Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o odpowiedz

jutro mam cc, czy d cesarki tez trzeba sie ogolic?

Polecane posty

Gość bardzo prosze o odpowiedz

drogie mamusie, bardzo prosze o odpowiedz, czy do cesarskiego ciecia tez powinnam miec wygolone krocze?

Gość fffffffffffseeeeeeeee
a na jaką cholere

Gość huff
jak najbardziej musisz mieć ogolone krocze. nawet gdybyś szła na wycięcie wyrostka - też byś musiała.

Gość fj
ale pytanie zadajesz, jak masz ochote to możesz się ogolic

Gość liwerpolek
nie zaszkodzi:)

Gość titafka
tak. Najlepiej zrób to w domu. Możesz mieć pecha i trafić na pielęgniarkę z tępą golarką. Tak mnie pozacinała, że dokuczało mocniej niż rana po cc

Gość fiuf
jeśli będzie się źle czuła to pielęgniarka zrobi to za nią, zrozumcie że takie są wymogi. zostanie zacewnikowane i chyba ostatnią rzeczą jaka jest potrzebna lekarzowi to się przedzierać przez jej łonowy busz i przy okazji jakiegoś kudła wepchnąć jej do pęcherza jak będzie jej cewnik zakładac.

witam, konieczne jest golenie ale tylko na wzgórku łonowym, proponuję jednak dla higieny wygolic sie całej bo cc kobieta normalnie krwawi i sie oczyszcza. Pozdrawiam i powodzenia życzę:)

Gość większość szpitali
wymaga golenia okolic krocza. Ponoć własnie ze wzgledu na cewnik i późniejsze łatwiejsze dbanie o higienę. Mój mąż miał operację kolana i nawet to musiał sobie okolice intymne ogolić, jak powiedział że nie chce do przyszła pielęgniarka, 200kg żywej wagi aby zrobić to za niego, skapitulował, zrobił to sam ;)

Gość piwo imbirowe ale nie reds
tak, jest to wymagane. Zresztą wystarczy zadzwonić do szpitala i się zapytać:) Powodzenia.

Gość 859328509238
tak trzeba ogolic tylek i brwi.

Gość mamaaaaaaa25
dla własnej wygody ogól się - nic ci to nie ujmie a potem będzie ci wygodniej - i szczerze pisząc to mogłabyś sobie sama w domu zrobić lewatywe - można kupić w aptece takie gotowe coś - zawsze to lepiej niż w szpitalu a uwierz że są z tego korzyści niesamowite - ja sama byłam przeciwna a potem mi przeszło bo jak masz potem wstawać ledwo chodzić itd i ta dieta to niemyśli się o takiej wizycie w toalecie - że tak powiem wprost że brzuch jest taki jakby bez czucia i niema szans żeby się napiąc i zrobić kupe..

a ja mam inny pogląd na to. Nam na szkole rodzenia mówili, żeby sobie krocza nie golić, gdyż jutro masz cesarkę a podczas golenia zwłaszcza maszynką powstają mikroranki i możesz sobie tylko zafundować infekcję potem. Sami Cie ogolą. Najlepiej zapytać się bezpośrednio w szpitalu.

Mi kazali sie wygolic. Zreszta sama wolalam, zeby czuc sie swiezo przy krwawieniu no i przy cewniku. Mialam wielki brzuch i maz mnie golil bo nic nie widzialam :D

Gość OLANAJ
Mniie wygoliła pielęgniarka, bo jest to konieczne, więc może lepiej zrób to sama bo faktycznie jak ktoś Cię goli to nie jest zbyt przyjemne.

Gość to wy cala ciaze
z takim buszem miedzy nogami?????????????? wiedzialam, ze baby w ciazy sa obrzydliwe, ale ze az tak.....

Gość OLANAJ
a kobiety, które cc nie miały to niech się nie wypowiadają na temat, o którym nie mają pojęcia. Do cc zawsze golą, jak nie ogolisz się sama, to zrobią to za Ciebie i nie tylko tam gdzie będzie nacięcie ale cała, właśnie po to też żeby bez problemu potem włożyć cewnik. Nawet w czasie innej sytuacji, niekoniecznie cc, przy zakładaniu zewnika golą

Trzeba miec ogolony chociazby wzgorek łonowy, jesli nie chcesz nie musisz golic sie "cała"... Jesli Ty tego nie zrobisz zrobia to w szpitalu...

Gość krfiheri
myślę że szukacie problemów tam gdzie ich nie ma skoro taki zabieg jest wymagany przed operacjami to widocznie są ku temu powody i to ważne. jesli ogolenie kroacza ma w razie czego pomóc nie lekarzom, nie pielęgniarkom a przede wszystkim wam to dlaczego się przed tym bronić i protestować? a z tego co wiem to wymagają tego nie tylko na ginekologii, moja babcia miała operacje ucha i tam samo krocze musiało być ogolone. z tym że na oddziale oni tego nie praktykowali, tzn trzeba było samemu kupić maszynkę i się ogolić przed operacją.

Gość gość
miałam 2 cesarki, na pierszej mnie ogolili tępą maszynką bo nie wiedziałam że trzeba, przy drugiej już samam w domu się ogoliłam. Cięcie robi sie nisko praktycznie na granicy z włosami więc jak tu operować w buszu?