Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość InteligentnaInaczejHehehehe

Inteligencja emocjonalna-tyle się o niej mówi

Polecane posty

Gość InteligentnaInaczejHehehehe

Inteligencja emocjonalna, dużo ostatnio o niej w internecie i książkach a co to tak na prawde jest i jak ją się zdobywa to ja nie wiem...nigdzie nie jest to jasno wyjaśnione, może jest tu ktoś kto mi podpowie??

Myślę, że niektórzy nabywają ją dzięki wychowaniu... rodzice wpajają nam określone zasady, wartości... dorastając czytamy odpowiednie książki... oglądamy filmy - to też w jakiś sposób nas kształtuje. Inni natomiast stają się "inteligentni emocjonalnie" przez własne cierpienie. Nic bardziej nie uczy pokory, współczucia, umiejętności postawienia się w sytuacji innego człowieka jak właśnie nieszczęścia, które spotykają WŁAŚNIE nas. To zmienia myślenie i uczy życia.

Gość masz dzieice
konsternacja co ty pierdolisz.. inteligencja emocjonalna wyrabia sie tylko na podstawie wlasnych doswiadczen. to jest tak jakby wewnetrzny glos.. takie przeczucie.. ktore mowi nam np zeby czegos nie robic itp.. albo jaka decyzje podjac

Znowu jakiś cwaniak wymyślił jak naciągnąć naiwne kobiety do kupowania książek, poradników i tym podobnego badziewia... Jakoś dotąd nie słyszałem o inteligencji emocjonalnej i mam się dobrze. Może testy jakieś też wymyślili cobyście się mogły porównywać...

Gość InteligentnaInaczej :)
na pewno jest coś takiego, ale myśle,że inteligencja emocjonalna-tak jak ktoś tam wyżej opisał to może byc po prostu intuicja ???

Gość ichacha,
Masz dzieice-akurat Ty nie masz racji,to co opisalas to nie inteligencja emocjonalna tylko intuicja wiec razilabym troche pofolgowac ,zanim napiszesz,ze ktos "pierdoli":O

Gość ichacha,
Inteligencja emocjonalna, inaczej EQ Emotional Intelligence Quotient (także EI - Emotional Intelligence) - kompetencje osobiste człowieka w rozumieniu zdolności rozpoznawania stanów emocjonalnych własnych oraz innych osób, jak też zdolności używania własnych emocji i radzenia sobie ze stanami emocjonalnymi innych osób. Kompetencje zaliczane do inteligencji emocjonalnej, to zdolności komplementarne w stosunku do inteligencji racjonalnej, rozumianej jako umiejętności czysto intelektualne, analityczne i abstrakcyjne, mierzone ilorazem inteligencji i wyrażane wskaźnikiem IQ Intelligence Quotient.

to jak to czytam to dochodze do wnioski,że inteligencja emocjonalna jest lepsza niż ta zwykła, człowiek = cwaniak, który wie jak podejść do każdej sytuacji :P

to w końcu czym ona jest???

Gość DżónTravolta
mądrością życiową

no to up

Gość DżónTravolta
sosssss a co takiego przeżyłaś żeś taka mądra???

Gość DżónTravolta
u

Gość dziwneee5555
bo ja na studiach (psychologia) mam trening inteligencji emocjonalnej :D

Gość definicja inteligencji
każde zadanie na inteligencje to obiekt do zbadania. 20 zadań na inteligencję to nieudane symulatory 20 obiektów do zbadania (obiekt do zbadania np. stułbia, pantofelek, meduza, ośmiornica). naukowcy badają takie rzeczy metodami analizy i syntezy. wszystko jest do nauczenia się

Gość Asiullka
Starając się o pracę dostałam właśnie do rozwiązania test na poziom inteligencji emocjonalnej. Była to praca w biurze rachunkowym i kompletnie nie rozumiem po co to było ? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć ? Nie lubię jeśli bliskie mi osoby kłócą się w moim towarzystwie.

Gość zbombardowana_laleczka
rus to bystrzak niezły z CDiebie skoro o inteligencji emocjonalnej nie słyszałes z inteligencja emocjonalna człowiek sie rodzi tak samo jak np. z przestrzenna,nie da sie tego nauczyc

Gość z niczym się nie rodzi
z inteligencja emocjonalna człowiek sie rodzi tak samo jak np. z przestrzenna,nie da sie tego nauczyc po urodzeniu inteligencja emocjonalna (zdolność odczuwania emocji) u wszystkich dzieci jest taka sama lecz poziom ich odwagi powoduje że nie reagują na bodziec. w starszym wieku do inteligencji emocjonalnej dochodzi temperament, osobowość. inteligencja przestrzenna to pamięć i wiedza stereometryczna

Gość z niczym się nie rodzi
żeby was nie podkusiło mylenie inteligencji logicznej z logicznym myśleniem. zadania na inteligencję logiczną nie mają nic wspólnego z zadaniami logiczno-abstrakcyjnymi z matematyki.prawdziwą inteligencję logiczno-abstrakcyjną mierzy się oceną z matematyki i miejscami zajętymi na olimpiadach matematycznych