Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiemjakpostąpić????????????

NaciągaczeCZY to możliwe ??

Polecane posty

Witajcie wchodze dzisiaj sobie na poczte ktora jest tylko stworzona bo potrzebowalem zeby sie zalogować na pewna strone i pewnego dnia wchodze na jakis link "pobieraczek" i loguje. Zarejestrowalem i nic nie bylo napisane o oplatach. Zalogowalem na tego maila co jest mi niepotrzebny i dzisiaj patrze a nim jest ze wezwą mnie do sądu jeżeli niezaplace i że wysyłaja mi na poczte wezwanie do sadu a jezeli jest błedy to doja po itp i osądzą mnie jeszcze o podawanie fałszywych danych spotkał sie ktoś z takim czyms ?? Jak postąpic ???

Gość prawiczy prawiczek 28
oczywiśće że pisało o opłatach :D pisało, że akceptujesz REGULAMIN serwisu a tam były opłaty :P a tak to idź do googli i poczytaj bo to głośne.

Gość ale co tzn prywatnych
Olac. Ta strona jest znana w necie z wyludzania, nie maja podstaw prawnych. Wszystkie maile od nich wywalac do kosza i sie nie martwic. Serio

nie wiem jak mam postąpić ?? Moj kumpel pracuje na policji i mowil zeby nic nie robić dopuki nie przyjdzie nic na moj adres domowy.

Olać to. Ich działanie było niezgodne z prawem. Chodzi m.in. o to, że proponowali bezpłatny 10 - dniowy okres próbny, a potem po jego zakończeniu przychodziła opłata. Wypowiedzieć umowę można było tylko na tym okresie próbnym, co jest bez sensu, bo jeśli mam 10 dni to dlaczego mam wypowiadać np. po 7? Serwis pobieraczek za swoje działania dostał karę ok. 250 tys. zł. :) Oczywiście będą teraz apelować. :)

a ja odp żeby wydłużyli okres oczekiwania bo nie jestem w stanie uzbierac pieniedzy w takim czasie. I chyba kurwa zrobilem błąd ;/ale dalej bede to olewal jeżeli tak piszecie.

Gość to było tylko wprowadzenie
w błąd lekkie. Znaczy nazwanie 10 dniowym okresem próbnym okresu w którym możesz zerwać bez konsekwencji umowę zakupu zawartą pomiędzy osoba fizyczną a firmą... na odległość. to z kodeksu cywilnego. Przecież tak samo piszą np telemarkety że możesz zwrócić w 10 dni. Tak jak by to była ich oferta ale to wynika z prawa.

Gość przepis brzmi tak
"Art. 7. 1. (5) Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem. Art. 10. 1. Termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia." ale to jest akurat ustawa o ochronie konsumenta

to ja juz nie rozumiem co mam robic ??