Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam nerwa

moja córcia przyniosła wszy z przedszkola !!!!

Polecane posty

Gość mam nerwa

Mam troszkę nerwa,i niewiem jak na to zareagowac.Drapała sie około tygodnia po główce sprawdzałam co ja tak swędzi i nic nie widziałam.A dziś podcinając jej grzyweczke znalazłam 4 sztuki!!!!! jutro juz nie daje jej do przedszkola na wszelki wypade kupie płyn.Skąd mogła to wziąść ,ani zwierząt w domku ani nic ,co dzień myta główka a dajcie spokój.Sama jestem fryzjerka a pierwszy raz sie z wszami spotkałam .Jak mam to zrobic powiedziec opiekunce dzieci ze mała ma taki problem??? Przecież to nie te czasy by wszy mieć,jak my byliśmy maluchami to też czasem w szkole się zdarzało !!!!!!!!

Gość miiilkaaa
masz obowiązek to zgłosić, Twoja córka mogła się zarazić w przedszkolu od innego dziecka

Gość mam nerwa
Na samą mysl mnie głowa swędzi ech :(

Gość mam nerwa
Ciekawe która mama sie teraz przyzna że jej dziecko ma Żadna ,wyjdzie moze że tylko moja córcia miała :(

Gość ja pierdaszeeeee
to sie zdarzalo dawniej i bedzie zdarzac teraz logiczne ze ze szkoly i przedszkola przynosi sie wszy, grype itd cos ty z choinki sie urwala ?? ja w przedszkolu mialam 2 razy wszy a jak w szkole dzieci chorowaly rzadko stanowilam wyjatek moja corka teraz tez przyniosla i nie lobidze to jest rprzedszkole

Powiedz w przedszkolu aby higienistka posprawdzała włosy innym dzieciom:) a wszy 3dni i będzie po sprawie;) pewnie złapała od kogoś w przedszkolu:) Kup NIX:)

Gość lalalal to ja
To nie jest nic dziwnego. Pracuje w szkole podstawowej i tam wszy są kilka razy do roku. Powiedz Pani przedszkolance albo pielegniarce, bo inaczej nigdy nie pozbędziecie się tego z przedszkola bo dzieci beda sie zarazaly cały czas. Kup Pipi i powinno być OK to nie żaden wstyd.

miła jak zawsze- niestety nikt dzieciom bez pisemnej zgody rodziców głów sprawdzać nie może (kiedyś mogło się) wszy były są i będą,nie masz powodu do wstydu dziecko mogło mieć kontakt z kimś kto miał wszy.Zgłaszasz w przedszkolu a oni powiadamiają rodziców (bez podawania danych dziecka).Jeśli tego nie zgłosisz możesz jeszcze długo walczyć z wszawicą.

Gość mam nerwa
Dziękuje za rady sama też sobie srawdze czy mam bo aż się boje.Jutro z ranka zgłoszę sie i delikatnie powiem przedszkolance o tej sprawie.By uniknać tego na przyszłość

Gość mam nerwa
A małej jutro płyn i sobie tez wrazie czego bo mi nie ma kto sprawdzić.Tyle latek juz w włosach siedzę ale uwierzcie jeszcze z wszami sie nie spotkałam.

Gość to prawda...
żeby sprawdzić dziecku w przedszkolu stan czystości konieczna jest pisemna zgoda rodzica

Gość ddghd
a to złodziejka

Gość Kobieta puch marny
U nas w zeszłym roku w przedszkolu też były wszy. Ja na szczęście mam syna, więc on ich nie załapał. Gorzej z dziewczynkami w długich włosach. w tym roku podpisywaliśmy zgodę, na to aby raz w tygodniu pani oglądała włosy dzieciom. Szczerze uważam, że to dobre rozwiazanie. W moich czasach też na lekcje przychodziła higienistka i sprawdzała każdemu głowę i nikt nie robił afery. Bo i o co? Chyba tylko brudasy mogą mieć coś przeciwko.

Gość ..NATALA..
Poziomka menopauza Cię dodadła czy cuś???????????????????????

Gość Kobieta puch marny
Autorko nie zapomnij zmienić pościeli i wyprać w wysokiej temp :)

Gość mam nerwa
tak wiem o pościeli właśnie troszkę przeczepałam internet na ten temat.Jutro od rana odkarzanie żadne robactwo nie będzie się pląsac a ni po głowach ani po pościeli :) Moja mała ma długie i gęste włoski więc te koleżanki w tych włoskach mają co robić:( Ale jutro od rana z tym walczymy

Gość mam nerwa
Max Zander vel Klaun No śmieszne jak cholercia ;(