Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka4cykl

można przeoczyc owu robiąc testy codziennie?

Polecane posty

Gość staraczka4cykl

jak w temacie.Jest to mozliwe? robie testy o roznych porach dnia bo nie mam innej mozliwosci

Mysle ze nie można przeoczyć. ja robiłam przez 3 miesiące i tez nie wykazało. Udałam sie do gina okazało sie że mam cykle bezowulacyjne.

wiesz jest taka opcja tzn. testy mają czułość 25, a nie każda kobieta ma aż taki pik lh, mimo to do owulacji dochodzi. Tylko w tym wypadku testy mogą zawieść

Gość staraczka4cykl
no właśnie ja mam PCO.ALe miałam już dobre wyniki testosteron i androstendion w normie i lekarka kazała nam eis starać przez 6 miesięcy bez żadnych pomocy tzn bez kuracji.Od tego cyklu tobie test zeby sprawdzić,czy mam w ogóle owu.Test robiłam w 10 dc 12 i dzid zaraz zrobię 13.cykle mam 29-30dn

to powinien Ci wyjść pozytywny najpóźniej 18dc. Póki co nie masz się czym martwić

Gość staraczka4cykl
tego 10 dc ta druga kreska byla taka tylko bledsza, teraz nie ma jej w ogóle.Hmm zostały mi 2 testy, radzicie robić jutro czyli 14dc i 15dc czy poczekać?

w cyklach 30dniowych owu może być najwcześniej 14dc, a najpóźniej 20dc test pozytywny wychodzi najwcześniej 48h przed owu czyli od 12 do 18-19dc jeśli masz tylko 2 testy to rób co 2 dzień może?

Gość staraczka4cykl
hmm to mnie zdziwiłaś, ja byłam pewna ,że owu mam 14,15 dzień i tak zawsze nakładałam nacisk na starania , a 20 dzień już byłam pewna ,że nic nie zdziałamy:) a tu taka niespodzianka.Zrrobiłam test teraz i dalej 1 krecha.Wiec jutro owu nie będzie na pewno.Zrobię znowu 15dc tylko czy jak w ten dzień będzie owu to czy test to pokaże? czy one pokazują tylko z wyprzedzeniem tych 24-48 h?

no niestety te 48h wcześniej to maksymalnie a owulacja jest 10-16dni przed @, a nie jak zakładają kalkulatory koniecznie 14. To jest właśnie faza lutealna i jest u każdej kobiety mniej więcej stała radziłabym Ci pomierzyć temperaturę, żebyś wiedziała, ile trwa Twoja faza lutealna i czy w ogóle jest skok temp. Metoda darmowa :)

Gość staraczka4cykl
mierzyłam,ale kurcze zapomniałam sie i od 5 dni nie mierzę,Więc juz chyba nie ma sensu mierzyć znowu. To jak radzisz z tymi testami? kiedy zrobić?

Gość staraczka4cykl
nikt nie podpowie?

nie zauważyłam :) mierz temp, bo owu raczej jeszcze nie było to może skok zauważysz jeśli dzisiaj test był negatywny, to owu jutro ani pojutrze raczej nie będzie. Zrób ten ostatni może w niedz? a masz w ogóle jakiekolwiek objawy płodności np. śluz?

Gość staraczka4cykl
sluzu raczej nie zauważyłam jakiegoś innego.Zawsze jest taki troszke podbielony.,Muszę mu się bardziej przyjrzeć.Boję sie,że się okaże ,że w ogóle nie mam owu

a lekarka nie proponowała monitoringu? Podejrzewa brak owu, a każe czekać pół roku. Szkoda czasu, bo leczenie może troszkę potrwac :/

Gość staraczka4cykl
no nie bo ja mam do noej bardzo daleko.Wyniki były ok, zrobiła mi usg, kazała odstawić tabletki i dała nam te 6 miesiecy na próbe

Gość pola_30_
minia85 ma chyba rację z tym pikiem... (nie znam się) ale opowiem jak było u mnie. 1 paczka testów - nic, druga też nic, ale coś tam zabarwiło w końcu na ostatnim teście ostatniej paczki (chaotycznie robione), jednakże w opisie pisało że słabsze zabarwienie o niczym nie świadczy... wyrzuciłam te testy w cholerę i zabraliśmy się uczciwie do roboty, ciągle podświadomie myśląc że raczej się nie uda (to ja), ew. co będzie to będzie (my, żby rozluźnic atmosferkę). I proszę piękna ciąża w 1 cyklu gdzie nie używaliśmy zabezpieczeń. proponuję naprawdę wywalić te testy i cieszyć się seksem (aha potem nóżki i pupka do góry, pozycja pieska też może się przyczyniać) ., powodzenia!! bo im bardziej puchatek tam zaglądał tym bardziej prosiaczka tam nie było..

Gość pola_30_
dodam tylko że ten cykl nie przypominał wcale cyklu płodnego (śluz, ochotki etc --> brak )

Gość ja zaszałam w ciaze w 22 dc
śluz wyglądał na dni niepłodne, miesiączki miałam co 30-32 dni a owulacja przypadła na 22 dc bo wtedy zaszłam w ciąże.Także przy dłuższych cyklach owulacja może być nawet po 20stym dniu cyklu. Teraz cykle mi się wyregulowały do około 28-30dni i w druga ciązę zaszłam około 17dc, śluz tez wyglądałam jakby owulacji nie było wcale.

ja zaszałam w ciaze w 22 dc jasne, że można :) ja w pierwszą ciążę zaszłam około 30dc, bo tak mi się wydłużył. Jedno jest pewne owu będzie te 10-16dni przed @, ale nigdy nie wiemy, kiedy ma przyjść @ :)