Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajko i kokosz

Co sie stalo z dobra, polska muzyka?

Polecane posty

Gość kajko i kokosz

Wychowalam sie na Heyu, Rozach Europy, Irze, Perfekcie, Kasi Kowalskiej, Chlopcach z Placu Broni, Dzemie itp. To byla dobra muzyka, ktora niosla jakis przekaz emocjonalny, artysta wychodzil na scene i spiewal, gral, nie musial swiecic tylkiem ani sie rozbierac zeby docierac do serc. Teraz sama sieczka w tv, jakies beznadziejne dody i nie wiem nawet co jeszcze, mam wrazenie, ze wszystkie te piosenki sa takie same i o tym samym, glupie panienki spiewajace banalne teksty i wyginajace sie na wszystkie strony... wyrzygac sie mozna na te "tworczosc". Co sie stalo z dobrymi polskimi artystami? :(

Gość kajko i kokosz
Brzdekanie na gitarze zawsze bedzie miala swoich fanow, a muzyka tez byla lepsza, bo teraz wszystko jakos tak brzmi na jedno kopyto, zero tresci czy melodii. Nie wmowisz mi, ze swiat slucha tylko muzyki elektrycznej, jest wiele rodzajow muzyki i Rock zawsze bedzie w cenie.

Gość kajko i kokosz
Zastanawiam sie czy naprawde nie ma juz dobrych artystow czy moze po prostu nie moga sie przebic, bo sa za malo komercyjni? Moze muzycznym swiatem zawladnely nastolatki slychajace dody i gosi andrzejewicz :O Tylko ze kiedys nastolatki sluchaly Heya i tez sie podobalo.

no ale np zauwazcie, ze taka kasia kowalska , hey, albo ira mieli kiedys naprawde zajebiste piosenki, a teraz co spiewaja? to juz w ogole nie chwyta za serce niestety

Gość kajko i kokosz
Nie mowie o swiatowej muzyce, bo muzyka swiatowa sie rozwija w najlepsze, mowie wlasnie o polskich artystach. Przeciez kiedys tez byli dobrzy, a dzisiaj jedna wielka kicha... Nie zgodze sie z tym, ze za 10 15 lat ludziom bedzie sie podobac co innego, owszem, beda tez nowe rzeczy, ale niektorzy artysci sa niesmiertelni i taki Jimi Hendrix czy Queen zawsze beda sluchani i cenieni. I zawsze beda natchnieniem dla nowych generacji muzykow.

Gość kajko i kokosz
Dokladnie. Jakby sie wszystkim wyczerpaly pomysly na cos oryginalnego i tylko sie papraja w tej nijakiej komercyjnej sieczce.

Gość kajko i kokosz
Przeciez ja nie mowie, ze Guetta sie nie bedzie podobal, mowie wlasnie, ze muzyka potrafi byc niesmiertelna jezeli jest wielka. Ty chyba w ogole nie czytasz tego, o czym pisze, bo ciagle wyjezdzasz z jakimis komentarzami nie na temat. Najpierw ja pisze, ze muzyka polska jest do dupy, a ty na to, ze przeciez na swiecie jest fajna muzyka. Potem ja pisze, ze dobra muzyka jest niesmiertelna, a ty na to, ze skad wiem, ze wspolczesna nie bedzie sie podobac za 50 lat. Prosze czytac ze zrozumieniem.

Gość pandolina
podnosze

kiedyś zespoły musiały nieźle się napracować (tekst, dobra nuta) żeby zainteresować odbiorców, aby "coś" zarobić na tzw przetrwanie teraz silikonowy cycek i cekiny (byle nie za dużo zakrywały) cwana maszynka w studio i powstają byty np. owocowe-mandarynkowe "cóś" trochę pracy PR, managementu i masz cudaka-śpiewaka teraz byle góvno przejdzie niestety, byle jaki tekst, nuta zerżnięta, ciuchy (raczej ich brak) zerżnięte jeśli nie "śpiewasz" pod wszystkich, spadasz do niszy: dlaczego Chylińska postanowiła zmienić image? żeby zarabiać na utrzymanie rodziny :) ja tam lubię lata 60.70, wtedy wokaliści mieli głos

Gość Rzuć monetom
sossssssssssssss....czy ty w ogóle wiesz, kto gra muzykę elektroniczną ?? Bo Guetta na pewno nie :D 🖐️

Gość pandolina
No wlasnie zastanawia mnie czy dobra muzyka rzeczywiscie by sie nie sprzedala? Za granica takie zespoly jak NIN, SOAD czy Disturbed potrafily zdobyc sobie popularnosc i zarobic kupe kasy. U nas jakby sie zaklada, ze tylko ta komercyjna nijakosc moze zarobic.

,,Za granica takie zespoly jak NIN, SOAD czy Disturbed potrafily zdobyc sobie popularnosc i zarobic kupe kasy." masz racje pandolina, u nas w mediach prawdziwa muzyka rockowa praktycznie nie istnieje. jakis dosc lagodny rock, w stylu ona, czy heya przejdzie, ale metal to jakies tabu doslownie. no, wyjatkiem jest teraz zespol behemot, ktorego nagle zaczely sluchac 12-latki, wiadomo dlaczego

Gość Ania Wyszkoni
ona jednak trzyma poziom

Gość Demobilek
Ona jedna trzyma poziom? Żartujesz?? Polska ma wiele zespołów na wysokim poziomie: zaczynając od ŚWIATOWEJ ELITY: Leszek Możdżer, Behemoth, Vader, Smolik, Riverside; po bardzo wysoki poziom: Myslovitz, Pink Freud, Fisz, Miloopa, Tymański, Eldo, Marcin Czubala, Jacek Sienkiewicz, Magda, Lenny Valentino, Ania Dąbrowska, Wojtek Mazolewski... Oraz zespoły, których nazwy słyszysz pewnie po raz pierwszy: Dezerter, Siekiera (Nowa Aleksandria), Guernica Y Luno, El Banda, Schizma, 1125, Los Pierdols, Regres, No Se, Złodzieje Rowerów..... radzę posłuchać tych "zespołów", a jakieś "RADIOWE HITY NA CZASIE" mogą się chować. Poważnie.

ma się dobrze...TYLKO NIE JEST LANSOWANA W GŁÓWNYCH MEDIACH...w Częstochowie dzisiaj koncert Muńka Staczczyka (30-lecie!) ...megagwiazdy polskiej, dobrej sceny muzycznej! O 20.00 na Placu Biegańskiego! Ja też piszę teksty i muzykę, polecam http://youtu.be/-xP4r8h33Ro wkrótce nowy aranż [1500sto900x lepszy :)] i teledysk!

Gość arz
Ja niestety przestałam jeździć na koncerty, życie przestało mnie bawić, raczej przerażać... Mniej też słucham muzyki, która wydawała mi się moim życiem... Wszystko umrze...Ostatnio tylko Nat King Cole... Sorry, za pesymizm...

Gość Olga399
Według mnie cały czas można się spotkać z naprawdę dobrymi polskimi wykonawcami, wystarczy być otwartym na różne gatunki muzyczne i różnych wykonawców. Sprawdź chociażby to radio http://fm.tuba.pl/play/39618/1/radio-michal-szpak , według mnie Michał Szpak jest niedocenianym artystom i niestety większość zna jedynie jego najpopularniejsze kawałki.

Gość gość
Czy ja wiem czy umarała. Wciąż jest wiele dobrych polskich zespołów muzycznych. Przykładem dla mnie jest zespół Arshenic.