Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena19666

uzależnienie od gry komputerowej Counter Strike

Polecane posty

Gość marzena19666

Witam, bardzo proszę o radę, wychowuję samotnie 18-letniego syna, syn wciągnął się w tą grę, może grać nawet całymi nocami/dniami, ja pracuję, gdy widzę że gra to wyłączam komputer, chociaż się buntuje, ale potrafi gdy zasnę znowu włączyć komputer, ma swój pokój i kombinuje, nie uczy się, grozi mu nawet że nie zda, myslę że jest uzależniony, przykro mi to pisać jako matce, zawsze ograniczałam mu czas na komputer(2 godz dziennie) , ale zawsze oszukiwał, chciałam zabrać mu ten komputer, ale uczy się w szkole jako informatyk i komputer jest mu potrzebny do nauki, proszę o radę, nie mam już sił

zamiast zakazywać/grozić poznaj to co go wciąga ;) poza tym wolisz aby chlał codziennie, nie było go w domu i zadawał się z ludźmi o niezbyt dobrej opinii?

Gość zabierz mu gre
ot co

a i jeszcze pokaż mu że granie to nie jedyna rozrywka i że nauka to nie jego jedyny obowiązek który musi non stop wykonywać

Bierz pasa i przylej w dupę. Od tego kapitalizmu się mu w głowie poprzewracało. Jakieś konter strajkery powymyślali. Za komuny to było nie do pomyślenia.

Gość gość
Sam byłem uzależniony jedynym sposobem jest zbrzydnięcie tej gry lub obrzydzanie niech całe 2 dni pogra a obrzydnie mu.Ja osobiście odciągnełem się od tej gry dzięki poważnej awari komputera co spowodowało awarie i całkowitą klapę w tą grę.

Gość gość
odciąż czymś neta, np sciąganiem czegoś cieżkiego z neta będzie miał takie lagi że wszystko przegra i się wkurzy i przestanie grać

Gość Piotrek1992x
Ja byłem uzależniony, kiedyś od Counter Strike Source. Najgorsza gra w moim życiu. Wtedy byłem bardzo nerwowy, straciłem kontakt z równieśnikami. Zdarzyło się siedzenie ponad 5 h dziennie na CSS. Radzę uważać na tą chorą z nienawiści i pogardy grę, w której panuje chamstwo i zbydlęcenie szczególnie na polskich serwerach. Ta gra zniszczy wam życie. Uważajcie. Ta gra to największe ścierwo na świecie.

Gość gość
Witams erdecznie, moj maz potafil nie grac ok. 3 tugodni jak tylko zaczely sie problemy w pracy potrafi wziac dzien wolnego lub L4 by pograc w gre jak ma zajac sie domem po 8 godiznach grania jest zly. weekend bez gier - zdaje si ebyc nerwowy i kilka w inna gre na tel. ostatnio sie wyprowadizlam na tydzien od niego .. mam poglad.. moj maz nie dzowni i nie pisze codziennie od 8 dni znów gra od 8 rano do 12 w nocy po ok. 17 godzin dziennie .. jak by nie jadl i nie mial potrzeb fizjologicznych cyz to normalna reakcja na stres? do pracy chodzi ale pierwsze co jak .. wraca nawet to godzinka w CS'a .. juz nei mowiac ze jak mamy gdzies wyjsc to on " zostanie pograc" mam dosc.. i chyba wyrzuce kompa z balkonu....

To jest akurat normalne to co robi twoj maz, bo ja sam miewalem i nadal miewam takie rzeczy. Jest to po prostu depresja i nedzna sytuacja zyciowa, a ty jestes jedynie obciazeniem dla niego, tak jak praca. Wolni ludzie robia co chca, nawet graja 17 godzin dziennie, moj rekord to 18 poki co.

Gość gość
Czyli rozumiem, że zeby zobaczyć sie z męzem mam zainstalowac sobie CS i grac z drugiego pokoju? ;-) bo nie bardzo rozumiem zostaje mi rozwod albo zalogowaneie na CS....? a dziecko ? samo sie nakarmi i pojdzie na spacer 2 letnie? czy oddac do adopcji ? jak chcial grac w grę całe zycie nikt nie kazał mu sie wiazac i posiadac dziecka ...a problemy ma kazdy i trzeba sobie z nimi radzic a nie uciekawc bo same si enei rozwiazą.

Gość gość
aha no dziekuje za opowiedz bo wlasnie mialam takie wrazenie ze przeszkadzamy mu mocno w jego wirtualnym świecie... chyba zatem czas chlopaczyka zostawic i ewakułowa csie na dobre..

Gość gregory07
Pisze do Marzeny, bo do reszty nie ma po co. Po pierwsze musisz się zgłosić do poradni, możesz najpierw sama, a potem z synem. To jest dla ciebie jedyny ratunek. Często problem nie tkwi w człowieku który gra, mam 12-latka w domu która może jeszcze nie jest uzależniony, ale razem z żoną zaczeliśmy się niepokoić i poszliśmy do psychologa. Człowiek popełnia wiele błędów nie zadając sibie z tego sprawy. Uzależnienie od gier jest na równi alkoholowi czy narkotykom. Idź do poradni i nie słuchaj więcej tych bzdur co tu piszą.

Gość filip_lot
Oczywiście tu jest nieduża granica od uzależnienia od gry a zwykłym graniem dla rekreacji ;). Też trochę miałem z tym problem ale wyrosłem z tego na tyle. Pomogło mi chodzenie na strzelnicę akurat ja chodziłem do ProGun we Wrocławiu, bo stamtąd jestem, ale dopiero wtedy jak pochodziłem tam kilka razy to zobaczyłem beznadzieję gry :D może warto zrobić synowi taki prezent na jakieś urodziny czy coś ;D?

Gość gość
odetnij kabel internetowy wyrzuc komputer

Gość gość
Takie sa wlasnie problemy jak dziecko nie ma ojca! I to wszystko przez was kobiety!