Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadowy snieg

NOSICIE SOCZEWKI?

Polecane posty

Gość kooonrad
Noszę i jestem z tego bardzo zadowolona :) Na początku miałem trochę problemów z zakładaniem soczewek, ale teraz już jest ok:)

Gość Ruda z Wyboru
ja mam 30dniowe dzienno nocne air optix, rewelacja, zapominamże mam je na sobie. miesięczne wyjmowane na noc bardzo podrażniały mi oczy, jednodniowe również, choć mniej, dziennonocne biofinity mają mniejszą przepuszczalność tlenu niz airoptix ale też są fajne. teraz juz sie tak przestawiłam że nie chcę innych nosić. co prawda można je teoretycznie nosić 30dni bez przerwy ale nie do konca w to wierze wiec raz na pare dni wyciągam i daję oczom odpocząć co najmniej przez noc, a idealnie np. zawsze na niedzielę ściągam. noszę soczewki od 4 lat, zakładanie to przy wprawie mniej niż minuta. Okulary mnie zwyczajnie wkurzają ;)

Gość koverton
Ja chodze w Eyeye Bioxy miesiecznych i jestem mega zadowolony. nie ma z nimi żadnych pronlemow. po prostu zakladam i wieczorem sciagam. niekiedy w ogole zapominam, ze mam je na oku. polecam wiec soczewki miesieczne :)

Gość gość
Nie jest trudno, można się szybko do tego przyzwyczaić. Ja noszę takie nowoczesne soczewki kontaktowe Biofinity. Zaopatrzyła się w nie w salonie www.optycorp.waw.pl. Są zrobione z bardzo dobrego materiału, miękkie i elastyczne. Do takich wygodnych naprawdę nie trudno się przyzwyczaić. Tam możesz od ręki dostać te soczewki, ale mają w ogóle też inne dobrej jakości. To w ogóle solidny zakład optyczny. Zdecydowanie polecam się tam wybrać po soczewki

Gość gość
Ja też noszę i nie mam na co narzekać

Gość gość
Ja też noszę soczewki. Kiedyś nosiłam okulary ale były niewygodne (tym bardziej że lubię sporty) i beznadziejnie w nich wyglądałam. Teraz nie mam problemu że coś mi spada z nosa. Jak coś to polecam te jednodniowe bo są najbardziej higieniczne i kupowanie ich u sprawdzonego optyka (jak jestem z Opola i kupuję w Poloptyku www.poloptyk.pl).

Gość gość
Mi tam po kilku dniach już się udawało na spokojnie opanować technikę ich zakładania, ale wcale nie było łatwo na początku. Dziękuję obsłudze salonu Wrzos za pokazanie mi kilku fajnych trików żeby sobie oka nie wybić ;)

Gość gość
U mnie też po kilku dniach bez problemowo szło zakładanie i zdejmowanie. Wiadomo pierwszy moment najgorszy. Mam bardzo fajny salon optyczny w Warszawie Opticon i tam mi okulista sporo wyjaśniła, że trzeba dbać o higienię, wymianę soczewek, jak zakładać itd. I warto regularnie badać wzrok, żeby mieć to pod kontrolą.

Ja nie noszę soczewek bo nie mogę ich nosić po prostu. Czasem problemy z oczami na to nie pozwalają.

Gość gość
Po wizycie u okulisty pierwsze soczewki zamówiłam przez internet na stronie http://abcsoczewki.pl i męczyłam się tak z 4-5 dni żeby samodzielnie opanować ich zakładanie i wkurzałam się przy tym niemiłosiernie, no ale komfort w porównaniu z okularami niesamowity.

Gość gość
Kupuję szkła przez internet na stronie http://abcsoczewki.pl i noszą się komfortowo. Miałam trochę problemów na początku przy zakładaniu, ale udało się szybko nauczyć :)

Gość gość
Ja bym nigdy nie zdecydowała się na soczewki z internetu, przecież trzeba zbadać wzrok i je odpowiednio dobrać. Ja zawsze kupuję soczewki w sprawdzonym salonie www.euro-optyk.net.

Gość train67
Soczewki warto nosić, ponieważ dają więcej możliwości niż okulary. Ale dla mnie to jest wciąż za mało. Zastanawiam się nad zabiegiem laserowym. Wybrałabym metodę laserową Lentivu, ponieważ daje natychmiastowe efekty. Tylko, że wykonują ją tylko w klinikach Optegra i szukam opinii.

Gość gość
Ja noszę soczewki i nie zamieniłabym ich na okulary. Mam świetnie dobrane soczewki, dzięki którym nie mam problemów z bolącymi oczami czy niedokładnym widzeniem. Polecam wam skorzystanie z jednego z salonów sieci www.droko.pl Mają świetne produkty w swojej ofercie. Dodatkowo można tam uzyskać profesjonalną pomoc związaną z doborem soczewek i okularów.

Gość Kareti
Hej, a słyszeliście o akcji promocyjnej Bausch&Lomb? Można się zgłosić do testowania, jeśli uda się zakwalifikować, to zupełnie za darmo testuje się ich soczewki. Ja próbuję, może akurat się uda, bo jakoś nie mogę sobie dobrać odpowiednich soczewek.

Gość miley11
hej, wydaje mi się, że już kiedyś o tym czytałam, ale jakoś olałam temat,możesz podrzucić namiary na jakąś stronę gdzie się dzieje ta akcja?

Gość anabell345
chodzi chyba o tę akcję https://wyprobuj.miejtonaoku.pl/ ja już swoją ankietę wypełniłam i wiem ze jest ogarniczona ilośc kodów, lepiej się pospieszyć

Gość haelsk
noszę bardzo często, gdyby nie to że tak wysuszają oczy to by było świetnie i tak ostatio jest lepiej bo zczęłam używać kropli hialeye free, duzo to dało, oczy tk nie pieką, nawet po 10 godzinach w szkłach jest ok

Gość ajreta
jak się nosi szkla to zawsze problem suchosci oczu moze się pojawić, ale dobre krople do oczu rozwiążą sprawę, sama kupuję od paru miesięcy te krople, zużyłam dwa opakowania i nie zamienię na inne bo dzialają bardzo nawilżająco i dług oten efekt na oku zostaje