Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama bez przyszlosci

co zaniesc do mopsu,zeby dostac jakas zapomoge

Polecane posty

jezeli ktos sie na tym zna, prosze pisac i mi pomóc mam ciężką sytuacje materialną, straciłam pracę a na utrzymaniu mam córkę piszcie

Gość rrtdbdfbd
Pewnie zaświadczenie z Urzędu Pracy, że jesteś bezrobotna. Córkę wychowujesz samotnie? Jakieś alimenty dostajesz?

a czy romansując z szefem naszego MOPSU mam jakieś szanse?

drogi podszywie spierdalaj

nie mam jeszcze rozwodu wiec alimetow nie dostaje na dziecko aczkolwiek corke utrzymuje sama narazie z resztek wyplaty bo szukam nowej pracy

jesli ktos cos wie na ten temat niechaj pisze

Gość rrtdbdfbd
A pozew o rozwód już złożyłaś? Jeśli tak to weź może ze sobą też ksero pozwu. A jak nie to składaj jak najszybciej. A najlepiej to idź do MOPSu, opisz swoją sytuację i oni Ci już tam powiedzą co i jak. Pracy szukasz?

Gość senna***
jesli jestes sama to pierwsze bedą kazali załozyc sprawe o alimenty :( jak masz wiecej niz 351 zł na osobę to zapomnij o pomocy :O zaswiadczenie o zarobkach i alimentach oraz rodzinne wliczają w dochód :O jednym słowem jak nie pijesz i zarabiasz to masz marne szanse :O

Gość ostatecznie
tam musisz zanieść furę papierów,a dadzą Ci 68zł miesięcznie 🖐️

Gość kasiaulka28
ja też wychowuje samotnie córcie ,jestem zarejestrowana w UP.A alimentów dostaje 400zł ,czy mam szanse na pomoc ?

Gość ostatecznie
500coś zł nie może przekraczać na osobę!

Gość ostatecznie
jeżeli masz zasiłek 600zł +400 alimenty to masz szansę

Gość no i bardzo dobrze nikt nie
ma zamiaru sie skladac na darmozjadow nierobow margines i patologie powinni w ogole ten caly socjal zlikwidowac no ale co by wtedy polaczki poczely? za udawanie kaleki pieniedzy juz nie daja za udawanie biedaka tak samo no kurwa tragedia trzeba bedzie pojsc do pracy...

zeby dostac zasilek(oczywiscie jeszcze zalezy jaki) dochod na osobe w rodzinie nie moze przekraczac 351 zł. No a niestety u tej pani to juz "rodzina" bo ma corke wiec dochod wylicza na osobe w rodzinie.

Gość ostatecznie
jezeli chodzi o zasiłek rodzinny to dochód nie może przekraczać ok.500zł na osobę!!!!!!!!!!!!!!

mam nieudokumentowane dochody z prostytucji czy przyznawac sie do nich w MOPSie?

Gość ostatecznie
"Głównym warunkiem uprawniającym do przyznania zasiłku rodzinnego oraz dodatków jest kryterium dochodowe. Dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie może przekroczyć kwoty 504,00 złote netto, a w przypadku, gdy członkiem rodziny jest dziecko niepełnosprawne 583,00 złote netto, przy czym dochód rodziny jest to przeciętny, miesięczny dochód członków rodziny, uzyskany w roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy (w okresie zasiłkowym 2008/2009 rozpatrywany jest dochód za 2007 rok, natomiast w okresie zasiłkowym 2009/2010 rozpatrywany będzie dochód za rok 2008)." http://www.mopspl.pl/swiadcz.html