszal gdziekolwiek to pisz, 偶e m贸wisz po polsku to wiele polak贸w b臋dzie do Ciebie przychodzi膰 te偶 ;) korzystaj z gazety "kontakty" chocia偶by.

Udost臋pnij ten post

jak sie wezmiesz ostro do pacy to dasz rade. a sam pobyt w niemczech nauczy cie wiele jezyka. moja pani z niemieckiego nauczyla sie zaawansowanego w 4 miesiace mowila biegle z samego przebywania w niemczech u swojej dwujezycznej przyjaciolki. dasz rade ;) ja sama z checi potrafie siedziec nad niemieckim kilka godzin dziennie

Udost臋pnij ten post

aa i koniecznie skorzystaj z kursu j臋zyka w Niemczech ju偶 na miejscu. Mo偶esz znale藕膰 kurs dopasowany do Twojej pracy (s膮 nawet na weekendy) i po roku takiego kursu b臋dziesz na poziomie polaka po czteroletnim kursie w PL ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nhuiu
mysia, sorry, ale twoj przypadek to zupelnie co innego, bo dzieci ucza sie inaczej. I rady typu zakuwaj listy slowek bez kontekstu sa beznadziejne...Wlasnie dlatego 90% Polakow uczacych sie jezykow nie potrafi swobodnie sie wypowiadac ani mowic. Rozumieja tekst pisany, potrafia robic cwiczenia gramatyczne, a jak przychodzi do gadania, to jest jedno wielkie dukanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwio1984
do nhuiu niestety jak nie znasz slowek to nic nie powiesz. i mozesz nie znac gramatyki wcale a powiedziec jedno slowo np. przystanek autobusowy i niemiec od razu bedzie wiedzial o co ci chodzi wiec warto uczyc sie slowek! a slownik tematyczny nie jest zly, bo masz wiele slowek obok siebie, np. dni tygodnia. komu sie chce szukac 7 pojednyczych slowek w slowniku czy w internecie, jak mozna je miec wszystkie oboksiebie?

Udost臋pnij ten post

nhuiu tak, tak wiem to zupelnie co innego, dzieci szybciej chlon膮 itd. chcialam tylko zilustrowa膰, 偶e wla艣nie mi to zaj臋lo jakie艣 2, 3 miesi膮ce wi臋c w Jego przypadku raczej nie ma szans. co do sl贸wek to wla艣nie du偶o pomo偶e. Je艣li pozna podstawy gramatyki czego nauczy si臋 z dobrym podr臋cznikiem i do tego nauczy si臋 tych potrzebnych sl贸wek to ma automatycznie wi臋ksze mo偶liwo艣ci. To, 偶e kto艣 duka przez p贸l roku gramatyke i uczy w szkole sl贸wek a potem w realu nie umie tego wykorzysta膰 to ju偶 odr臋bna sprawa. Jak przyjdzie do niego babka z psem i powie np. Ich mochte gerne den Hund gegen Tollwut impfen, wie viel wurde es mich kosten? to musi wiedzie膰 o co Pani chodzi. Nawet jak nie b臋dzie w stanie ulo偶y膰 zdania poprawnie, bo czasownik umie艣ci w zlym miejscu, zly dopelniacz albo artikel nie ten co powinien ale zas贸b sl贸w b臋dzie mial wi臋kszy to te偶 lepiej, chocia偶by latwiej mo偶e wytlumaczy膰 o co mu chodzi (obra膰 w inne slowa)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miiilkaaa
jak mam by膰 szczera, to pr臋dzej si臋 zesrasz ni偶 nauczysz si臋 j臋zyka w 3miesi膮ce

Udost臋pnij ten post