Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Trudno być wrażliwym facetem w dzisiejszych czasach

Polecane posty

Dzisiaj facet nie może być wrażliwy ... Też tak uważacie? Ktoś interesujący się kulturą antyczną czy muzyką poważną jest dla dziewczyn mniej interesujący niż fan Lady Gagi. Jest dziwny paradoks. Epoka romantyzmu (pełna wojen) czy epoka wojen światowych były wręcz dla ludzi wrażliwych, a dzisiejsze pokojowe czasy już takimi nie są.

Gość Lilluś Evangeline*__
Nie masz racji. Facet interesujący się muzyką poważną i historią antyczną jest pardzo pociągający pod warunkiem, że jest męski:classic_cool:

Gość co za frajerstwo
A niech spadają bo nie są godne wrażliwych facetów

Gość ze cooooo??????
A mi bardzo by sie podobal ktos co ludzi muzyke klasyczna :|

Gość heyjoe
facet romantyczny = singiel w dzisiejszych czasach. Trzeba być egoistą i zimnym chujem aby móc być w szczęśliwym związku

Gość prawiczy prawiczek 28
Ty nie jesteś wrażliwym facetem tylko przewrażliwionym egocentrykiem. Tak jak pewien prawiczek z kafe nie jest wartościowy tylko tak sobie mówi, żeby się do przegranego życia nie przyznać.

Gość ze cooooo??????
obciagam takim z połykiem

Kurwa, czy ja pisałem, że jestem wrażliwy? Wskaż mi zdanie gdzie napisałem: "Jestem wrażliwy"?

Dla mnie jest atrakcyjny jeśli będzie inteligentny, a raczej na to wskazuje bo żaden tępak nie interesowałby się muzyką poważną, teatrem czy historią.

Gość prawiczy prawiczek 28
Tytuł tematu brzmi jak twoje standardowe narzekanie? I zdziwiłbym się gdybyś się z nim nie utożsamiał. Może zacznij prowadzić na kafe krucjatę "kobiety nie szanują oczytanych mężczyzn". Ale to już było i nie wróci więcej :classic_cool:

Trudno być wrażliwym? A spróbuj być niezrównoważony psychicznie, to dopiero udręka.

Cóż, charakter i wiedza stają się miłym dodatkiem. Dzisiaj podstawa to forsa (częściowo na szczęście łącząca się z wiedzą) i uroda (łączę to z wielkim wiadomo co), reszta jest dodatkiem.

Gość temp58
Tak, fan Lady Gagi jest zdecydowanie bardziej interesujacy, zdecydowanie bardziej meski :D Dobre prowo.

Wiesz ... mam złe doświadczenia z Lady Gagą ( raczej dziewczyną lokatora). Jak ona była bez przerwy to samo leciało.

Gość rrewrewrewew
ale co to w ogóle za pierdolenie? dziś romantyzm nie jest podstawą a może być jedynie dodatkiem do relacji damsko-męskich. po cholerę dziś romantycy? do czego oni są potrzebni? dziś liczą się cechy bardziej praktyczne niż te które romantyczny typ posiadał kiedyś. trudno być wrażliwym facetem? - a po co niby być wrażliwym facetem? to nie jest potrzebne a nawet przeszkadza. pewną dozę wrażliwości trzeba mieć, ale nie nadto. w trudnych czasach, gdzie postęp, zmiany, kryzysy są codziennością kobiety bardziej potrzebują kogoś kto im da realne poczucie bezpieczeństwa swoją zaradnością i pomysłowością niż romantyk, który może sobie nie poradzić w życiu.

Gość rrewrewrewew
piosenki, wiersze zostaw dla uczniów w liceum. chcesz zainteresować sobą kobiety? to załóż jakiś biznes, zwiększ swoje kwalifikacje zawodowe, pójdż na siłownię, ubieraj się elegancko itp. to jest dziś pożądane a nie romantyzm który o dziwo nie daje gwarancji na związek a i związki które są nimi przesycone mają małe szanse przetrwania gdyż tak naprawdę facet powinien być przede wszystkim zaradnym opiekunem dla partnerki i przyszłych dzieci jakie miałby z nią mieć.

Gość rrewrewrewew
stalingrad - bo tak już po prostu jest. przyjmij to za pewnik i nie myśl o tym za dużo. taki jest świat. tego nie zmienisz. my mamy taką rolę a kobiety inną w życiu.

To po co to równouprawnienie? Kwestie zawodowe ... nie grozi mi ambicja zawodowa, jak skończę to co mam skończyć. Ale ma to dobre strony, bo biznes zakładają ludzie, którzy nie znoszą swojego zawodu. O ciuchach i siłowni nawet nie wspomnę ... ale posturę mam na szczęście normalną. W sumie masz rację. Każda porzuci skromnego nauczyciela z klasą dla nowobogackiego chama.

Gość rrewrewrewew
równouprawnienie tyczy się takich samych praw kobiet i mężczyzn w różnych dziedzinach życia (głównie praca). za to w relacjach męsko-damskich przestaje to mieć znaczenie.

Gość rrewrewrewew
bo taki skromny nauczyciel nie zapewni kobiecie dobrobytu i luksusu - dlatego właśnie wybiorą kogoś nadzianego.

Dziwne podejście ... Bardzo dziwne. Właśnie tutaj jest niesprawiedliwość, podobna do tej w Sądach Rodzinnych. Facet ma wszystko dbać, a kobieta dzieci bawić.

Właśnie mnie to zastanawia. Lekarz poślubi nauczycielkę, ale lekarka nauczyciela - powątpiewam w to.

Gość rrewrewrewew
ale tak to już jest. mi to się też nie podoba, ale takie mamy role w życiu.

Gość rrewrewrewew
no ale to, że liczba żigolaków jest mniejsza niż prostytutek no to chyba to nie wina kobiet raczej.

Ale kwestia lekarza i nauczycielki, a nauczyciela i lekarki? Czego ta lekarka szuka, skoro jest "bezpieczna" finansowo?

Gość rrewrewrewew
niekoniecznie bezpieczna finansowo. to ona wychowa i będzie zajmowała się dziećmi a to się wiąże z tym, że będzie mniej zarabiała i mniej pracowała przez to, więc lepiej dla niej, jak znajdzie sobie gościa zamożniejszego od niej samej. to logiczne. zazwyczaj kobiety szukają sobie bogatszych i zarabiających więcej niż one same.

I właśnie to jest dziwne u kobiet. Chcą równych płac, ale i tak szukają kogoś bogatszego od siebie. Ale ... powoli przestaje się dziwić "męskim szowinistom". PS. Facet też wychowuje dziecko.