Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lfk;gkldfgjkdfvlak

Opryszczka -pomocy!!

Polecane posty

Gość lfk;gkldfgjkdfvlak

Wyskoczyła mi straszna opryszczka(tzw. zimno) na usta i w ich okolicy.Znacie jakiś szybki sposób na jej wyleczenie?Jak jest skuteczna i szybka zarazem maść?? Z góry dzięki za pomoc :)

słyszałam że można pocierać ząbkiem czosnku najpierw przekroić go na pół i tą przeciętą stroną ale nie wiem czy działa bo sama nigdy nie miałam oprychy

Gość kostiummmmm
heviran w tabletkach niestety na receptę. internista przepisze . nawet dentysta. a jak nie to sonol. jakieś 3,5 bez recepty

Gość ej mimoza
ja tez polecam sonol

Niestety mi ok 5-6 dni zajęło ostatnio. Ja naklejałam plasterek, i w czasie zmiany plasterka przemywałam takim z alkoholem płynem Słyszałam o czosnku i cebuli A ten heviran raczej przepisują jak ktoś ma poważny i długotrwały problem, bo po co na jedną opryszczkę szprycować?

Gość kostiummmmm
to nie jest jedna opryszczka tylko wirus, który jak sie juz złapie to sie ma i się go właśnie heviranem leczy. mialam kiedys straszlke oprychy teraz po kuracji heviranem jak już się robi to malutka i po 2-4 tabletkach znika. w sumie plasty są dobre pod warunkiem,że oprycha jest na ustach..

Ja wiem co powoduje opryszczkę. Chodziło mi o to, że są osoby takie jak ja które ją mają raz na ruski rok (ostatnio miałam 2 lata temu) a wirusa i tak się nie wytępi z organizmu jak już raz się dostał. A nie jestem zwolenniczką wrzucania w siebie lekarstw z dość błahych przyczyn, skoro w kilka dni można to wyleczyć bez tego Są osoby którym opryszczka bardzo się rozrasta, i np. przez tygodnie wielu skupisk się nie mogą pozbyć to wtedy raczej tabletki pozostają

Gość xxxca
odwiedz Monike z Denique, zalatwi b. szybko