Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cycataLOLA

poradźcie w wyborze cyckonosza....

Polecane posty

witam i proszę was o radę! noszę się z zamiarem kupna biustonosza w necie, zawsze kupowałam w sklepach stacjonarnych i poprostu przymierzałam, jak pasował to kupowałam, jak nie - to mierzyłam inny. niestety zawsze obcinam metki z ubrań bo mni swędza i drapią więc niemogę się sugerować starą metką i mam problem w wyborze rozmiaru... pod biustem mam 113 w biuście - na wysokości sutków 127.. i... wg tabeli http://www.rozmiar.com/stanika.php łapię się na rozmiar 115b, ale... inna strona radzi, by wymiar zaniżyć w dół, czyli do 110 i dodatkowo lepiej jest kupić o rozmiar mniejszy niż większy czyli 105. i tu powstaje pytanie z którym sobie nie radzę: który rozmiar czy 115b, czy 110c, czy 105e... pomożecie? dzięki z góry :D

Gość tobie tylko
best-bra lub głaszczka mogą pomoc :D

Na początek mogłabyś w sumie zaniżyć do 110 D - niższy obwó pod biustem wymaga powiększenia miski. Ale uprzedzam, że na początku będzie cisnąć w obwodzie, jednak się przywyknie.

Gość 110 C wybierz
o ile te 113 zmierzyłaś ciasno na wydechu

Gość taka jedna tam...
idz do sklepu,dobierz,poprzymierzaj,potem zamów ja mam 85E,ale czasem pasuje i DD ,a i nawet C duze;) ale zdarza sie ze i 80DD LUB E sa ok... wiec nie kupuj "na czuja" mi sie wydaje ze dla Ciebie to rozmiat 95..a miseczka...nie wiem

Gość 110 C wybierz
5 cm z obwodu pod biustem się odejmuje a nie 20 :P

Gość taka jedna tam...
;) sorry myslalam ze 103;) ale jak jest elastyczny bardzo to mozna odjąc i 10 cm # 12-14 cm - miseczka A # 14-16 cm - miseczka B # 16-18 cm - miseczka C # 18-20 cm - miseczka D

dziękować, dziękować i to pięknie za porady. w sumie to chyba najpewniejszym wyjściem jest bra fitting w profesjonalnym sklepie a potem z rozmiarem w ręku kupno przez neta a macie jakiś sprawdzony sklep z cenami nierujnującymi kieszeni?