Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalqa

pusty pęcherzyk ciążowy... ;(

Polecane posty

jest robione usg ale w małym procencie może się pojawić zarodek jeżeli dzień przed zabiegiem było też robione usg... nie zapomnę tego zabiegu do końca życia... ten ból jak by ktoś mi siłą wyrwał ten pęcherzyk... jeżeli będziecie miały jakieś pytania co do zabiegu to proszę.

Jestem w podobnej sytuacji. OM miałam 05.01.2011, moje cykle trwają 30-31 dni. Z moich wyliczeń @ powinnam dostać 04.02.2011, 4 dni po terminie zrobiłam 2 testy domowe, oba poztytywne choć druga kreska była dużo bledsza no ale jednak była. 09.02 pierwsze USG pęcherzyk ciążowy wielkości 2,3 mm, lekarz mówił, że bardzo mały, poniżej 2 tc. a wg OM miał być to już 5tc., beta HCG z tego dnia 689, badanie miałam powtórzyć 14.02. tak też zrobiłam i wyszło 5773 więc wydawałoby się, że wszystko ok. 17.02. miałam drugie USG pęcherzyk ciążowy 13,6mm ale pusty nic nie widać, jak to usłyszałam to poprostu żyć mi się odechciało. Lekarz mówił, że mam przyjsć za tydzień i jak do tego czasu nic nie będzie to dostanę skierowanie do szpitala na zabieg. Ja chyba przez tydzień do głowy dostanę czytam po internecie i sama nie wiem, może poczekać dłużej niż ten tydzień żeby mieć 100% pewność czy juz raczej nie ma szans

Nie wiem czy ktoś jeszcze czyta to forum ale gdyby jednak to chciałam tylko napisać, że po tygodniu był już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem tak więc jeżeli dziewczyny jeżeli będziecie w podobnej sytuacji to nie traćcie nadziei :):):)

Gość niedoszła mama
ja rónież miałam puste jajo płodowe: pierwsza wizyta: 6 tygodni i jeden dzień od daty ostatnieej miesiączki - pęcherzyk ciążowwy 9.7 mm, brak echa zarodka tydzień później - pęcherzyk 14mm i pęcherzyk żółtkowy brak echa zarodka, lekarz przypisał mi duphaston i luteine trzecia wizyta 9 tygodni i jeden dzien - pęcherzyk 3.5cm coś tam niby było widać, ale nieprawidłowo, bez akcji serca i lekarz powiedział, że gdyby nie leki na podtrzymanie to być może nawet tego nie byłoby widać. ( oczywiście nie w taki sposób jak napisałam, bardzo delikatnie i z uczuciem) równo po 10 tygodniach miałam wykonany zabieg łyżeczkownia, krwawiłam po nim 15 dni ( 10 dni tak jak w czasie miesiączki i 5 dni słabo) po 2 tygodniach odebralam wyniki badania histopatologicznego w których było napisane, ze tkanek płodu nie uwidoczniono, czyli puste jajo płodowe. kontrole ginekologiczną miałam po 2 tygodniach od zabiegu, wszystko się oczyściło i było ok. Miesiączke dostałam po 6 tygodniach i 2 dniach ( trwała 5 dni czyli tyle co zawsze).

Gość niedoszła mama
może jeszcze dodam, że starałam się o ciążę prawie rok. W pewnym momencie zachorowałam na zapalenie oskrzeli, brałam antybiotyk ponad tydzień po miesiączce, czyli teoretycznie brałam go w czasie owulacji. Gdy teraz mówię o tym lekarzowi pierwszego kontaktu, twierdzi, że TEN antybiotyk jest "w miare" bezpieczny dla kobiet w ciąży... wiec nie powinien miec wpływu, tym bardziej, że gdy go brałam to w ciąży jeszcze nie byłam. Jednak mój ginekolog twierdzi, że "nigdy nie dowiemy się o przyczynie pusstego jaja płodowego, ale antybiotyk móggł mieć na to wpływ".

Gość gość
Moze mi ktoś powiedzieć jakie są objawy pustego pecherzyka. Albo po jakim czasie od stwierdzenia wyspepuja.

Gość gość
Hej.okres ostatni mialam 27.11,dosc regularne co 26-28 dni.23.12-test negatywny,27.12 dwa testy pozytywne.beta hcg 5.01 3160.13.01 usg z widocznym pecherzem ale brak zarodka,za tydzien powtorka czyli wczoraj pecherzyk urosl ale dalej brak zarodka,wg OM wczoraj byl 7 tydz i 5 dni.ginekolog podejrzewa puste jajo lub duzo mlodszà ciàze.mialyscie podobnie.i okazywalo sie ok??

Gość gość
.....

Gość Sherlocked
Jestem tydzień po zabiegu. Ostatnią @ miałam 14.11. Na początku grudnia zobaczyłam dwie kreski ne teście. Radość ogromna, ciąża była planowana i udało się w pierwszym cyklu starań. Pierwsza wizyta 18.12 lekarz potwierdziła ciążę. To był 5tc. Kolejna wizyta w 7tc i pomimo tego, że jak to lekarz powiedział "nie widać jeszcze dzidziusia" kazał czekać i przyjść za dwa tygodnie. Niestety w 9tc okazało się, że to puste jajo płodowe. Dostałam skierowanie do szpitala. Od razu położyli mnie na oddział. Kolejne badani i potwierdzenie diagnozy. Tego samego dnia podali mi leki na indukcję poronienia. Okazało się, że łyżeczkowanie też jest konieczne bo macica nie chce się sama oczyścić. W dniu kiedy miałam zabieg wyszłam do domu. Nie mogę się po tym pozbierać. Jest mi ciężko i ciągle płaczę.

Gość polka30
w grudniu 2014 stwierdzono u mnie pusty pęcherzyk w 7 tyg. no i oczywiście zabieg łyżeczkowania musiał być. teraz 2015 czerwiec znów jestem w ciąży dopiero 3-4 tyd. ale już przeczuwam, że znów będzie to samo, na początku miałam bule brzucha jak przed okresem i bolące piersi a teraz wszystko ustaje nie mam żadnych innych objawów ciążowych. Może mi ktoś powiedzieć czy to się jakoś leczy? czy kiedykolwiek będę w normalnej ciąży? Mój partner ma już dziecko z poprzedniego związku i martwię się że będę obwiniana za nasze nie powodzenia.

Gość gość
tego sie nie leczy, bo to sa przewaznie sytuacje losowe. zanikajace objawy o niczym jeszcze nie swiadcza, bo nawet jesli ciaza jest bezzarodkowa to i tak beta rosnie wraz ze wzrostem pecherzyka. rzadko sie zdarza ciaza bezzarodkowa dwa razy z rzedu. a jakie mial wymiery twoj pecherzyk w pierwszej ciazy, ze lekarze zdecydowali sie robic lyzeczkowanie w 7 tyg?

Gość gość
Radze przyjmować luteinę po owulacji 10 dni potem test i albo jedziesz dalej na luteinie albo odstawiasz i czekasz na @. Ta ciąża może być zupełnie w początku, jednak ja po pustym pęcherzyku właśnie jechałam cały czas od owulacji na luteinie, i wszystko było dobrze, przynajmniej luteina do 12 tyg ciąży. Nie ma co myśleć o najgorszym, jednak dobrze właśnie luteinę przyjmować, nie zaszkodzi a może pomoc.

Gość gość
Dziewczyny nie martwcie się na zapas:) Moj przypadek wyglądał następująco: test ciazowy pokazał dwie kreski. Poszłam do ginekologa zeby potwierdzic ciazę. Ginekolog widział tylko pecherzyk, kazał przyjsc za tydzien. 10 dni poszlam do innego ginekologa ktory powiedzial ze to 9 tydzien ciazy,ale ani serduszka ani zarodka nie widac, tylko pecherzyk, Stwierdzil ze jest to ciaza patologiczna i powiedzial zebym przyszla za dwa tygodnie do usuniecia ciazy jesli nic sie nie zmieni. 10 dni pozniej poszlam do innego lekarza, ktory stwierdzil ze jest to 7 tydzien ciazy i widac dziecko a jego serduszko pięknie pracuje:):):). Nie musze chyba mowic jakie rozterki przezywalam przez ten czas...ale co najwazniejsze wszystko jest w porzadku:) Pozdrawiam

Gość gość
Witam czytam wasze wiadomości i pocieszasz się. ..mam na imię wieslawa ja również dzisiaj byłam na usg wykazało mi sm pecherzyk plodowy bez zarodka chociaż z wyliczeń lekarza wychodz że jestem 7..8 tydzień ciąży i za tydzień mam na kolejne usg i martwię się

Gość gość
Hej. Ja mam tak samo. OM 4.12.17 W czwartek 18.01.18 ginekolog powiedział ze pecherzyk jest ale zarodka brak. Kazał przyjść po 2 tygodniach, ale ha zdecydowałam się na kolejne badanie jutro tj w poniedziałek 22.01.18 Trzymajcie kciuki!