Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczko300

i kto mial racje ?????? szybki opis sytuacji

Polecane posty

Gość oczko300

Place dzis rate w banku ok. 500zl ale płace drobnymi bo mialam kupe drobnych i chcialam sie ich pozbyc - po 5zl, 2zl, 1zl, 50gr, 20gr i 10gr. a baba mi mowi ze nie przyjmnie. miala prawo mi odmowic ??? i nie przyjela.

Gość tak rak sobie
nie maiala prawa odmowic.

Gość 5345343451
jasne ze nie miala racji

Gość echemmmmm :)
absolutnie nie miała prawa!!!! polski złoty jest prawnym środkiem płatniczym a nominał nie ma znaczenia!!!!!!!!!!!

ja mam kolege ktory ma 22 lata i pracuje w sklepie osiedlowym. raz przynioslam mu 3 zł po 1 grosz i 2 grosze i wyglupial sie tylko i do zartow spytal sie drugiej ekspedientki czy ma prawo odmowic a ona powiedziala ze mozna ze jasne ze tak wiec wydaje mi sie ze miala prawo

Gość oczko300
chcialam porozmawiac z kierownikiem ale cos tam sie wykrecila. powiedziala ze nie przyjmnie bo ona nie ma czasu na taki drób, no co za jędza. a co mnie to obchodzi. placa jej za to ze tam siedzi i obsluguje.

ja kiedyś zus zaniosłem takimi moniakami też z 500zł (dawno to było) ludzie się przypluli w kolejce ale pani w okienku liczyła grzecznie i zainkasowała. poza tym na logikę - co masz z tym chajsem zrobić? oddać na złom? nie możesz bo tam jest godło państwowe :) poza tym teraz masz opóźnienie w opłatach nie ze swojej winy, napisz do jakiejś instytucji konsumeckiej tam chyba wiedzą co z tym zrobic

Na jakiej podstawie niby mogą odmówić? Mogą odmówić jesli jest podejrzenie fałszywki, banknot lub moneta są zniszczone. Ekspedientka w sklepie nie sądzę by była autorytetem:P

Gość CO??..,
nie na złom tylko wymienić w banku. Tam napewno nie odmówią. A później iść płacić

Gość oczko300
no dokladnie, raty nie zaplacilam a tak to dupki dzwonia z upomnieniem. czekam teraz tylko na ich telefon, oj nie bede grzeczna.

"CO??.., nie na złom tylko wymienić w banku. Tam napewno nie odmówią. A później iść płacić" przecież autorka wyraźnie pisze że była zapłacić ratę w banku!!!!!!!! czytaj dokładnie :)