Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtk

świętochłowice- poród co jest potrzebne w szpitalu

Polecane posty

Gość wtk

witam, mam prośbę do Was podzielcie się proszę swoją wiedzą na temat rzeczy które będą mi rzeczywiście potrzebne. Mój termin tuż tuż a torba się nie domyka :( powiedzcie proszę co i w jakiej ilości Wam było potrzebne. W różnych szpitalach jest różnie, czasem trzeba mieć swoje ubranka dla dziecka, w innych jest to wręcz zabronione. Czy są potrzebne własne podkłady na łóżko itp? Będę wdzięczna za każde info :)

Gość wiec tak ja rodziłam tam 2,5
roku temu!Ubranka dla dziecka tylko na wyjscie do domku weź na czas pobytu w szpitalu dziecko ubierają w szpitalne ;/ A swoją drogą slyszalam,że podobno też szpital juz nie istnieje!Że tylko prywatne porody?to prawda??

Gość wtk
szpital na moje szczęście istnieje :) prowadzi mnie tamtejszy lekarz, co więcej szpital cieszy się naprawdę dobra opinia, a jaką Ty masz :) była bym wdzięczna za więcej szczegółów, miło widziana lista rzeczy, które były Ci potrzebne:) w necie pisza różne rzeczy. Czy potrzebna lewatywa, maszynka, podkłady? Będę naprawdę wdzięczna za radę.

Hej! Będę tam rodzić za niecałe 3 miesiące, rodziłam tam już 2,5 roku temu i bez wątpienia polecam! Wcześniej chodziłam do szkoły rodzenia, którą prowadzi jedna z byłych położnych (aktualnie pracująca na tamtejszym oddziale ginekologicznym). Dała nam listę rzeczy potrzebnych do szpitala: podkłady na łóżko (będziesz krwawić, nie pobrudzisz pościeli) podkłady firmy "Bella" (takie duuuże podpachy, dostaniesz w każdej aptece) jednorazowe majtki albo takie z siateczki na okres po porodzie koszulę rozpinaną do porodu, która moze się zabrudzić krwią polecam małą butelkę po wodzie mineralnej- łatwiej sikać po porodzie jeśli sobie w tym czasie polewasz krocze (nie szczypie i jest higieniczniej) na po porodzie ręczniki kuchenne - takie, które nie rwą sie na kawałki pod wpływem wilgoci (wycierasz krocze po przemyciu po korzystaniu z toalety) na poród - niegazowaną wodę mineralną, najlepiej z 2-3 małe butelki (łatwiej sie napić z mniejszej) sztyft lub ochronną pomadkę do ust (mogą wysychać w czasie porodu) skarpetki do porodu (niektórym strasznie marzną stopy) weź sobie malutk poduszkę - jaśka - przyda sie do karmienia dla dziecka ubranka tylko na wyjście, najmniejsze Pampersy, krem i mokre chusteczki do przewijania dla siebie - kilka koszul rozpinanych, kosmetyki, kapcie, sztućce, kubek, woda mineralna itp. z jedzeniem jest tam bardzo kiepsko na po porodzie - aparat fotograficzny (po urodzeniu zostaniecie na sali z 2 godziny - będzie czas na fotki i telefony ;) nam też doradzono zabrać np żelki (można possać w czasie skurczów jak się wszystko przedłuża) lub batonik czekoladowy na porodówkę - ja byłam tak słaba po porodzie (i tak głodna), że o mało nie zemdlałam schodząc z łóżka - batonik to wówczas natychmiastowy zastrzyk energii (ale lekarzom się tym nie chwal, różni są)

Nie potrzeba maszynek do golenia ani lewatywy. Lepiej sama ogól się w domu - zawsze zrobisz to delikatniej i po swojemu.

Gość wtk
bardzo Ci dziękuję :) bardzo mi pomoglas... Naprawdę. Im bliżej tym bardziej się wszystkim przejmuję :) najbardziej się martwie że ktoś mnie źle potraktuje i się rozkleję, jakąś dziwnie wszystko mnie potrafi wyprowadzić z równowagi w tej ciąży. A jąk w tym szpitalu z ochrona kroczą?